MIRSANU.RO

publicat la: 10.04.2015  11:43

Legal 500: Avocații lideri în practica de fuziuni și achiziții sunt Cătălin Băiculescu de la Țuca Zbârcea & Asociații, John Fitzpatrick de la CMS, Adriana Gaspar de la NNDKP și Florian Nițu de la Popovici Nițu & Asociații. Cinci firme stau în vârful ”piramidei” construite echilibrat de casele locale de avocați și cele internaționale

 

Avocații Cătălin Băiculescu – partener Țuca Zbârcea & Asociații, John Fitzpatrick – partener CMS Cameron McKenna, Adrian Gaspar – partener NNDKP și Florian Nițu – managing partner Popovici Nițu & Asociații sunt considerați liderii individuali de practică în drept corporativ și fuziuni & achiziții din România de către ghidul juridic internațional Legal 500 în ediția din 2015.

Pe lângă cei patru avocați menționați ca lideri de practică, Legal 500 listează 40 de firme de avocatură în primele cinci eșaloane.

”Piramida” avocaților de fuziuni și achiziții este construită într-un echilibru de forțe între firmele locale și cele internaționale. Dacă primul eșalon și al patrulea este dominat de cele locale, al doilea și al treilea revine celor internaționale.

Primul eșalon al firmelor de avocatură în fuziuni și achiziții reîntregește tabloul celor patru case mari locale – Mușat & Asociații, NNDKP, Popovici Nițu & Asociații și Țuca Zbârcea & Asociații, cărora li se alătură firma britanică CMS, cu o echipă locală specializată de 18 oameni condusă de partenerii Horea Popescu și John Fitzpatrick, după cum notează Legal 500, unul dintre cele mai prestigioase ghiduri juridice internaționale alături de Chambers and Partners sau IFLR 1000.

Al doilea eșalon este ocupat de patru rețele internaționale de avocați și o firmă locală, adică Clifford Chance Badea, Dentons, RTPR Allen & Overy, Schoenherr și cei de la PeliFilip, care dispun de o echipă de 24 de avocați specializați, activi mai ales în imobiliare și energie.
Al treilea palier în fuziuni și achiziții este ocupat de firme internaționale, cu câteva excepții. Lista cuprinde Biriș Goran, Bondoc & Asociații în alianță cu White & Case, DLA Piper Dinu, Eversheds Lina Guia, Kinstellar, Leroy și Asociații, Noerr, Voicu Filipescu, Wolf Theiss și două case de avocatură afiliate firmelor din Big Four – Reff & Asociații din rețeaua Deloitte și D & B David & Baias firma corespondentă a PwC.

În eșalonul al patrulea intră opt firme, etajul fiind dominat aici de casele de avocatură locale. Lista cuprinde bpv Grigorescu Ștefănică, Bulboacă & Asociații, Buzescu Ca, Mitel & Partners, Pachiu & Asociații, Pop & Partners, Vernon David și Zamfirescu Racoți & Partners.

Palierul al cincilea cuprinde 11 firme de avocați – Anghel Stabb & Partners, Boantă Gidei & Asociații, CHSH Gilescu Văleanu Nathanzon & Partenerii, Drakopoulos Law Firm, Hammond Bogaru și Asociații, Maravela & Asociații, Mareș Dănilescu Mareș, McGregor & Partners, Peterka & Partners, Rădulescu Mușoi și TSAA.


Categorii: 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

post_image
Fuziuni Şi Achiziții

Mid Europa Partners a semnat a treia sa tranzacție majoră de tip secondary în piața locală și a ridicat miza pentru România la aproape 900 mil. euro în trei ani. Erste și UniCredit, printre potențialii finanțatori ai achiziției Urgent Cargus de la Abris de către Mid Europa

  Mid Europa Partners, unul dintre cei mai importanți manageri de capital privat din regiune, a semnat astăzi achiziția pachetului de 100% din acțiunile companiei Urgent Cargus, al doilea jucător de pe piața locală de curierat. De cealaltă parte, Abris Capital Partners este la prima sa tran  Citeşte articolul integral

Finanțări

Regina Maria se pregătește de achiziții și investiții majore: Rețeaua medicală a strâns finanțare de circa 145 mil. Euro de la bănci, valoare dublă față de acum trei ani când a intrat în portofoliul Mid Europa. ING Bank a intrat în sindicatul băncilor care alimentează expansiunea afacerii de servicii medicale private

  Rețeaua de servicii medicale private Regina Maria, aflată în portofoliul managerului de capital privat Mid Europa Partners, și-a majorat consistent “puterea de foc” în cursa pentru consolidarea sectorului de profil, unde concurează cu MedLife, dar și cu alți operatori importanți precum   Citeşte articolul integral