MIRSANU.RO

publicat la: 25.07.2023  18:02

DOSAR IPO ROMANIA. Cum a evoluat dupa IPO Sphera Franchise Group: Liderul pietei de food service si-a dublat veniturile in 5 ani de la listare, revenindu-si dupa socul din 2020 provocat de pandemie, insa multiplul PER si pretul actiunii au scazut fata de momentul IPO-ului din 2017. Calin Ionescu, CEO: Listarea creste vizibilitatea brand-urilor noastre atat pe partea de analisti financiari, cat si fata de investitorii de retail. Suntem dispusi sa facem achizitii M&A si sa aducem noi branduri pe care sa le putem integra usor in retelele noastre

 

Sphera Franchise Group, companie care opereaza retelele de restaurante KFC, Pizza Hut si Taco Bell, si-a dublat veniturile in 5 ani de la listare, reusind in ultimii doi ani sa recupereze terenul pierdut in anul 2020, marcat de pandemie, insa multiplul PER si pretul pe actiune sunt acum sub nivelul inregistrat la IPO-ul sau din noiembrie 2017, potrivit datelor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Listarea Sphera Franchise Group face parte din valul de IPO-uri de companii private venite pe bursa de la Bucuresti in anii 2016 – 2018, deschis de catre Medlife si urmat apoi de catre Digi, Sphera si Purcari. Astazi, bursa de la Bucuresti este pe un alt val, creat in iulie 2023 de catre IPO-ul Hidroelectrica, care la o valoare de 1,9 mld. Euro este cel mai mare din istoria pietei de capital din Romania si pana la acest moment cel mai mare IPO din Europa de la inceputul anului.

Momentul IPO al Hidroelectrica, realizat prin exitul integral al Fondului Proprietatea din companie, ar trebui continuat, sustine Calin Ionescu, CEO al Sphera Franchise Group.

„Trebuie o strategie a statului roman prin care sa scoata (la vanzare pe bursa – n.r.) 10% – 20% din Hidroelectrica”, sustine acesta, care adauga ca a investit personal in IPO-ul Hidroelectrica si se uita si la alte titluri listate pe bursa de la Bucuresti pentru portofoliul sau ca investitor in actiuni.

Sphera Franchise Group, la randul sau, a intrat pe bursa de la Bucuresti in urma unui IPO derulat in urma cu 6 ani.

„De la listare a avut loc o dublare a companiei”, afirma Calin Ionescu, CEO Sphera Franchise Group, indicand spre evolutia veniturilor companiei in intervalul 2017 – 2022.

„Am avut crestere organica”, puncteaza acesta pe scurt evolutia post – IPO a companiei. 

Sphera Franchise Group opereaza francizele KFC, Pizza Hut si Taco Bell pe pietele din Romania, Italia si Republica Moldova.

„In primul trimestru al acestui an, am avut un profit net de 7,3 mil. RON, fata de o pierdere in perioada similara a anului trecut. Am avut vanzari in crestere cu 20% fata de primul trimestru din 2022, o dovada a capacitatii noastre de a obtine rezultate”, explica reprezentantul Sphera Franchise Group, care precizeaza ca primul trimestru al anului este cel mai slab trimestru al anului, pe fondul sezonalitatii care caracterizeaza piata de food service.

Potrivit acestuia, rezultatele au venit de pe urma cresterii organice a vanzarilor, sprijinite de politica de marketing a companiei.

„Suntem cel mai mare grup de food service din Romania. KFC are o retea de peste 100 de restaurante de servire rapida. Am bugetat pentru 2023 vanzari in restaurante de circa 1,6 mld. RON, in crestere cu 21% fata de anul trecut.”, spune Calin Ionescu de la Sphera Franchise Group.

Politica de dezvoltare a operatorului de pe piata retelelor de alimentatie publica are in vedere insa si alte optiuni de crestere.

„Suntem dispusi la achizitii M&A (fuziuni si achizitii – n.r.) si la aducerea de noi branduri in portofoliu. Daca am achizitiona un brand, acesta trebuie sa fie usor de integrat in retelele noastre”, spune CEO-ul companiei.

„Suntem interesati de achizitii si, posibil, la un moment dat o sa se intample asta”, adauga acesta.

Ce impact are profilul de companie listata pe bursa de la Bucuresti asupra Sphera Franchise Group?

