MIRSANU.RO

publicat la: 02.03.2015  23:57

Raluca Mihai ajunge partener după nouă ani de la intrarea în casa de avocatură Voicu & Filipescu. Firma trece la formula de conducere cu nouă parteneri și a făcut noi avansări în ierarhia internă

Raluca Mihai, noul partener al casei de avocatură Voicu & Filipescu. Sursă foto: Voicu & Filipescu.
 

Casa de avocatură Voicu & Filipescu a anunțat avansarea avocatei Raluca Mihai pe poziția de partener, după nouă ani de la venirea acesteia în firmă. Mutarea extinde conducerea firmei de avocați la un număr total de nouă parteneri și vine în contextul unei serii de promovări interne.

“M-am format ca avocat în cadrul Voicu & Filipescu, iar fiecare promovare în ierarhia firmei a venit să confirme un nou pas în procesul meu de maturizare profesională. Numirea ca partener este mai mult decât încununarea acestei lungi relații de colaborare, reprezintă o nouă etapă a carierei mele și este o dovadă de apreciere și încredere din partea firmei și a clienților, pentru care le mulțumesc”, afirmă Raluca Mihai.

Aceasta și-a început în ianuarie 2006 cariera de avocat ca asociat la firma Voicu & Filipescu, iar în februarie 2011 a trecut pe poziția de avocat senior, iar un an mai târziu a urcat încă o treaptă în ierarhia internă ca managing associate. Este un avocat specializat în achiziții publice, litigii, dreptul muncii și consultanță generală. Raluca Mihai, 34 de ani, este din Drobeta Turnu Severin și are o diplomă de absolvent al Academiei de Studii Economice, precum și al Facultății de Drept din București.

Firma de avocatură are în conducere pe lângă cei doi parteneri fondatori, Daniel Voicu și Mugur Filipescu, pe partenerii Marta Popa, Roxana Neguțu, Dumitru Rusu, Florin Duțu și Georgiana Bădescu, precum și pe Alex Tabacu, în calitate de tax partner al grupului.

Grupul Voicu & Filipescu este format din firma de avocați cu același nume, societatea specializată în consultanță fiscală și contabilă Voicu & Filipescu Tax Advisers SRL și societatea profesională de practicieni în insolvență V.F. Insolvență SPRL, care împreună acordă soluții integrate clienților, companii multinaționale și locale.

De asemenea, seria de avansări interne, derulată în mod uzual în firmele de avocatură la început de an, a cuprins și alte posturi.

Astfel, Gabriela Bădescu, avocat cu experiență în domeniile asigurări, litigii și farma, a trecut pe poziția de managing associate.

Cristina Enaga, care lucrează în dosare de concurență, drept corporativ, fuziuni și achiziții, imobiliare, a urcat la nivelul de avocat senior.

“Încurajăm dezvoltarea de relații de lungă durată, atât în colaborarea cu clienții și partenerii externi, cât și cu membrii echipei. Promovările de anul acesta vin să recompenseze calitățile profesionale, loialitatea, atitudinea pozitivă și constructivă, precum și abilitățile de dezvoltare a bazei de clienți.”, a declarat Daniel Voicu, partener fondator în cadrul firmei.

Firma Voicu & Filipescu numără 25 de avocați înscriși în baroul București, potrivit ultimelor date disponibile pe site-ul instituției.

Lista de dosare în care au lucrat anul trecut avocații de la Voicu & Filipescu cuprinde procesul de integrare post-fuziune dintre OTP Bank România și Millennium Bank România, conform informațiilor disponibile din piață pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO, precum și în obținerea aprobărilor necesare din partea Consiliului Concurenței și a Băncii Naționale a României cu privire la această fuziune.

De asemenea, lista de proiecte a Voicu & Filipescu mai cuprinde asistență pentru firme multinaționale în proiecte de investiții greenfield, inițierea unor tranzacții de fuziuni și achiziții în domenii precum financiar-bancar, materiale de construcții (poziții de top ciment, agregate, betoane), spații comerciale, industria textilă, energie, industria chimică. La acestea se adaugă proiecte de dreptul concurenței, câștigarea, ca parte a unei echipe complexe de consultanți, a unui litigiu privind aspecte de manipulare a pieței de capital și tranzacționare pe bază de informații privilegiate judecat pe fondul cauzei de către o instanță din România, coordonarea și câștigarea în instanță pe dosare privind în special achiziții publice, taxa claw back, daune de asigurări, probleme de dreptul muncii, aspecte fiscale și recuperarea de creanțe, precum și asistență în proiecte de achiziții publice, în special în domenii precum energie, echipamente medicale, servicii informatice, susțin reprezentanții casei de avocatură.

Pe piața serviciilor avocațiale de afaceri din România, poziții puternice au, pe de o parte, firme locale de talia Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Țuca Zbârcea & Asociații, Mușat & Asociații sau Popovici Nițu & Asociații, iar pe de altă parte, s-au dezvoltat în ultimii ani echipele locale afiliate unor firme de talie internațională precum RTPR Allen & Overy, Clifford Chance Badea, Cameron McKenna, de talie regională precum Schoenherr sau cele corespondente firmelor de consultanță din Big Four, precum Reff & Asociații sau David & Baias.


Categorii: 


Cuvinte Cheie: 

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Ionut Lianu, Chief Treasury and ALM Officer at CEC Bank, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2024

  Ionut Lianu, Chief Treasury and ALM Officer at CEC Bank, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2024. He is an experienced treasury and finance professional with strong technical background and proven organizational skills with 20 years in various transformative positions in banking   Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

First View to MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2024. Adrian Mihalcea, Forvis Mazars Romania: In the Private equity space, we have seen a focus towards more bolt-on investments and less large platform deals

  “Romanian M&A activity demonstrates resilience in 2024, with transaction volumes surpassing 2023 levels, despite the year being incomplete. However, while the overall deal count has increased, the reported deal values have moderated, primarily due to the absence of several large-scale transact  Citeşte articolul integral