MIRSANU.RO

publicat la: 21.04.2021  19:03

IFC intentioneaza sa investeasca direct circa 10 mil. Dolari in actiuni preferentiale in afacerea FintechOS. Institutia financiara internationala era deja implicata indirect in compania de tehnologie, dupa ce a subscris capital la strangerea fondului de investitii Earlybird

 

International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii din grupul Bancii Mondiale, intentioneaza sa investeasca pana la 10 mil. Dolari in actiuni preferentiale in afacerea de tehnologie FintechOS, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Actiunile preferentiale ofera o mai mare siguranta investitorului comparativ cu ceilalti actionari ai companiei, avand acces prioritar la dividende sau la lichiditatile firmei in care a investit. De asemenea, actiunile preferentiale situeaza investitorul intr-un rang superior fata de ceilalti actionari, imediat dupa plata celorlalte obligatii ale firmei catre detinatorii de obligatiuni sau ai altor creditori externi ai firmei. In schimb, investitorul in actiuni preferentiale are restrictii privind dreptul de vot in cadrul companiei comparativ cu actionarii obisnuiti.

IFC urmeaza sa discute investitia in capitalul de crestere al FintechOS pe 21 mai 2021.

IFC a investit 22,27 mil. dolari in fondul de investitii Earlybird Digital East Fund II, fond inchis in februarie 2021 cu o capitalizare finala de 200 mil. euro. BERD a semnat un angajament de investitie de 30 mil. euro pentru fondul administrat de catre Earlybird, in care a investit si Fondul European de Investitii (FEI). De asemenea, IFC a investit un capital de circa 25 mil. dolari in fondul de venture capital Earlybird Digital East Fund, la al carui capital de 150 mil. dolari au participat ca investitori institutii financiare internationale precum IFC, BERD (cu un angajament de investitii in jurul a 35 mil. dolari), Banca Europeana de Investitii (EIB) sau fondul de fonduri finantat de Turcia prin intermediul programului Istanbul Venture Capital Initiative (IVCI).

Earlybird, al carui ultim fond de investitii este operational pana la 30 iulie 2029, este unul dintre investitorii din runda de finantare de serie B de 60 mil. Dolari (51 mil. Euro) atrasa de FintechOS. Runda de investitii a fost condusa de catre managerul britanic de venture capital Draper Esprit si a mai cuprins si alti investitori deja existenti precum managerul polonez de venture capital OTB Ventures, fondul bulgar de venture capital LaunchHub si GapMinder Venture Partners, fond cu o capitalizare de 50 mil. euro.

Conform ultimelor estimari disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO, dupa ultima runda de investitii de serie B, afacerea de enterprise software FintechOS a intrat cu evaluarea in teritoriul 200 – 300 mil. Euro.

FintechOS, pozitionata ca furnizor de tehnologie pentru banci, firme de asigurari si alte institutii financiare, va folosi banii atrasi in cadrul majorarii capitalului disponibil pentru a intari pozitia in Europa si in Marea Britanie, precum si pentru a sustine expansiunea globala vizand pietele din Asia – Pacific, Orientul Mijlociu, Africa si America de Nord.

Compania fondata de catre Teodor Blidarus si Sergiu Negut are in plan sa deschida birouri in SUA, Dubai si Singapore si sa creasca numarul de angajati cu 40%. Pentru 2020, FintechOS a raportat o rata anuala de crestere de circa 200%.

FintechOS activeaza in prezent pe 20 piete de pe patru continente si are in portofoliul sau clienti precum Erste Bank, Société Générale, Howden Group Holdings sau Vienna Insurance Group.

Intrebat de catre jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO, daca fondatorii companiei mai detin dupa seria de finantare de tip B pachetul majoritar de actiuni la FintechOS, Sergiu Negut, unul dintre co-fondatorii afacerii, a spus ca fondatorii nu mai detin pachetul majoritar de actiuni, lasand de inteles astfel ca investitorii sunt acum cei care detin cumulat cea mai mare participatie.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

BSTDB se alatura cu un imprumut de 15 mil. Euro sindicatului condus de catre bancile franceze Credit Agricole si Societe Generale care finanteaza cu pana la 250 mil. Euro proiectul Midia din Marea Neagra. Gigantul american de investitii Carlyle diversifica sursele de finantare pentru afacerea programata sa inceapa in toamna productia locala off-shore de gaze. Cat plateste compania controlata de Carlyle pentru 5% din proiectul Midia

  Gigantul american al investitiilor Carlyle extinde sursele de finantare ale proiectului de investitii Midia, care urmeaza sa treaca la productia de gaze off-shore din Marea Neagra in toamna acestui an. Astfel, Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB) a anuntat pe 6 mai 2021 ca a ac  Citeşte articolul integral

Finanțări

MedLife a contractat un imprumut sindicalizat de aproape 143 mil. Euro de la un sindicat format din BCR, Raiffeisen Bank, BRD si Banca Transilvania pentru consolidare si extinderea grupului medical la nivel national

  Medlife, unul dintre liderii locali ai pietei de servicii medicale, a anuntat pe 4 mai 2021 semnarea unui credit sindicalizat de circa 143 mil. Euro, prin majorarea facilitatilor existente cu inca 40 mil. Euro, au anuntat reprezentantii companiei. La aceasta majorare se vor adauga, dupa caz, si alte  Citeşte articolul integral