„Listarea creste vizibilitatea brandurilor noastre, vizibilitate care creste atat pe partea de analisti financiari, cat si pe partea de investitori de retail. Avem free float de 34%. Lucrul asta ne obliga sa aducem imbunatatiri”, explica Calin Ionescu.

„Fata de momentul listarii, suntem o companie bine organizata, care se bazeaza pe management modern”, sustine CEO-ul companiei.

Sphera Franchise Group isi propune, printre altele, si o crestere a lichiditatii actiunilor sale pe bursa de la Bucuresti.

„Un obiectiv al nostru este sa crestem si lichiditatea prin felul in care in ne comportam. In ultimii ani am imbunatatit comunicarea cu investitorii. Am schimbat market maker-ul. Sunt masuri care cresc vizibilitatea si atrag noi investitori.”, afirma Calin Ionescu.

Sphera yearly trading volumes table

 

 

 

 

 

„Prin politica noastra de distributie de dividende, incercam sa atragem noi investitori”, adauga acesta.

Actionarii companiei au aprobat, in decembrie 2022 o noua distributie de dividende in valoare de 20 mil. RON din profitul nedistribuit din 2020 si un dividend brut de 0,5155 RON pe actiune, cu plata programata pentru martie 2023. Asta dupa ce in februarie 2022, a fost deja aprobata distribuire de dividende catre actionarii sai in suma totala de 35 mil. RON si un dividend brut de 0,9021 RON pe actiune cu plata in mai 2022.

Compania nu a optat pana acum pentru finantare pe bursa in cei 6 ani de la IPO pentru ca si-a asigurat banii necesari pentru extindere din alte surse.

„Exista oportunitatea de finantare pe bursa. Noi avem finantare bancara plus fonduri proprii. Datoria neta raportata la EBITDA este de 0,7”, detaliaza CEO-ul Sphera Franchise Group.

 

IPO-ul Sphera, realizat prin vanzarea de actiuni ale unora dintre actionarii companiei

 

Sphera Franchise Group s-a listat pe bursa de la Bucuresti in noiembrie 2017 in urma unui IPO in valoare de 62 mil. Euro, realizat prin vanzarea unui pachet de 25,3% din companie de catre actionarii Lucian Vlad si Nicolae Badea.

„In cadrul IPO-ului au fost vandute 9,83 milioane de acțiuni, la un pret final de 29 lei pe actiune, atat pentru transa investitorilor institutionali, cat si pentru transa investitorilor de retail. Transa investitorilor de retail se ridica la 5% din numarul de actiuni oferite, iar indicele de alocare pentru aceasta transa este de aproximativ 0,44, ca urmare a cererii ridicate. Listata pe data de 9 noiembrie 2017, primele luni au adus o performanta solida pentru actiunile SFG. Cu un pret final al ofertei de 29 lei pe actiune, prima zi de tranzactionare a adus un avans al actiunii SFG de aproximativ 16%.”, afirma brokerii Goldring intr-o analiza pe marginea evolutiei post-IPO a Sphera Franchise Group.

Potrivit acestora, evolutia actiunilor SFG s-a mentinut una ascendenta, cotatia atingand un nivel maxim la putin peste o luna de la listare, de 44,8 lei pe actiune, ceea ce aducea un randament de aproape 55% fata de pretul final al ofertei. 

„Acela a fost, insa, si nivelul maxim istoric, moment din care cotatia a avut parte de un trend descendent timp de mai multi ani, atat datorita unor rezultate nete in scadere, dar si a provocarilor pandemiei, perioada in care a sub-performat evolutia indicelui BET. Cu toate acestea, dupa trendul puternic descendent, actiunile SFG par sa fi intrat pe un usor trend ascendent incepand cu mijlocul anului 2022, pe masura ce veniturile par sa isi mentina dinamica pozitiva, iar marjele de profitabilitate anuale au continuat sa isi revina usor dupa anul 2020, chiar si in aceste condtitii economice mai dificile. De la inceputul lunii iulie 2022 pana la finalul lunii iunie 2023, ca referinta, indicele BET inregistra o crestere usor pozitiva, timp in care pretul actiunilor SFG a avut un avans pozitiv de peste 30%.”, mai spun brokerii de la Goldring.

sfg share grafic baza 624

 

