MIRSANU.RO

publicat la: 03.12.2017  21:53

Bancherii de investiții de la BAC, printre managerii emisiunii de obligațiuni de 70 mil. Euro a proprietarului bulgar al Euroins România, unul dintre liderii pieței locale de asigurări

 

Compania bulgară Eurohold Bulgaria AD, care are în portofoliu firma de asigurări Euroins România, a plasat cu succes pe 30 noiembrie o emisiune de obligațiuni în valoare de 70 mil. Euro.

Obligațiunile au o maturitate de 5 ani și poartă o dobândă anuală fixă a cuponului de 6,5%.

BAC, bancă de investiții activă la nivel local, a făcut parte în calitate de co-manager al tranzacției alături de Euro-Finance dintr-un consorțiu de intermediere condus de Nomura International și banca rusă de investiții Renaissance Capital în calitate de lead manageri și joint bookrunners. Varengold Bank este consultant financiar în cadrul tranzacției.

Titlurile corporative au fost subscrise de către peste 20 de investitori instituționali din Marea Britanie, Elveția, Rusia, Germania și Bulgaria.

Emisiunea de obligațiuni este a doua tranzacție de acest tip în cadrul programului EMTN (Euro Medium Term Note) prin care Eurohold Bulgaria intenționează să vândă către investitori internaționali euroobligațiuni pe termen mediu de 200 mil. Euro, listate pe bursa de valori din Irlanda.

Banii strânși de la investitori vor fi folosiți pentru răscumpărarea obligațiunilor din emisiunea anterioară de 47 mil. Euro, emise în noiembrie 2016 la o dobândă a cuponului de 8%, cât și pentru dezvoltarea afacerii Eurohold.

“Noua emisiune de titluri reflectă condiții îmbunătățite pentru noi ca emitent comparativ cu cea precedentă, ceea ce este o evaluare în creștere a încrederii plasate de către investitori. Noile titluri corporative nu vor afecta îndatorarea societății din cauza majorării de capital viitoare prin emiterea a 40.336.250 de acțiuni cu o valoare nominală de 1 leva fiecare și prețul de emisiune de 1,3 leva pe acțiune, care va fi efectuată până la sfârșitul anului“, a spus Kiril Boshov, Președinte al board-ului de conducere al Eurohold Bulgaria.

Eurohold este printre puținele companii din Europa de Est care utilizează pentru finanțare programul EMTN, care oferă acces mai facil pentru emitenți pe piețele internaționale de capital datorită flexibilității semnificative privind condițiile unei emisiuni de obligațiuni, mărimea acesteia, rata de dobândă, maturitate, precum și alți termeni ai unei astfel de tranzacții.

Euroins Insurance Group, parte a Eurohold Bulgaria, deține 98,5% din acțiunile Euroins România, unul dintre liderii pieței locale de asigurări.

Euroins România Asigurare Reasigurare deținea la 30 iunie 2017 o cotă de piață de 12,28% din piața locală a asigurărilor, ocupând poziția a treia după City Insurance (13,2%) și Allianz Țiriac Asigurări (12,72%) potrivit datelor făcute publice de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

De asemenea, pe segmentul asigurărilor generale, Euroins România Asigurare Reasigurare avea la finele primului semestru poziția a doua după City Insurance, respectiv o cotă de 15,59% dintr-o piață de 3,97 mld. Lei (peste 860 mil. Euro), conform sursei citate.

Piața de asigurări din România este una concentrate, în contextul în care primele 10 companii cumulează 97% din piața asigurărilor generale, respectiv 88% din piața totală de asigurări.

Pe lângă City Insurance și Euroins, activează în sectorul local jucători internaționali puternici de talia Allianz (Germania), Vienna Insurance Group (Austria), Groupama (Franța), grupul olandez NN sau firma austriacă Uniqa.

Balkan Advisory Company (BAC) este o bancă de investiții cu birouri în regiune, cel de la București fiind condus de către Matei Păun. Pe lista tranzacțiilor locale de referință, BAC a avut mandate la vânzarea Romstal Leasing către grupul belgian KBC sau, mai recent, la vânzarea unui pachet de 50% din Maravet către grupul american Henry Schein, fiind, de asemenea, aranjor pentru finanțări atrase de companii locale de la Banca Internațională de Investiții.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fonduri de investiții

IFC si EBRD pregatesc pana la 40 mil. Euro cu care sa sprijine noul fond de investitii de venture capital Cogito Fund de 125 mil. Euro sa faca achizitii de participatii in companii din Romania si in pietele CEE

  International Finance Corporation (IFC) si Banca Europeana pentru Reconstructii si Dezvoltare (EBRD) sunt in curs sa aprobe investitii de capital cumulate de pana la 40 mil. Euro pentru a sustine ridicarea fondului de investitii regional Cogito Fund II, care va investi in companii de tehnologie din   Citeşte articolul integral

Fonduri de investiții

Early Game Ventures: La noul fond de venture capital de 60 mil. Euro pe care l-am lansat pentru Romania si regiune, niciun investitor nu are peste 10% din fond cu exceptia EIF. Romania va domina in 5 ani piata de VC din Europa Centrala si de Est, iar faptul ca aici nu a fost o puzderie de fonduri ca in Polonia va avea un impact pozitiv asupra profitabilitatii acestei clase de active

  Managerul de capital de risc Early Game Ventures a lansat oficial pe 9 mai 2024 al doilea sau fond de venture de capital, ce are la dispozitie 60 mil. Euro pentru a-i plasa in start-up-uri de tehnologie din Romania si de pe pietele de externe, cu focus pe Europa Centrala si de Est, potrivit informat  Citeşte articolul integral