MIRSANU.RO

publicat la: 27.07.2022  21:09

One United Properties finalizeaza achizitia sediului First Bank pentru 28 mil. euro. Garanti Bank finanteaza partial tranzactia cu un credit de 19 mil. euro pe 15 ani

 

Compania imobiliara One United Properties, listata pe bursa de la Bucuresti, a anuntat pe 27 iulie 2022 ca a finalizat achizitia cladirii de birouri din centrul Bucurestiului, sediul First Bank, in cadrul unei tranzactii de 28 mil. euro.

Valoarea totala a achizitiei One Victoriei Plaza este de circa 28 mil. euro, din care o componenta de capital propriu se ridica la aproximativ 9 mil. euro si un imprumut bancar la aproximativ 19 mil. euro, acordat de Garanti Bank pentru 15 ani. Imprumutul va fi utilizat pentru rambursarea imprumuturilor scadente, datorate fostilor actionari ai cladirii preluate, sustin reprezentantii One United Properties.

„2022 este deja un an determinant pentru One United Properties, care marcheaza tranzitia noastra de la dezvoltator la investitor de top in domeniul imobiliarelor sustenabile pe piata din Romania. Tranzactia de astazi este in concordanta cu strategia noastra de crestere a veniturilor recurente din segmentul comercial, mai ales in contextul in care cererea pentru spatii de birouri de calitate continua sa creasca in Bucuresti. Exista o multime de oportunitati pe piata pentru achizitii cheie, precum One Victoriei Plaza. In acest context, demaram operatiunea de majorare a capitalului social care ne va permite sa continuam investitiile strategice, fie ca vorbim de achizitii de terenuri pentru dezvoltari rezidentiale, ori de active comerciale deja dezvoltate, care vor genera profituri solide pentru acționarii nostri in urmatorii ani”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.

One Victoriei Plaza are o suprafata inchiriabila totala de aproximativ 12.000 mp si patru niveluri subterane cu 93 de locuri de parcare. Cladirea este inchiriata in totalitate catre First Bank pentru o perioada ramasa de 12 ani, cu optiune de intrerupere dupa sapte ani. Venitul anual din chirie generat de One Victoriei Plaza este de aproximativ 1,9 mil. euro si este indexat cu inflatia anuala.

Achizitia One Victoriei Plaza se inscrie in strategia One United Properties de a creste veniturile recurente din chirii in cifra de afaceri totala generata de companie. In urma acestei achizitii, portofoliul de birouri al companiei numara 113.000 mp de suprafata inchiriabila totala de spatii de birouri si include One Tower, One Cotroceni Park Office Faza 1, One Victoriei Plaza, One Herastrau Office si One North Gate. Portofoliul de birouri One United Properties va ajunge la o suprafata inchiriabila totala de 148.000 mp dupa livrarea One Cotroceni Park Office Faza 2 pana la finele anului 2022. Impreuna cu portofoliul de retail, care este format in principal din Bucur Obor si One Gallery, fosta fabrica Ford, portofoliul total al companiei destinat închirierilor comerciale va ajunge la o suprafata inchiriabila de aproape 190.000 mp.

Veniturile care urmeaza sa fie generate de One Victoriei Plaza nu au fost incluse in Bugetul de Venituri si Cheltuieli pentru 2022 aprobat in Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, care a avut loc in aprilie 2022, precizeaza reprezentantii One United Properties.

One United Properties, companie controlata de catre antreprenorii Victor Capitanu si Andrei Diaconescu, are o valoare bursiera pe piata de la Bucuresti de peste 3,3 mld. RON (660 mil. euro).

Piata imobiliara continua sa atraga investitii semnificative, insa in contextul actual – marcat pe de o parte de cresterea inflatiei, de vecinatatea pietei cu razboiul din Ucraina, de asteptarile privind apropierea unei recesiuni, au inceput sa se vada semnele unei incetiniri in piata.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

First View to MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022. Madalina Neagu, Schoenherr: Turbulent times create M&A opportunities

 

“2022 has been a challenging year and the M&A world has not been spared by this turmoil. The year debuted with optimism and record high deals. Fast – forward into mid-year, not only have the headwinds grown stronger, but new challenges were added to the M&A landscape, such   Citeşte articolul integral


post_image
DealSOUND

Andrei Perianu, COO & Co-founder Bankata.ro, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022

 

Andrei Perianu, COO & Co-founder Bankata.ro, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022

He star  Citeşte articolul integral