MIRSANU.RO

publicat la: 28.07.2022  19:53

GTC spune ca a vandut cu un profit de 20% cladirea de birouri Cascade din Bucuresti pentru 10 mil. euro catre Hungarian Crown Holding Kft

 

Compania imobiliara GTC, al carei actionar principal este fondul Optima al Bancii Centrale a Ungariei, a anuntat pe 27 iulie 2022 vanzarea cladirii de birouri Cascade din Bucuresti catre Hungarian Crown Holding Kft pentru suma de 10,1 mil. euro.

Vanzarea a adus GTC un profit net de 20%, respectiv 1,6 mil. euro, comparativ cu achizitia activului in 2017, sustine compania.

„Strategia noastra presupune mutarea focusului de la cladirile mature la noi oportunitati. Vanzarea Cascade vine in intampinarea implementarii acestei strategii. Cred ca aceasta tranzactie ne va permite sa facem investitii interesante in viitor. In cei 5 ani in care am gestionat cladirea, am finalizat mai multe proiecte de modernizare, obtinand astfel si certificatul LEED Gold. Vanzarea este rezultatul efortului depus de intreaga echipa GTC Romania, careia ii multumesc. Este o mare realizare, asa cum a fost si vanzarea portofoliului de la Belgrad de anul trecut”, spune Zoltán Fekete, CEO GTC.

Tranzactia a fost finalizata in iulie 2022. In acest moment, portofoliul de cladiri de birouri al GTC Romnia include City Gate (Turnurile Sud și Nord), Premium Plaza si Premium Point din Bucuresti.

Cumparatorul este Hungarian Crown Holding Kft, care dispune de un portofoliu semnificativ de retail in Romania, din care fac parte Cinema Palace, Lotus Center, Lotus Retail Park si Oradea Shopping City, toate din Oradea, conform informatiilor facute publice.

GTC administreaza un portofoliu imobiliar comercial din care fac parte 45 de cladiri cu peste 763.000 mp de birouri inchiriabile si spatii comerciale in Polonia, Ungaria, Romania (Bucuresti), Serbia (Belgrad), Croatia (Zagreb) si Bulgaria (Sofia). Compania are in plan dezvoltarea a circa 460.000 mp de proprietati comerciale si de birouri in capitalele Europei Centrale si de Est, din care 51.000 mp se afla in constructie.

GTC are pe bursa de la Varsovia o capitalizare de piata de 3,76 mld. zloti (circa 790 mil. euro).


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

Raiffeisen Bank plaseaza prima emisiune de obligatiuni sustemabile in lei dupa ce a atras 500 mil. RON pe 5 ani la un cupon anual de 8,92%

 

Raiffeisen Bank, una din bancile de top 5 din Romania dupa active, a anuntat pe 11 august 2022 ca a plasat prima emisiune de obligatiuni sustenabile in lei, continuand astfel strategia de a atrage lichiditati de la investitori prin emiterea de instrumente cu venit fix.

  Citeşte articolul integral


Fuziuni Şi Achiziții

Green Group intra pe piata din Lituania cu o achizitie M&A. Liderul pietei locale de reciclare controlat de fondul de investitii Abris Capital Partners anunta investitii de pana la 200 mil. euro pentru achizitii add-on si investitii pentru a-si intari pozitia de varf in Europa Centrala si de Est

 

Green Group, grup de companii de pe piata de reciclare aflat in portofoliul managerului regional de private equity Abris Capital Partners, a anuntat pe 8 august 2022 achizitia UAB Ecso, o companie lituaniana de reciclare a polietilenei de joasa densitate (LDPE).

Gree  Citeşte articolul integral