„Din anul listarii companiei (2017) si pana in prezent, Sphera Franchise Group a inregistrat un singur an cu scaderi ale veniturilor. Mai exact, este vorba despre anul 2020, care a adus nenumarate provocari pentru sectorul HoReCa odata cu declansarea pandemiei. Urmatorii doi ani au adus, in premiera pentru companie, venituri de peste 1 miliard de lei in fiecare din acesti ani, pe masura ce limitarea restrictiilor sociale, calitatea brandurilor, adaptabilitatea la noile preferinte ale clientilor si noile restaurante deschise au contribuit la aceasta dinamica. In acelasi timp, marjele de profit au continuat sa isi revina treptat, desi intr-un ritm modest, din cauza presiunilor inflationiste aparute si a dificultatilor intampinate in ceea ce priveste lanturile de aprovizionare. Mai mult, ultimul trimestru al anului 2022 a fost cel mai bun trimestru al companiei din punct de vedere al EBITDA normalizat, pe seama unui consum mai ridicat, a ajustarilor de pret, dar si a unui management eficient al costurilor”, puncteaza reprezentantii casei de brokeraj Goldring.

Cum a reactionat Sphera Franchise Group la momentul 2020, marcat de pandemia care a lovit dur sectorul HoReCa, si care, implicit, a taiat din veniturile companiei si a trecut-o ipe pierderi?

„Ne-am uitat in 2018 in Europa si am inceput in 2019 sa ne gandim sa implementam serviciul Delivery (de livrare mancare la domiciliu – n.r.) si asta ne-a prins pregatiti. In martie 2020, in doua saptamani am putut trece toate restaurantele in mod delivery”, explica Calin Ionescu de la Sphera.

Compania a raportat pentru 2020 venituri de circa 711 mil. RON, mai mici cu peste 25% fata de 2019, si a inregistrat o pierdere de 9,6 mil. RON comparativ cu un profit record de 55 mil. RON in anul financiar anterior, iar multiplul PER a devenit negativ.

Multiplul PER inregistrat de companie a fluctuat puternic intre momentul IPO din 2017 si 2022, ajungand in 2020 in teritoriu negativ, si variind intre o valoare de 14,3 in 2022 pana la 50,2 in 2017, potrivit datelor prezentate de catre Goldring.

„Cu exceptia raportului PER calculat la momentul IPO-ului, pe baza pretului final al ofertei si a ultimelor patru trimestre raportate de companie, este important de mentionat faptul ca indicatorii PER din perioada 2017-2022 au fost calculati pe baza profitului anual si a ultimului pret de tranzactionare din acel an. Asadar, nu este un raport PER pe baza caruia investitorii au putut tranzactiona la momentul respectiv, deoarece rezultatele anuale nu sunt cunoscute in ultima zi de tranzactionare a oricarui an, ci au doar scop de referinta”, explica brokerii Goldring.

„Pe baza preturilor de tranzactionare din data cum-dividend, randamentele brute ale dividendelor oferite de Sphera, din momentul listarii si pana in prezent, au fost cuprinse in intervalul 1,7% si 5,7%. Desi cu o serie de provocari in fata, compania a ales sa distribuie dividende si in perioada 2020-2023, randamentele brute ale dividendelor fiind chiar si de peste 5%, atat ca urmare a valorii dividendelor mai mari, cat si a cotatiei SFG care nu a mai revenit la pretul din momentul listarii si a ramas, la datele respective, in intervalele 15,65 – 17,55 lei pe actiune”, mai spun reprezentantii casei de brokeraj Goldring.

Acum, Sphera Franchise Group are o capitalizare bursiera de circa 720 mil. RON (in jurul a 145 mil. Euro), printre cei mai importanti actionari fiind firme precum Tatika Investments Limited cu 28,6%, respectiv Computerland Romania cu 20,5%, in spatele carora se afla oameni de afaceri precum Radu Dimofte, respectiv Nicolae Badea. Pe 11 aprilie 2022, a fost raportat NN Group NV ca actionar semnificativ in companie cu o detinere de 8,97%.

 

 

 

 

 

 

Acest articol este parte a seriei DOSAR IPO ROMANIA, un proiect pe care jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO il deruleaza cu sprijinul GOLDRING in calitate de Partener Principal si al SPHERA FRANCHISE GROUP in calitate de Partener.

