MIRSANU.RO

publicat la: 29.09.2022  19:40

Grupul francez de servicii in tehnologie Alten cu afaceri anuale de 3 mld. euro cumpara pachetul integral de actiuni al afacerii Qualitance, cu un rulaj anual de peste 13 mil. euro

 

Grupul francez Alten, cu venituri anuale de circa 3 mld. euro, a semnat un contract de achizitie a pachetului de 100% din actiunule Qualitance QBS, o afacere fondata de antreprenorii romani Radu Constantinescu si Ioan Iacob in domeniul inovatiei de tehnologie si a outsourcing-ului de tehnologie.

„Conducerea societatii informeaza piata si investitorii ca la data de 27 septembrie 2022 actualii actionari ai societatii au semnat un contract de vanzare cu ALTEN EUROPE S.A.R.L. (in calitate de cumparator majoritar) si ALTEN SI-TECHNO ROMANIA S.R.L. (in calitate de cumparator minoritar). Cumparatorii vor prelua 100% capitalul social al societatii si fac parte din grupul ALTEN, un grup international de consultanta si servicii in tehnologie si inovare cu 45.000 de angajati care opereaza in 30 de tari”, au precizat reprezentantii Qualitance QBS.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

De asemenea, finalizarea tranzactiei este conditionata printre altele de aprobarea Consiliului Concurentei, a mai precizat vanzatorul.

Vanzatorul a fost asistat in tranzactia cu Alten de catre casa de avocatura RTPR, cu o echipa din care au facut parte partenerul Alina Stavaru si Cezara Urzica (Managing Associate), potrivit datelor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Qualitance QBS a raportat pentru 2021 o cifra de afaceri de circa 67 mil. RON (peste 13 mil. euro), in crestere cu 33% fata de anul anterior. Compania are in portofoliul sau proiecte derulate pentru banci, companii petroliere, dar si clienti din alte sectoare. Qualitance QBS are birouri in Romania, SUA si Australia.

Cumparatorul este grupul francez Alten care ofera servicii de inginerie si servicii IT, cu o cifra de afaceri anuala de 2,92 mld. euro. Alten este o afacere listata pe bursa de la Paris, unde capitalizarea sa bursiera este in jurul a 3,8 mld. euro.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

ING Bank Romania a sustinut in 2023 finantari sustenabile de peste 1 mld. Euro

  Subsidiara locala a grupului bancar olandez ING Bank a sustinut cu peste 1 mld. Euro in 2023 tranzactii sustenabile, ce includ emisiuni de obligatiuni, precum si credite bilaterale sau sindicalizate, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Comparativ in 2022, a  Citeşte articolul integral

Fonduri de investiții

GapMinder a lansat al doilea sau fond de venture capital, prin care va investi in companii din regiune. GapMinder Fund II dispune de un capital de 80 mil. Euro, din care circa jumatate vin de la EIF si EBRD

  Managerul de capital de risc GapMinder Ventures a anuntat pe 22 februarie 2024 lansarea celui de-al doilea sau fond de venture capital, care vizeaza investitii in companii de tehnologie din Romania si din alte piete ale Europei Centrale si de Est (CEE), conform informatiilor disponibile pentru jurna  Citeşte articolul integral