MIRSANU.RO

publicat la: 20.03.2024  19:09

Medlife isi majoreaza imprumutul sindicalizat de la banci pana la 268 mil. Euro cu gandul la achizitii M&A

 

Compania de servicii medicale private MedLife a anuntat pe 19 martie 2024 ca a majorat imprumutul sindicalizat contractat de la banci cu inca 50 de mil. Euro, bani care vor fi alocati in special pentru achizitii, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Valoarea totala a creditului sindicalizat ajunge astfel la 268,3 mil. Euro, dupa semnarea actului aditional privind majorarea liniei de credit si in linie cu aprobarea primita din partea actionarilor companiei in cadrul adunarii generale a actionarilor din 22 decembrie 2023, au precizat reprezentantii Medlife.

Sindicatul de banci care a majorat facilitatea de finantare este format din BCR, in calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, agent de documentatie, agent de facilitate si garantii si finantator, Raiffeisen Bank si BRD Groupe Societe Generale, in calitate de aranjori principali mandatati si finantatori, respectiv Banca Transilvania si ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti, in calitate de aranjori principali si finantatori.

„Exista, in continuare, oportunitati relevante in piata care ar permite Grupului sa mentina tendinta curenta de expansiune si consolidare a pietei de servicii medicale, concomitent cu captarea de profitabilitate suplimentara. Pastrand o abordare prudenta, ne dorim sa evaluam aceste oportunitati, fondurile suplimentare urmand a fi utilizate cu precadere pentru derularea proceselor de M&A, cu focus pe achizitii de companii profitabile care in mare masura nu vor afecta indicatorii de profitabilitate si indatorare la nivel de Grup. In paralel cu planurile de dezvoltare, ne pastram obiectivul curent de a imbunatati gradual profitabilitatea Grupului, precum si gradul de indatorare calculat ca Datorie Neta / EBITDA.”, a declarat Mihai Marcu, CEO al grupului MedLife.

MedLife a incheiat 2023 cu o cifra de afaceri consolidata pro-forma in valoare de 453 mil. Euro, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului precedent, inregistrand un avans de doua cifre pentru majoritatea segmentelor de business. Concomitent, compania a reusit sa isi recupereze gradual o mare parte din marginile pierdute ca urmare a investitiilor din ultimii ani, sustin reprezentantii companiei.

Medlife si Regina Maria, cei mai mari operatori de servicii medicale private din Romania, si-au extins masiv retelele in ultimii ani, atat prin crestere organica, cat si prin achizitii de operatori locali in cadrul mai larg de consolidare al pietei. Un alt operator care a anuntat recent achizitii M&A este Affidea, care, de asemenea, cauta optiuni pentru a-si mari amprenta pe piata serviciilor medicale private.

Lupta dintre Medlife si Regina Maria pentru pozitia de lider al pietei de profil s-a extins in ultimii ani si pe anumite nise de piata, cum este cea a serviciilor de stomatologie, unde Medlife activeaza prin Dentestet, iar Regina Maria a cumparat in 2023 reteaua clinicilor Dr. Leahu, lider pe acest segment de piata.

Medlife este o afacere antreprenoriala listate pe bursa de la Bucuresti, unde are o capitalizare bursiera de peste 2 mld. RON (peste 400 mil. Euro). Cea mai mare parte a actiunilor Medlife este detinuta de catre familia Marcu (raportata cu o detinere directa totala in jurul a 40% din actiuni) si a Fondului de Pensii Administrat Privat NN, cu o participatie de peste 13%.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

Emma Capital, holdingul de investitii al antreprenorului ceh Jiří Šmejc, a anuntat ca spera sa finalizeze in mai 2024 IPO-ul companiei de energie Premier Energy Group pe bursa de la Bucuresti. Proprietarul companiei se asteapta sa incaseze circa 25 mil. Euro de pe urma listarii unui pachet minoritar din compania de energie

  Premier Energy Group, companie de energie aflata in portofoliul Emma Capital, a anuntat pe 18 aprilie 2024 ca intentioneaza sa listeze un pachet minoritar de actiuni pe bursa de la Bucuresti, conform informatiilor transmise jurnalului de tranzactii MIRSANU.RO. „Premier Energy Group intentioneaz  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Horia Braun – Erdei, CEO Erste Asset Management Romania, speaker of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024

  Horia Braun-Erdei, General Manager and President of the Board of Directors of Erste Asset Management Romania, is one of the speakers of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024. Erste Asset Management Romania is part of Erste Group and is the largest asset management company in Romania, having over 4.5 billion  Citeşte articolul integral