GOLDRING are o experienta de peste 25 de ani pe piata de capital si a fost premiata ca „Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB” in 2020 si 2018″.

SPHERA FRANCHISE GROUP este cel mai mare grup din industria de food service din Romania, detinand companiile care opereaza in sistem de franciza brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery si Taco Bell in Romania si KFC in Republica Moldova si in anumite zone din Italia. Este listata pe BVB din 2017 (simbol SFG) si este inclusă in BET, precum si in FTSE Global Microcap.

 

 

CITESTE DOSAR IPO ROMANIA

 

DOSAR IPO ROMANIA. IPO Hidroelectrica: cu ce date se pregateste compania sa intre pe bursa de la Bucuresti, cine sunt actionarii, cine lucreaza in tranzactie, la ce valoare este calculat pachetul total al Fondului Proprietatea in companie

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum arata indicatorii Hidroelectrica inainte de IPO comparativ cu companii similare din Europa. Ce asteptari au brokerii Goldring de la IPO Hidroelectrica

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum arata bursa de la Bucuresti inainte de IPO Hidroelectrica: cele mai importante IPO-uri de la BVB au strans in ultimii 17 ani de la investitori peste 1,5 mld. euro, suma din care jumatate a fost atrasa de companiile controlate de stat Electrica si Romgaz. Multiplii la IPO au variat de la 9,7 PER la Transelectrica pana la 75,6 PER pentru Digi

 

DOSAR IPO ROMANIA. Care sunt cele mai mari IPO-uri din Europa in 2023 inainte de IPO Hidroelectrica: Investitori financiari precum Apollo Global Management, Tikehau Capital si Warburg Pincus au fost la vanzare in spatele celor mai mari 3 IPO-uri derulate in primele 5 luni pe continent. Companiile de tehnologie si din sectorul energetic au dominat piata IPO din Europa, iar bursa Euronext de la Milano a avut cele mai mari 2 listari

 

DOSAR IPO ROMANIA. Virgil Zahan, Goldring: PER-ul Hidroelectrica este mai mic fata de mediana companiilor comparabile atat in functie de pretul minim, cat si in raport de pretul maxim din oferta

 

DOSAR IPO ROMANIA. Ce arata cifrele anuale ale liderilor in productia de electricitate, gaze si petrol a Romaniei: Hidroelectrica si Romgaz au marje de profit mai bune si castiguri per actiune mai mari, Petrom conduce detasat la productivitatea per angajat si la cat cash produce. Cele trei mari companii au raportat profituri anuale totale de peste 3,5 mld. Euro si au distribuit actionarilor dividende de circa 2 mld. Euro

 

DOSAR IPO ROMANIA. Fondul Proprietatea a lansat IPO-ul Hidroelectrica si a scos la vanzare un pachet de 17,34% din companie. Valoarea potentiala maxima a IPO-ului Hidroelectrica depaseste 2 mld. Euro daca FP va reusi sa vanda intreaga participatie de 19,94%. Trei grupuri de investitori institutionali romani s-au angajat sa cumpere actiuni de 2,24 mld. RON in cadrul IPO si ar putea prelua 4,83% din Hidroelectrica

 

DOSAR IPO ROMANIA. Mihai Purcarea, BRD Asset Management: Am luat deja decizia de a investi la IPO Hidroelectrica, adica am decis deja la ce pret si cat subscriem in cadrul ofertei. Pretul este in linie cu asteptarile noastre

DOSAR IPO ROMANIA. Johan Meyer, Fondul Proprietatea: Ne asteptam ca investitorii internationali sa fie un cumparator semnificativ de actiuni Hidroelectrica la IPO

 

DOSAR IPO ROMANIA. OTP Asset Management Romania: Cu siguranta vom investi la IPO Hidroelectrica. Pretul este atractiv, creeaza o evaluare justa, dar lasa potential de apreciere si ulterior

 

DOSAR IPO ROMANIA. Virgil Zahan, Goldring: PER-ul Hidroelectrica este mai mic fata de mediana companiilor comparabile atat in functie de pretul minim, cat si in raport de pretul maxim din oferta

 

DOSAR IPO ROMANIA. Bogdan Badea, Hidroelectrica, despre IPO-ul companiei pe bursa de la Bucuresti: Cred ca este cea mai mare transa de retail alocata intr-o listare din Romania. Avem un nivel de indatorare foarte scazut care ne permite sa utilizam pentru CAPEX si mijloace precum linii de credit sau emisiuni de obligatiuni

