Jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO organizează pe 10 decembrie MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2021, a patra editie anuala consecutiva a evenimentului dedicat comunitatii jucatorilor din marile tranzactii corporative – fuziuni si achizitii (M&A), finantari corporative, piete de capital si real estate.
Lideri de afaceri, antreprenori, manageri ai fondurilor de investitii si ai fondurilor cu capital de risc, bancheri, institutii financiare internationale, investitori institutionali, consultanti si avocati sunt invitati sa participe la un eveniment in format online pentru a dezbate cele mai importante tendinte si tranzactii majore din Romania si din pietele Europei Centrale si de Est.
Tema din acest an a evenimentului este Dealmakers. Model shapers. Growth challengers. in centrul dezbaterii fiind modelele de business care au reusit sa se adapteze noului peisaj economic postCovid19 fie pentru a avea succes, fie pentru a se salva. Gasirea unui model care sa aduca cresterea sperata/asteptata de catre investitori/proprietari se confrunta cu provocari multiple de la cresterea inflatiei pana la cresterea costurilor la utilitati, administrarea unor riscuri venind din intrarea in teritorii noi de afaceri, apoi impactul digitalizarii, tehnologiei asupra dinamicii pietelor si a jucatorilor, mutatiile din piata muncii si a consumului, provocarile de pe lanturile de aprovizionare pana la noile obiective climatice care si ele pun presiune pe companii/afaceri care se transforma in atingerea anumitor tinte in activitatea operationala a companiilor.
Pandemia a schimbat peisajul pentru jucatorii din tranzactiile corporative si a pus la incercare evaluarile afacerilor din diferite sectoare. ESG a devenit noua paradigma in materia finantarii viitorului companiilor.
Fondurile cu capital de risc (venture capital) traiesc printre cele mai fericite vremuri din istoria lor, alimentand listari de companii si cresterea campionilor economiei de maine precum UiPath, Roblox conducand asteptarile investitorilor catre maxime istorice avand in vedere evaluarile – record care indica o valoare pre-listare a start-up-ului american Stripe peste bariera istorica de 100 mld. USD. Europa este un teren fertil pentru tranzactii noi in contextul in care bani proaspeti asteapta sa intre pe piata dinspre fondurile tinere de capital privat (private equity) si cu capital de risc (venture capital), sustinute de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Fondul European de Investitii (FEI), International Finance Corporation (IFC), precum si multi alti investitori institutionali.
Sectorul de real estate a primit, de asemenea, infuzii de capital proaspat de la investitori fie prin listari de companii, fie prin cooptarea de investitori noi, iar potentialul ridicat din pietele emergente alimenteaza deja schimbari de actionari in randul marilor platforme de investitii din Europa Centrala si de Est (CEE). Pietele de capital inregistreaza listari la multipli mai atractivi pentru antreprenori fata de alternativa unor tranzactii private de tip fuziuni si achizitii (M&A).
