MIRSANU.RO

publicat la: 29.05.2024  19:37

Liderul pietei logistice CTP a anuntat finalizarea achizitiei unui portofoliu din Romania al Globalworth, lider pe segmentul de spatii de birouri

 

CTP, cel mai mare dezvoltator de spatii industriale si logistice listat din Europa, a anuntat pe 28 mai 2024 achizitia unui portofoliu in Romania de la Globalworth, cel mai important investitor pe piata spatiilor de birouri din Europa Centrala si de Est, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Portofoliul care face obiectul tranzactiei este format din proprietati industriale care cumuleaza o suprafata de 270.000 mp GLA (suprafata inchiriabila bruta) si 30 ha de teren in 6 locatii din Romania.

Potrivit reprezentantilor CTP, portofoliul cumparat are in componenta sa 6 parcuri industriale, oferind un mixt adecvat de locatii in vecinatatea parcurilor CTP (Bucuresti, Arad), precum si locații complementare care consolideaza prezenta cumparatorului in zona prin locatiile de la Pitesti, Oradea si Timisoara.

„Aceasta achizitie extinde semnificativ portofoliul nostru din Romania prin adaugarea a peste 270.000 mp si introduce 40 de noi nume in lista noastra diversificata de chiriasi. Suntem mandri sa primim fiecare nou chirias in familia CTP. In plus, achizitia include 30 de hectare de teren excedentar, ceea ce ne permite sa ne continuam angajamentul fata de dezvoltarea organica in vestul Romaniei. Aceasta dezvoltare nu va aduce beneficii doar chiriasilor nostri, ci va contribui pozitiv si pentru comunitatile locale.” , a declarat Remon Vos, CEO si fondator al CTP Group.

Achizitia reprezinta o etapa semnificativa pentru portofoliul romanesc al CTP pentru ca atinge pragul de 2,91 milioane mp GLA al depozitelor moderne sustenabile Clasa A. De asemenea, această expansiune pozitioneaza CTP pentru crestere si extindere continua, adauga reprezentantii cumparatorului.

“Prin vanzarea acestor active secundare, Globalworth isi reafirma angajamentul de a se concentra asupra segmentului cladirilor de birouri, unde detine avantaje competitive atat la nivel local, cat si regional. Aceasta decizie strategica va facilita alocarea mai multor resurse catre extinderea operatiunilor noastre principale, pentru a inova si a oferi plus valoare chiriasilor si actionarilor nostri. De asemenea, ne va creste semnificativ lichiditatea, oferind companiei capitalul necesar pentru a profita de oportunitatile strategice viitoare”, a declarat Dennis Selinas, CEO al Globalworth. 

Globalworth, unul dintre cei mai mari proprietari de spatii de birouri din Europa Centrala si de Est (CEE), a anuntat pe 11 martie 2024 ca a ajuns la un acord de vanzare pentru o parte din portofoliul sau de parcuri logistice catre grupul CTP intr-o tranzactie cu o valoare totala de peste 168 mil. Euro, din care un pret de baza de 70 mil. Euro, care exclude capitalul de lucru si ajustarile ulterioare asociate imprumuturilor bancare garantate de 98,2 mil. Euro, precum si alte ajustari. Vanzatorul mai preciza la acel moment ca portofoliul de logistica agreat pentru vanzare catre CTP era compus din 5 parcuri logistice/ light industrial cu 10 facilitati in Timisoara, Arad, Oradea, Pitesti precum si un pachet majoritar in doua unitati mici de business in Bucuresti.

CTP este lider pe piata spatiilor industriale si logistice din Romania, iar Globalworth este lider pe piata spatiilor de birouri din Romania. CTP este listata pe bursa Euronext de la Amsterdam unde are o capitalizare de piata de 7,37 mld. Euro. Globalworth este listata pe bursa de la Londra, unde are o capitalizare bursiera de circa 647 mil. Euro.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

Romgaz are in planul pe 2024 o emisiune de obligatiuni de 500 mil. Euro si credite de 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit

  Producatorul de gaze Romgaz Media, companie listata aflata sub controlul statului, va cere pe 1 iulie aprobarea actionarilor companiei pentru o emisiune de obligatiuni corporative de pana la 500 mil. Euro si credite de circa 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit, conform informatiilor   Citeşte articolul integral

Fuziuni Şi Achiziții

Grupul italian Intesa Sanpaolo a finalizat achizitia First Bank si isi anunta intrarea in top 10 banci din Romania dupa dublarea cotei sale de piata. Fondul american de investitii JC Flowers a rezistat doar 6 ani concurentei locale – a cumparat in 2018 o banca cu o cota de piata de 1,5% si dupa ce a adaugat achizitia Leumi si-a facut exitul prin vanzarea unei banci cu o cota de piata de 1,1%

  Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca italiana, a anuntat pe 31 mai 2024 finalizarea achizitiei First Bank, tranzactie care ii permite cumparatorului sa isi dubleze cota de piata si sa intre in top 10 banci dupa active din Romania, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSAN  Citeşte articolul integral