MIRSANU.RO

publicat la: 27.06.2022  18:35

Raiffeisen Bank continua cursa cu BCR in emisiunile de obligatiuni verzi. Raiffeisen vine cu obligatiuni verzi de 525 mil. RON si ridica miza la un total de 2 mld. RON obligatiuni verzi emise pe bursa intr-un an

 

Rivalitatea dintre subsidiarele celor mai importante banci austriece, Erste si Raiffeisen, se resimte nu doar pe piata bancara, ci si pe piata locala de capital.

La cateva zile dupa ce BCR, subsidiara a Erste, a anuntat o emisiune de obligatiuni de 702 mil. RON si un total de instrumente verzi de 1,2 mld. lei emise pe bursa de la Bucuresti in 2 emisiuni, Raiffeisen vine cu o noua emisiune de 525 mil. RON de obligatiuni verzi.

Raiffeisen Bank ajunge astfel la a treia emisiune de obligatiuni verzi listate din 2021 inocace pe piata de capital local si o valoare agregata a acestor titluri de imprumut de 2 mld. RON (peste 400 mil. Euro).

Obligatiunile verzi de tip senior nepreferentiale au o maturitate de 5 ani si o dobanda fixa anuala de 8,927 % pe an, usor sub cea anuntata de BCR care depaseste 9% pe an. Raiffeisen Bank a emis si vandut catre 13 obligatari, persoane juridice un numar de 1.000 de obligatiuni corporative cu o valoare nominala de 525.000 lei.

„Prin aceasta a treia emisiune de obligatiuni verzi dovedim ca angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea unor comunitati sustenabile si prospere este unul de durata si consistent. Ne bucura interesul ridicat al investitorilor pentru toate emisiunile noastre de obligatiuni verzi, ceea ce ne arata ca aspectele legate de sustenabilitate joaca un rol tot mai important in deciziile de alocare a capitalului de catre investitorii institutionali.”, a spus Romulus Mircea, Director Executiv Managementul Activelor si Pasivelor, Raiffeisen Bank.

„Orientarea spre investitii in proiecte sustenabile capata o insemnatate deosebita in contextul care domina peisajul pietelor de capital de ceva timp, marcat de integrarea criteriilor ESG in deciziile de alocare a capitalului de catre investitori. Suntem incantati ca Raiffeisen Bank, unul dintre jucatorii cheie in domeniul bancar din Romania va lista a treia sa emisiune de obligatiuni verzi la Bursa de Valori Bucuresti, dovedind astfel ca bursa poate si trebuie sa devina principalul canal de finantare pentru investitiile verzi in Romania”, a spus Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

Emisiunea de obligatiuni care a intrat pe 24 iunie 2022 la tranzactionare este a patra emisiune a Raiffeisen Bank, valoarea totala a obligatiunilor bancii disponibile la tranzactionare fiind de peste 2,6 mld. RON.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

ING Bank Romania a sustinut in 2023 finantari sustenabile de peste 1 mld. Euro

  Subsidiara locala a grupului bancar olandez ING Bank a sustinut cu peste 1 mld. Euro in 2023 tranzactii sustenabile, ce includ emisiuni de obligatiuni, precum si credite bilaterale sau sindicalizate, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Comparativ in 2022, a  Citeşte articolul integral

Fonduri de investiții

GapMinder a lansat al doilea sau fond de venture capital, prin care va investi in companii din regiune. GapMinder Fund II dispune de un capital de 80 mil. Euro, din care circa jumatate vin de la EIF si EBRD

  Managerul de capital de risc GapMinder Ventures a anuntat pe 22 februarie 2024 lansarea celui de-al doilea sau fond de venture capital, care vizeaza investitii in companii de tehnologie din Romania si din alte piete ale Europei Centrale si de Est (CEE), conform informatiilor disponibile pentru jurna  Citeşte articolul integral