Au confirmat până acum participarea urmatorii vorbitori:
Alex Edmans, Professor Finance London Business School
Nick Vozianov, Director Syndicated Finance for CEEMEA ING in UK
Ondrej Bartos, Co-Founder, General Partner Credo Ventures
Marian Nastase, Chairman Alro
Dan Lupu, Partner Earlybird
Adrian Tanase, CEO Bucharest Stock Exchange
Raul Ciurtin, Founder Prefera Foods
Cristian Nacu, Senior Country Officer International Finance Corporation Romania and Moldova
Horia Braun-Erdei, CEO Erste Asset Management Romania
Florin Ilie, Deputy CEO, Head of Wholesale Banking ING Bank Romania
Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital
Matei Paun, Managing Partner Black Sea Fund
Dan Gheorghe, Chief Investment Office NN Pensii
Marian Dinu, Country Managing Partner, DLA Piper Romania
Marius Stefan, Founder & CEO Autonom
Razvan Butucaru, Partner, Financial Sevices & Advisory Leader Mazars Romania
Constantin Damov, Chairman Green Group
Cristina Daianu, Partner, Head of Venture Technology & Emerging Growth Dentons Bucharest
Monica Cadogan, Founder Vivre
Madalina Neagu, M&A Partner Schoenherr
Radu Dumitrescu, Partner-in-Charge, Financial Advisory, Deloitte Romania
Dan Farcasanu, Country Director Resource Partners
Bogdan Campianu, Managing Director WOOD & Co. Romania
Jerome France, Fondator, CEO EMI
Bogdan Vaduva, Advisory Partner, Head of Energy&Deal Advisory KPMG Romania
Robert Miklo, Director Investment Services Colliers International Romania
Dorian Macovei, Managing Director Romania BlackPeak Capital
Voicu Oprean, CEO & Founder AROBS
Dezbaterile din cadrul evenimentului se vor concentra asupra următoarelor topicuri:
- Cum vor obtine companiile cresterea de valoare dorita de investitori intr-un climat cu multiple provocari
- De ce forte proaspete este nevoie pe piata de fuziuni si achizitii (M&A)
- Cine va accesa banii de la banci, de la investitori, din Green Deal sau din alte oportunitati de finantare
- Unde cresc urmatorii unicorni
- Ce provocari aduc evaluarile afacerilor pentru fondurile de private equity si de venture capital
- Care sunt ultimele tendinte in randul tranzactiilor de pe piata de capital
- Evolutia randamentelor si a tranzactiilor in investitiile din real estate
Agenda evenimentului:
- 09.50- 10.00 Introducere din partea moderatorului evenimentului
- 10.00 – 10.10 Keynote speaker overview
- 10.10- 11.00 Panel dedicat tendintelor international si locale care modeleaza tranzactiile corporative
- 11.00 – 11.50 Panel dedicate pietei de fuziuni si achizitii (M&A) – tendinte, evolutie indicatori, provocari pentru 2022
- 11.50 – 12.10 Studiu de caz
- 12.10 – 13.00 Panel dedicat pietei de finantari corporative
- 13.00 – 13.20 Panel dedicat tranzactiilor si evolutiilor din piata de real estate
- 13.20 – 14.20 Pauza
- 14.20 – 15.10 Masa rotunda dezbatere Private Equity & Venture Capital
- 15.10 – 15.30 Q&A ESG
- 15.30 – 16.20 Evolutia tranzactiilor pe piata de capital
- 16.20 – 16.30 Opportunities room
- 16.30 – 17.20 Dezbatere Cumparatori vs Vanzatori
- 17.20 – 17.30 Concluzii
Partenerii acestui eveniment sunt Immofinanz, Dentons, Bursa de Valori Bucuresti, ING Bank România, Prefera Foods, Alro, Mazars, Schoenherr si DLA Piper România.
Participarea la eveniment se face pe baza de invitatie sau taxa de acces de 250 RON (50 Euro). Cei interesați să participe sunt invitați să ne contacteze la office@mirsanu.ro. Pentru FREE PASS media va rugam sa ne contactati la office@mirsanu.ro.
Despre MIRSANU.RO
MIRSANU.RO este primul produs media românesc de ştiri, analize, interviuri şi opinii dedicat exclusiv tranzacțiilor și profesioniștilor din acest domeniu. Oferă informații pe trei direcții principale – fuziuni și achiziții (M & A), finanțări și tranzacții pe piața de capital.
MIRSANU.RO este un produs media de tip B2B (BUSINESS TO BUSINESS) care se adresează executivilor, antreprenorilor, proprietarilor de afaceri, investitorilor și finanțatorilor, respectiv un produs B2P (BUSINESS TO PROFESSIONALS) prin informațiile care vizează activitatea comunității de profesioniști de pe piața de fuziuni și achiziții (M&A), a tranzacțiilor în ansamblul lor, comunitate formată din administratori de fonduri de investiții, avocați, bancheri de investiții, bancheri, consultanți de strategie, auditori, respectiv alți furnizori de servicii profesionale dedicate tranzacțiilor.