Adrian Mîrșanu

publicat la: 19.11.2014  03:07

Avocații de la RTPR Allen & Overy au asigurat consultanța fondului de investiții Catalyst la achiziția a peste 10% din elefant.ro: Finalizarea tranzacției este posibilă până la sfârșitul lunii noiembrie. Acționarii elefant.ro au lucrat cu departamentul de legal al KPMG

 

Casa de avocatură RTPR Allen & Overy a asigurat consultanța juridică pentru 3TS Capital Partners, managerul fondului de investiții Catalyst România, care a preluat un pachet de peste 10% din acțiunile companiei Universal Online Promotion, administratorul platformei de comerț online elefant.ro. Acționarii elefant.ro au avut de partea lor în tranzacție o echipă de consultanți din departamentul de legal al KPMG.

Investiția Catalyst în elefant.ro s-a derulat sub forma unei majorări de capital.

Costin Tărăcilă, partener al RTPR Allen & Overy, și Alina Stăvaru (Proteasa), în calitate de counsel, au coordonat o echipă de avocați din care au mai făcut parte Diana Dimitriu, associate, și Laurențiu Tisescu, junior associate în cadrul firmei.

”Este posibilă finalizarea tranzacției până la finele lunii noiembrie”, a precizat pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO Alina Stăvaru (Proteasa), counsel în cadrul RTPR Allen & Overy.

Potrivit acesteia, ultimele tranzacții din sectorul așa – numit TMT (Tehnologie – Media – Telecomunicații) indică o curbă ascendentă a interesului investitorilor pentru piața locală de profil.

„Suntem încântați că și de această dată am contribuit la succesul acestei investiții a clientului nostru cu care am colaborat excelent și cu ocazia altor tranzacții de succes, dintre care putem menționa investițiile în Simartis Telecom, Internet Corp și Avangate.Trendul ascendent se menține în industria IT, echipa noastră finalizând numai în ultimul an tranzacțiile privind achiziția grupului LiveRail de către Facebook, exitul Enterprise Investors din Siveco România, investiția Catalyst România în Simartis Telecom menționată anterior și investiția în business-ul elefant.ro, precum și alte trei tranzacții care momentan sunt confidențiale”, a declarat Alina Stăvaru (Proteasa), counsel în cadrul RTPR Allen & Overy.

Biroul local al firmei londoneze de top din așa – numitul Magic Circle are în acest moment trei mandate de reprezentare pentru clienți aflați pe partea de cumpărare (buy side – n.r.) în sectorul TMT.

”Cele trei tranzacții au ca orizont finalul acestui an, până când ar trebui să se semneze două dintre ele, iar o alta ar urma să fie semnată și finalizată. Este vorba atât de tranzacții locale, cât și internaționale cu componentă locală. Din cele trei tranzacții, două implică investitori strategici, iar într-o alta este angajat un fond de investiții”, afirmă Alina Stăvaru (Proteasa).

Alina Stavaru RTPR Allen Overy

Sursă foto: RTPR Allen & Overy.

Aceasta (foto) este avocat în cadrul Baroului București din 2005, iar în cadrul RTPR Allen & Overy lucrează din 2009. Alina Stăvaru (Proteasa) este specializată într-o gamă largă de tranzacții de la fuziuni și achiziții, restructurări, divizări, tranzacții pe piețele de capital, chestiuni de drept corporativ, având clienți de la fonduri de investiții până la companii de pe piața de energie.

Avocații de la RTPR Allen & Overy au pe listă în acest an mai multe fuziuni și achiziții, printre care se mai află în afara celor enumerate anterior și exitul managerului de fonduri de investiții Advent International din producătorul de materiale de construcții Ceramica Iași, vânzarea băncii locale de către banca – mamă Millennium din Portugalia, listarea Electrica pe bursele de la București și Londra, respectiv achiziția lanțului de centre de fitness World Class România de către fondul polonez Resource Partners. La acestea se adaugă și tranzacții importante de finanțare precum consultanța acordată creditorilor la împrumutul sindicalizat de 75 mil. euro acordat de BCR și UniCredit Țiriac Bank către combinatul chimic Azomureș sau către BCR la finanțarea de 32 mil. euro acordată proprietarului centrului comercial AFI Palace Cotroceni pentru dezvoltarea unui proiect de birouri.

RTPR este o firmă fondată în 2004 de către un grup de avocați plecați din biroul local al firmei britanice Linklaters din Magic Circle. În 2008, firma Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu s-a asociat cu firma londoneză Allen & Overy. RTPR Allen & Overy are acum o echipă formată din 42 de avocați, din care 5 parteneri – Costin Tărăcilă, managing partner, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici și Valentin Berea, cărora li se alătură profesorul Lucian Mihai în calitate de of counsel.

La nivel global, Allen & Overy dispune de o rețea de birouri în 43 de orașe din 30 de țări. Firma britanică numără în total aproximativ 5.000 de oameni, din care 525 de parteneri.

La nivel global, Allen & Overy a raportat pentru ultimul an fiscal, încheiat pe 30 aprilie, venituri de 1,23 miliarde de lire sterline (1,5 miliarde de euro), în creștere cu 2% față de anul anterior. Profitul înainte de plata taxelor a fost în această perioadă de 532 milioane lire sterline (648 milioane de euro), ceea ce indică o marjă de profit de peste 40%. Profitul per partener acționar la Allen & Overy a fost în perioada raportată de 1,12 milioane de lire sterline (1,36 milioane de euro).


Categorii: 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

post_image
Fuziuni Şi Achiziții

Mid Europa Partners a semnat a treia sa tranzacție majoră de tip secondary în piața locală și a ridicat miza pentru România la aproape 900 mil. euro în trei ani. Erste și UniCredit, printre potențialii finanțatori ai achiziției Urgent Cargus de la Abris de către Mid Europa

  Mid Europa Partners, unul dintre cei mai importanți manageri de capital privat din regiune, a semnat astăzi achiziția pachetului de 100% din acțiunile companiei Urgent Cargus, al doilea jucător de pe piața locală de curierat. De cealaltă parte, Abris Capital Partners este la prima sa tran  Citeşte articolul integral

Finanțări

Regina Maria se pregătește de achiziții și investiții majore: Rețeaua medicală a strâns finanțare de circa 145 mil. Euro de la bănci, valoare dublă față de acum trei ani când a intrat în portofoliul Mid Europa. ING Bank a intrat în sindicatul băncilor care alimentează expansiunea afacerii de servicii medicale private

  Rețeaua de servicii medicale private Regina Maria, aflată în portofoliul managerului de capital privat Mid Europa Partners, și-a majorat consistent “puterea de foc” în cursa pentru consolidarea sectorului de profil, unde concurează cu MedLife, dar și cu alți operatori importanți precum   Citeşte articolul integral