MIRSANU.RO

publicat la: 20.03.2024  18:09

Un sindicat bancar condus de catre banca elena Alpha Bank a acordat o facilitate de imprumut de 200 mil. Euro catre dezvoltatorul imobiliar CTP pentru refinantarea unui portofoliu de proiecte logistice si industriale „verzi”

 

Un consortiu de banci coordonat de catre Alpha Bank Romania SA si Alpha Bank SA, impreuna cu BRD – Groupe Societe Generale SA si ING Bank Romania, au intermediat o facilitate de credit sindicalizat de 200 mil. Euro pentru CTPark Romania, parte a dezvoltatorului imobiliar european CTP, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

„Fondurile vor fi utilizate pentru refinantarea dezvoltarii a 40 de cladiri logistice si industriale verzi (Green buildings) de clasa A, cu o suprafata inchiriabila combinata de 565.000 mp in cadrul CTPark Bucharest, situat la km 13 pe autostrada A1.”, au spus reprezentantii consortiului bancar intr-un comunicat de presa din 19 martie 2024.

Alpha Bank Romania si Alpha Bank SA au actionat impreuna in calitate de coordonatori, aranjori principali mandatati, agenti de facilitate si securitate, si creditori. De asemenea, BRD – Groupe Societe Generale, subsidiara locala a grupului francez Societe Generale, a actionat in calitate de aranjor principal mandatat, creditor, banca de cont si contraparte pentru hedging, in timp ce ING Bank N.V., prin intermediul ING Bank Romania – subsidiara locala a grupului financiar olandez ING, a contribuit in calitate de aranjor principal si creditor, iar ING Bank N.V. in calitate de contraparte pentru hedging. 

Aceasta facilitate de imprumut sindicalizat subliniaza angajamentul bancilor participante de a sustine dezvoltarea durabila si cresterea in cadrul sectorului logistic si industrial din Romania, sustin reprezentantii bancilor.

Parteneriatul isi propune sa contribuie la eforturile ambitioase ale CTP Romania, consolidand si mai mult pozitia de lider in spatiul logistic verde, au mai adaugat acestia.

CTP este lider pe segmentul local de spatii industriale si logistice din piata imobiliara, unde au portofolii si alti investitori straini majori precum WDP sau P3 Logistic Parks. CTP, companie imobiliara fondata de catre olandezul Remon Vos si listata pe bursa Euronext Amsterdam, a ajuns recent la un acord de achizitie a unui portofoliu de parcuri logistice din Romania ale Globalworth, un investitor de talie regionala axat in principal pe piata spatiilor de birouri, in cadrul unei tranzactii cu o valoare totala estimata peste 168,2 mil. Euro, dpa cum arata un anunt al Globalworth din 11 martie 2024.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

Emma Capital, holdingul de investitii al antreprenorului ceh Jiří Šmejc, a anuntat ca spera sa finalizeze in mai 2024 IPO-ul companiei de energie Premier Energy Group pe bursa de la Bucuresti. Proprietarul companiei se asteapta sa incaseze circa 25 mil. Euro de pe urma listarii unui pachet minoritar din compania de energie

  Premier Energy Group, companie de energie aflata in portofoliul Emma Capital, a anuntat pe 18 aprilie 2024 ca intentioneaza sa listeze un pachet minoritar de actiuni pe bursa de la Bucuresti, conform informatiilor transmise jurnalului de tranzactii MIRSANU.RO. „Premier Energy Group intentioneaz  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Horia Braun – Erdei, CEO Erste Asset Management Romania, speaker of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024

  Horia Braun-Erdei, General Manager and President of the Board of Directors of Erste Asset Management Romania, is one of the speakers of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024. Erste Asset Management Romania is part of Erste Group and is the largest asset management company in Romania, having over 4.5 billion  Citeşte articolul integral