MIRSANU.RO

publicat la: 07.07.2014  14:55

Șeful grupului francez Orange: România, pe lista piețelor unde căutăm oportunități de achiziții

 

Compania de telefonie mobilă Orange cauta noi oportunitati de extindere in România, precum și pe piețe ca Spania, Polonia si Belgia, potrivit unui interviu acordat Bloomberg TV de către Stephane Richard, CEO al grupului francez de telefonie Orange.

Cu toate acestea, nu sunt astfel de discuții în acest moment, a precizat șeful Orange, potrivit sursei citate.

În luna aprilie, compania lăsa de înțeles că strategia sa de extindere în anumite piețe ar lua în considerare achiziția de active de telefonie fixă care să completeze portofoliul de operațiuni mobile.

Pe piața locală de telefonie mobilă, Orange concurează cu alte grupuri internaționale puternice precum britanicii de la Vodafone și OTE, unde principalul acționar sunt germanii de la Deutsche Telekom. În lupta pe acest segment, a intrat puternic în ultima vreme RCS RDS, liderul pieței de cablu TV și internet fix, cu linia sa de servicii Digi Mobil.

Orange România are o cifră de afaceri de 4,34 miliarde lei (981,5 milioane de euro) în anul 2013, un venit total raportat de 4,4 miliarde lei (997 milioane de euro), un profit net de 500,8 milioane de lei (113,3 milioane de euro) la un număr mediu de 2.855 de angajați, potrivit ultimului bilanț publicat.

Veniturile Orange România au crescut, în primul trimestru din acest an, cu 4,9% până la valoarea de 230 de milioane de euro, în timp ce numărul abonaților a ajuns la aproape 1,4 milioane, mai mulți cu 1,76% față de anul anterior. Conform datelor, la 31 martie 2014, Orange avea 10,394 milioane de clienți, în creștere cu 1,76% comparativ cu primul trimestru din 2013, când existau 10,214 milioane clienți.

Orange a intrat pe piața românească în 1997 sub numele Dialog pentru serviciul pe bază de abonamente și Alo pentru cartele pre-plătite.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fonduri de investiții

IFC intentioneaza sa investeasca pana la 15 mil. Euro in fondul de private equity Morphosis Capital II, ceea ce aduce noul fond al Morphosis mai aproape de tinta sa finala de 110 – 120 mil. Euro. Institutia financiara internationala nu finanteaza insa investitii in afaceri din sectorul educatiei de baza

  International Finance Corporation (IFC) intentioneaza sa aloce un capital de pana la 15 mil. Euro pentru a participa ca investitor LP in fondul de private equity Morphosis Capital II, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Institutia financiara internationala   Citeşte articolul integral