MIRSANU.RO

publicat la: 18.01.2018  22:54

O echipă de avocați Wolf Theiss din birourile de la București și Viena a asistat fondurile de investiții Revetas și Cerberus la achiziția complexului Radisson, precum și la finanțarea proiectului Nemo

Ileana și Ciprian Glodeanu, parteneri ai biroului Wolf Theiss din București. Sursă foto: Wolf Theiss.
 

Firma de avocatură austriacă Wolf Theiss a asistat Revetas Capital Fund II și o societate din cadrul grupului Cerberus Capital Management, L.P. în ceea ce privește achiziția unui complex hotelier de top din București cu o suprafață totală de 86.000 metri pătrați, potrivit unui comunicat al Wolf Theiss.

Complexul hotelier este compus din Radisson Blu si Park Inn, ce include și aproximativ 7.500 metri pătrați de spații destinate zonelor comerciale. Pe lângă asistența juridică în ceea ce privește aspectele de fuziuni și achiziții și cele de due diligence (analiză) cu privire la proprietățile imobiliare, Wolf Theiss a asistat cumpărătorii și cu privire la aspectele legate de finanțarea și refinanțarea împrumuturilor acordate atât companiei achizitoare, cât și companiilor achiziționate.

Echipa Wolf Theiss a fost coordonată pe partea de fuziuni și achiziții de către partenerul Ileana Glodeanu de la biroul din București al Wolf Theiss, iar pe partea de finanțare de către Counsel Leopold Hoeher, de la biroul din Viena. Echipa de avocați din București implicată în această tranzacție i-a inclus pe Ciprian Glodeanu (Partener, Real Estate), Mircea Ciocîrlea (Senior Associate, Corporate M&A), Claudia Chiper (Counsel, Banking&Finance), Cristina Ion (Associate, Real Estate), Andreea Stan (Associate, Corporate M&A), George Ghițu (Associate, Corporate M&A), Iuliana Ungureanu (Associate, Banking&Finance) și Alexandru Asaftei (Associate, Banking&Finance).

Vânzarea complexului Radisson în cadrul tranzacției cu nume de cod Nemo către Revetas și Cerberus este cea mai mare operațiune de fuziuni și achiziții din istoria pieței hoteliere din România, cu o valoare de circa 169,2 mil. euro. Vânzătorul, grupul israelian Elbit Imaging, a anunțat că a încasat aproximativ 81 mil. euro după scăderea costurilor implicate de tranzacție, iar după rambursarea a 11,6 mil. euro către Hapoalim și o garanție de 8 mil. euro acordată cumpărătorului pe 3 ani la o dobândă anuală de 5%, sumele nete încasate din vânzarea complexului Radisson au ajuns la 61,4 mil. euro.

Revetas este deja activ în România având în portofoliu centrul comercial Vitantis de la marginea Bucureștiului. Fondul de investiții american Cerberus, cu 30 mld. dolari sub administrare, a susținut cu capital preluarea portofoliului de active al complexului Radisson,  proiect care poartă numele de cod Nemo.

Raiffeisen Bank a finanțat cumpărătorul printr-un credit, care a avut și o componentă de refinanțare, valoarea acestei tranzacții de finanțare aferentă achiziției depășind 100 mil. euro, conform informațiilor disponibile pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO.

Avocații Wolf Theiss au lucrat și în alte dosare de fuziuni și achiziții în 2017, printre care tranzacția prin care fondul ceh de investiții Penta Investments a cumpărat o rețea de 31 de unități și operațiuni de distribuție, care au trecut sub umbrela Dr Max. De asemenea, pe lista achizițiilor de anul trecut la care avocații Wolf Theiss au lucrat se află și tranzacția prin care Topmost Investments a cumpărat compania care administrează imobilul de birouri Polonă 68 Business Center.

Pe piața avocaturii de afaceri, Wolf Theiss face parte din categoria firmelor de talie regională care au birou în România, din care mai fac parte jucători precum Schoenherr, Kinstellar sau CHSH.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Cristian Pascu, Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF): Este o stare a investitorilor de tipul “wait and see”. Din perspectiva investitorilor de retail care au vazut volatilitate in piata si scaderi, au retras bani din fondurile de investitii in actiuni si au intrat cu ei in fonduri cu investitii in obligatiuni si venit fix

  “Ce am observat din punct de vedere al pozitionarii investitorilor pe tipurile de instrumente, uitandu-ne din decembrie 2024 pana in martie 2025, observam ca sunt miscari foarte mici intre <<equity>> (investitii in actiuni) si <<debt>> (investitii in obligatiuni, n.r.) in s  Citeşte articolul integral