MIRSANU.RO

publicat la: 11.08.2022  17:21

Raiffeisen Bank plaseaza prima emisiune de obligatiuni sustenabile in lei dupa ce a atras 500 mil. RON pe 5 ani la un cupon anual de 8,92%

 

Raiffeisen Bank, una din bancile de top 5 din Romania dupa active, a anuntat pe 11 august 2022 ca a plasat prima emisiune de obligatiuni sustenabile in lei, continuand astfel strategia de a atrage lichiditati de la investitori prin emiterea de instrumente cu venit fix.

Noua emisiune de titluri a atras 500,85 mil. RON si ofera investitorilor un cupon fix anual de 8,92% la o maturitate a titlurilor de 5 ani.

Obligatiunile sustenabile de tip senior nepreferentiale, denominate in moneda locala, au fost suprasubscrise de 2 ori fata de suma anuntata initial in deschiderea plasamentului privat.

“Prin aceasta noua emisiune de obligatiuni ne reconfirmam rolul de pionierat si angajamentul nostru de a sprijini o dezvoltare durabila a economiei romanesti, de a contribui la intarirea rezilientei si competitivitatii companiilor din Romania. De asemenea, ne bucura interesul manifestat de investitorii institutionali pentru prima emisiune de obligatiuni sustenabile de pe piaaa locala, ceea ce ne arata ca si aspectele sociale, nu doar cele legate de mediu, incep sa aibe un rol important in procesul decizional de alocare a capitalurilor” a spus Cristian Sporis, vicepresedinte Corporații la Raiffeisen Bank.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finantare proiectelor durabile, minim 50% din fonduri urmand sa fie directionate pentru finantarea de proiecte sociale – finantarea intreprinderilor mici si mijlocii din regiuni subdezvoltate la nivel național, locuinte accesibile, acces la servicii esențiale de sanatate, educatie si infrastructura. Restul banilor  va fi alocat in vederea finantarii proiectelor care sustin tranzitia verde – cladiri verzi, proiecte de energie regenerabila, de eficienta energetica, transport si agricultura ecologice, proiecte de prevenire si control al poluarii, economie circulara, administrarea durabila a resurselor de apa.

Noul CEO al bancii, bancherul ceh Zdenek Romanek, declara in iulie 2022 pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO ca banca pe care o conduce va continua sa vina cu noi emisiuni de obligatiuni verzi pe bursa.

Noile obligatiuni urmeaza sa fie listate atat pe Bursa din Luxemburg, cat si pe cea de la Bucuresti (BVB) si vor fi incluse in baza de fonduri proprii si datorii eligibile ale bancii, dupa confirmarea prealabila a eligibilitatii de catre BNR.

Prin emisiunea de obligațiuni senior nepreferentiale, banca isi consolideaza baza de fonduri proprii si datorii eligibile, creand astfel premizele pentru o dezvoltare sustenabila a activitatii de creditare.

Raiffeisen si-a construit in ultimul an un portofoliu de 2 mld. euro de obligatiuni verzi.

Raiffeisen Bank deserveste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.700 de angajați, circa 300 de agenții în toată țara, 1.131 de ATM-uri și MFM-uri, o rețea de peste 27.900 de POS-uri.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Conținut Partener

AHK Romania: Anul 2023 – un an al parteneriatelor durabile pentru comunitatea de afaceri romano – germana

  Bucuresti, 20.01.2023 - Aproximativ 800 de invitati, reprezentanti ai mediilor de afaceri, universitar si diplomatic, ai agentiilor guvernamentale si neguvernamentale, ai asociatiilor profesionale, ai administratiei si ai altor institutii publice au participat joi, la Palatul Parlamentului la Recept  Citeşte articolul integral

Finanțări

Grupul Carmistin a semnat un credit sindicalizat de circa 170 mil. euro pentru finantarea programelor de investitii si a capitalului sau de lucru

 

Grupul Carmistin, unul dintre cei mai importanti producatori romani din industria alimentara, a semnat o facilitate de credit sindicalizat de 846 mil. RON (circa 170 mil. Euro) pentru finantarea strategiei sale de investitii, precum si pentru prelungirea finantarii destinate capitalulu  Citeşte articolul integral