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum isi administreaza Hidroelectrica banii: creditul bilateral record de 1,25 mld. RON contractat de la BRD nu se simte in gradul de indatorare al companiei, care este unul nesemnificativ. La ce dobanzi se imprumuta compania de la bancheri si la ce dobanzi isi plaseaza lichiditatile

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cat de mult conteaza strategia de M&A in planul de crestere post-IPO al Hidroelectrica: compania a cooptat un fost consultant Big Four care sa se ocupe de achizitiile cu care Hidroelectrica sa-si atinga tinta de 3 GW energie solara si eoliana

 

DOSAR IPO ROMANIA. Ce feedback are IPO-ul Hidroelectrica printre antreprenori si manageri de fonduri de capital privat: fondatorii Ionut Leahu, Jerome France si veteranul private equity Horia Manda se numara printre investitorii care au decis sa subscrie in cadrul tranzactiei care aduce Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucuresti

 

DOSAR IPO ROMANIA. IPO Hidroelectrica: Pretul final de oferta de 104 RON pe actiune duce valoarea IPO-ului companiei peste 1,6 mld. Euro si Hidroelectrica la o valoare de piata de 9,4 mld. Euro. In urma suprasubscrierilor masive, investitorilor de retail li s-a alocat in final o transa majorata la 20% din pachetul de actiuni Hidroelectrica vandut de Fondul Proprietatea

 

DOSAR IPO ROMANIA. Virgil Zahan, Goldring: La IPO Hidroelectrica, peste 4 mld. RON au fost returnati investitorilor de retail in conformitate cu factorul de alocare pro-rata. Bursa de la Bucuresti castiga o noua companie care se incadreaza perfect in standardele ESG, cu un PER mai scazut decat mediana unor companii internationale similare

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum a evoluat Electrica dupa cel mai mare IPO de pe bursa de la Bucuresti pana la IPO-ul Hidroelectrica: veniturile s-au dublat, banii de la IPO au mers in investitii, insa PER-ul a ramas scazut, iar profitabilitatea s-a redus

DOSAR IPO ROMANIA. Rezultatele IPO-ului Hidroelectrica: Fondul Proprietatea va ramane cu 1,82 mld. Euro dupa vanzarea intregului pachet de 19,94% din companie si dupa plata unor cheltuieli estimate la aproape 50 mil. Euro. Investitorii de retail care nu au beneficiat de discountul oferit au luat cu 50 mil. Euro 2,7% din actiunile oferite la IPO

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cu un exit de 1,9 mld. Euro din Hidroelectrica, Fondul Proprietatea urca spre cea mai mare vanzare in cash per tranzactie din istoria pietei de energie din Romania si in topul celor mai mari vanzari locale pe piata de M&A de pana acum

 

DOSAR IPO ROMANIA. Hidroelectrica si-a incheiat prima zi de tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti cu o capitalizare bursiera de circa 10 mld. Euro. Fondurile de pensii din Romania, respectiv investitorii din SUA si Marea Britanie au reprezentat cele mai mari grupuri de cumparatori de actiuni Hidroelectrica cu cote fiecare de peste 25% din pachetul vandut la IPO de Fondul Proprietatea. Radu Hanga, presedintele BVB: Odata cu listarea Hidroelectrica, am devenit cea de-a treia piata in dimensiune din centrul si estul Europei, dupa Polonia si Austria

 

DOSAR IPO ROMANIA. Reactia MSCI dupa IPO-ul Hidroelectrica: O tara pentru a fi clasificata intr-un anumit univers de investitii trebuie sa indeplineasca cerinte de dezvoltare economica, dimensiune, lichiditate si accesibilitate a pietei de catre investitorii internationali. Hidroelectrica a fost inclusa deja in indicii FTSE si MSCI

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum a evoluat Romgaz in ultimii 10 ani dupa IPO: veniturile au crescut de peste 3 ori, sustinute de majorarea preturilor la gaze in ultimul an, insa PER-ul a scazut, iar cotatia pe bursa are un plus de 18% fata de momentul listarii. Achizitia de 1 mld. Euro a Romgaz la Neptun Deep, cea mai mare achizitie M&A facuta vreodata de catre o companie a statului roman, va genera mai departe tranzactii majore de finantare si va schimba scara companiei

