MIRSANU.RO

publicat la: 08.08.2022  12:53

Grupul maltez Hili Properties a cumparat imobilul de birouri Miro din Bucuresti de la Speedwell, achizitie care creste valoarea portofoliului sau imobiliar cu 60 mil. euro

 

Hili Properties, investitor imobiliar care face parte din grupul maltez Hili, a anuntat pe 5 august 2022 ca a cumparat un pachet de 75% din Baneasa Real Estate SRL de la dezvoltatorul imobiliar Speedwell.

Obiectul tranzactiei este imobilul de birouri Miro din Baneasa, in nordul Bucurestiului.

Potrivit acordului incheiat, Hili Properties s-a angajat sa cumpere si restul participatiei de 25% din proiect in urmatorii doi ani.

“Suntem incantati sa ne extindem portofoliul in Romania cu acest activ principal. Asteptam cu nerabdare sa colaboram cu Speedwell la gestionarea Miro si sa crestem satisfactia chiriasilor. Miro ne prezinta o investitie solida, pe termen lung si se potriveste perfect strategiei noastre de a construi pe potentialul activelor in beneficiul actionarilor nostri, chiriasilor si comunitatii locale. Miro este o marturie a viziunii noastre de a lasa un impact pozitiv asupra comunitatilor in care investim prin cladiri durabile”, a declarat George Kakouras, Managing Director of Hili Properties plc.

Imobilul de birouri Miro este unul de clasa A, dat in functiune la finele anului 2021, si ofera o suprafata inchiriabila de 23.000 mp desfasurati pe 5 etaje si o piata in aer liber de 1700 mp, localizat pe DN1 si ofera acces direct catre centrul Bucurestiului, centrele de afaceri si aeroport. Printre chiriasii imobilului se numara KPMG, Rovere, COS, Eaton, Neoclinique, Speedwell, Stradale/Mitzu, Jura si Hisky.

„Aceasta tranzactie demonstreaza inca o data ca un activ de calitate atrage intotdeauna un cumparator de calitate, nu in ultimul rand pentru ca atrage chiriasi de inalta calitate. Suntem foarte bucurosi sa avem pe Hili Properties partenerul nostru pentru Miro, stiind ca viziunile noastre sunt aliniate in gestionarea, intretinerea si dezvoltarea in continuare a Miro ca una dintre locatiile cheie de birouri din zona Baneasa”, a spus Didier Balcaen, CEO si Co-Fondator Speedwell.

Achizitia Miro creste valoarea portofoliului imobiliar al Hili Properties de la 173,8 mil. euro pana la 234,2 mil. euro, iar suprafata totala inchiriabila ajunge la 119.092 mp. Pentru cumparator, tranzactia inseamna extinderea portofoliului de proprietati din Romania, unde mai detine imobilul care gazduieste spitalul Ponderas din reteaua Regina Maria, precum si locatii in care functioneaza restaurante.

Grupul Hili este o afacere antreprenoriala pornita in 1923, care acum se intinde pe 10 piete, Maroc si 9 piete europene. Familia Hili conduce prin Melo Hili, CEO al Hili Ventures, afacerile grupului maltez.

Romania este cea mai importanta sursa de venituri, contribuind cu aproape 40% la veniturile grupului Hili din 2021. Grupul Hili a raportat pentru 2021 venituri de 589,6 mil. euro, de pe urma carora a obtinut un profit in jurul a 33 mil. euro.

Hili detine si opereaza franciza McDonald’s din Romania si din alte piete europene, in Romania lantul de restaurante avea 92 de locatii operationale, potrivit datelor facute publice pentru 2021. De asemenea, Hili este investitorul care a propulsat extinderea in Romania a retelei iStyle, care vinde produsele Apple pe piata locala.

Pe 25 ianuarie 2016, Hili a anuntat achizitia a 100% din actiunile McDonald’s Romania SRL, care opera atunci 66 de restaurante, de la grupul american McDonald’s pentru 65,331 mil. USD. Din pachetul de 100% de actiuni, Hili a preluat atunci 90% din actiunile McDonald’s Romania SRL prin intermediul vehiculului de investitii Premier Capital BV, restul de 10% fiind preluate de catre Daniel Boaje, la acea vreme directorul general executiv al McDonald’s Romania. Achizitia retelei McDonald’s Romania a fost finantata atunci printr-un credit contractat de la BRD Groupe Societe Generale.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Conținut Partener

Programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucuresti si-a desemnat companiile finaliste ale editiei a V-a, in cadrul Galei de premiere

 

Programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucuresti si-a desemnat in cadrul Galei de premiere de pe 22 septembrie cele 15 companii finaliste.

Trei dintre cele 15 finaliste au fost alese prin votul publicului, iar membrii Juriului Made in Romania au desemnat celel  Citeşte articolul integral


Avocați

Avocatii RTPR au asistat BERD la finantarea de 25 mil. euro pentru Banca Transilvania

 

Casa de avocatura RTPR a asistat Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cu privire la imprumutul de 25 mil. Euro acordat Bancii Transilvania.

Finantarea este destinata sustinerii creditarii de către Banca Transilvania a companiilor romanesti ce au  Citeşte articolul integral