MIRSANU.RO

publicat la: 27.03.2024  15:07

PPC a cumparat integral un parc eolian de 84 MW din Romania al grupului rus Lukoil

 

Compania elena de energie Public Power Corporation (PPC), noul proprietar al operatiunilor Enel din Romania, a anuntat pe 26 martie 2024 achizitia unui parc eolian din Romania detinut de catre grupul rus Lukoil, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

PPC Renewables, subsidiara a PPC care opereaza pe piata de energie regenerabila, a finalizat achizitia si, implicit, a realizat anumite conditii precedente agreate pentru acest tip de tranzactie, preluand 100% din actiunile companiei Land Power SRL de la subsidiare europene ale Lukoil Group, a precizat cumparatorul. Puterea instalata totala a parcului eolian este de 84 MW, au adaugat reprezentantii PPC.

Parcul eolian este localizat in Dorobantu si Topolog intr-o regiune care ofera cele mai bune conditii pentru proiecte eoliene in Romania si care geneaza peste 200 GWh pe an, sustin reprezentantii PPC.

Tranzactia a fost realizata in urma derularii unui proces competitiv, la care au participat companii internationale si la capatul caruia PPC Renewables a fost selectat ca si ofertant preferat (preffered bidder, n.r.).

Kommunalkredit Austria AG a fost consultant financiar exclusiv pe partea de cumparare, in timp ce firmele de avocatura CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP si Milbank LLP au oferit consultanta juridica pentru PPC Renewables in cadrul tranzactiei.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

Emma Capital, holdingul de investitii al antreprenorului ceh Jiří Šmejc, a anuntat ca spera sa finalizeze in mai 2024 IPO-ul companiei de energie Premier Energy Group pe bursa de la Bucuresti. Proprietarul companiei se asteapta sa incaseze circa 25 mil. Euro de pe urma listarii unui pachet minoritar din compania de energie

  Premier Energy Group, companie de energie aflata in portofoliul Emma Capital, a anuntat pe 18 aprilie 2024 ca intentioneaza sa listeze un pachet minoritar de actiuni pe bursa de la Bucuresti, conform informatiilor transmise jurnalului de tranzactii MIRSANU.RO. „Premier Energy Group intentioneaz  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Horia Braun – Erdei, CEO Erste Asset Management Romania, speaker of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024

  Horia Braun-Erdei, General Manager and President of the Board of Directors of Erste Asset Management Romania, is one of the speakers of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024. Erste Asset Management Romania is part of Erste Group and is the largest asset management company in Romania, having over 4.5 billion  Citeşte articolul integral