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum a mers Medlife dupa IPO-ul din 2016: Extinderea organica si campania de M&A din piata de servicii medicale private au marit in 6 ani de aproape 4 ori compania in timp ce volatilitatea si-a pus amprenta pe marja de profitabilitate. Medlife a obtinut la listare unul dintre cei mai mari multipli PER din istoria bursei de la Bucuresti

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum a evoluat Aquila dupa IPO-ul pe bursa de la Bucuresti: Compania a avut o rata de crestere de 15% in primul an dupa IPO bazata pe crestere organica si se apropie acum de primele achizitii M&A de operatori de profil din banii stransi de la investitori

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum a evoluat Transelectrica dupa IPO-ul sau din 2006: Pentru investitorii in actiunile companiei, randamentul care include si dividendele a fost de 200% in ultimii 10 ani. Evolutia pretului la energie, a tarifului de transport si alti factori au dus la o fluctuatie puternica a profitabilitatii companiei, care a obtinut insa rezultate record in 2022

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum a evoluat dupa IPO Sphera Franchise Group: Liderul pietei de food service si-a dublat veniturile in 5 ani de la listare, revenindu-si dupa socul din 2020 provocat de pandemie, insa multiplul PER si pretul actiunii au scazut fata de momentul IPO-ului din 2017. Calin Ionescu, CEO: Listarea creste vizibilitatea brand-urilor noastre atat pe partea de analisti financiari, cat si fata de investitorii de retail. Suntem dispusi sa facem achizitii M&A si sa aducem noi branduri pe care sa le putem integra usor in retelele noastre

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum a mers producatorul de energie electrica Nuclearelectrica dupa IPO: Randamentul actiunilor cu tot cu dividende a depasit 400% in 10 ani de la listare. In perioada 2017 – 2023, titlurile SNN au inregistrat o performanta de peste 800%, de peste 10 ori mai mare decat cea obtinuta de indicele BET in acelasi interval de timp

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum a evoluat One United Properties dupa IPO-ul pe bursa de la Bucuresti: Politica de dividende a oferit randamente mai slabe fata de alte companii listate, insa compania a confirmat pariul pe potentialul de dezvoltare imobiliara a Bucurestiului, tinand sus vanzarile si profitabilitatea

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum a evoluat Transgaz dupa listarea de acum 16 ani: IPO-ul sau a fost primul din Romania insotit de drepturi de alocare. Scumpirea gazului a adus in 2022 cea mai mare crestere de venituri si profit de dupa intrarea pe bursa, insa recordul de profitabilitate a fost atins in 2013

 

DOSAR IPO ROMANIA. Cum a mers Digi dupa listarea din 2017: Compania si-a dublat veniturile in 6 ani, insa profitabilitatea a fluctuat. Digi a facut cea mai mare achizitie M&A in afara Romaniei, cea mai mare tranzactie externa de exit, a avut cel mai mare PER la IPO de pe bursa de la Bucuresti, dar a pierdut peste 20% din valoarea de piata dupa IPO

 

DOSAR IPO ROMANIA. Mandatele provizorii ale conducerii Hidroelectrica au fost prelungite inca 2 luni pana in octombrie 2023. Compania se tranzactioneaza dupa doua saptamani de la intrarea pe bursa de la Bucuresti la un pret pe actiune peste pragul maxim din intervalul de pret oferit investitorilor


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

EBRD intra actionar minoritar in compania antreprenoriala AROBS in cadrul ofertei publice de 38 mil. Euro derulata pe bursa de la Bucuresti

  EBRD a anuntat pe 15 iulie 2024 ca a devenit actionar minoritar al companiei antreprenoriale AROBS in cadrul ofertei publice de actiuni pe care aceasta a derulat-o pe bursa de la Bucuresti, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Investitia EBRD a facut parte d  Citeşte articolul integral

Tranzacții

Early Game Ventures face prima investitie de 900.000 euro din noul sau fond EGV II intr-un start-up de cybersecurity fondat de antreprenori polonezi

  Managerul de capital de risc Early Game Ventures a anuntat pe 11 iulie 2024 ca face prima investitie de 900.000 euro din noul sau fond intr-un start-up de cybersecurity fondat de antreprenori polonezi, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Banii din fondul EG  Citeşte articolul integral