MIRSANU.RO

publicat la: 20.01.2017  21:17

Grupul bulgar Euroins preia portofoliul de asigurări non-viață al ATE Insurance România de la grupul financiar elen Piraeus

 

Euroins România Insurance-Reinsurance SA, parte a grupului bulgar Euroins Insurance Group EAD, a anunțat astăzi că a ajuns la un acord pentru achiziția portofoliului de asigurări non-viață al ATE Insurance România SA de la banca elenă Piraeus Bank.

Tranzacția a fost semnată pe 19 ianuarie, precizează partea bulgară.

“Portofoliul de asigurări non-viață al ATE Insurance este dominat de către polițele de asigurări non-auto, iar achiziția este în linie cu scopul nostru de a diversifica portofoliul de produse și liniile de afaceri ale Euroins România. Aceasta va întări poziția noastră pe piața românească”, a spus Mihnea Tobescu, CEO Euroins Romania Insurance-Reinsurance SA.

Tranzacția este subiect al aprobărilor autorităților concurențiale.

Veniturile din polite ale Euroins România au crescut cu 21,8% până la 197,7 mil. Euro în 2016.

În decembrie, veniturile totale din polite au înregistrat o creștere anuală de 19,6%  până la 21,8 mil. Euro. În acest moment, compania se concentrează pe diversificarea și calitatea portofoliului său de asigurări printr-o segmentare detaliată a pieței, care va reduce semnificativ nivelurile de risc asumate.

Pentru 2017, scopul conducerii este de a menține poziția pe piață și de a îmbunătăți semnificativ rezultatul financiar.

ATE Insurance România a fost înființată în anul 2003. În anul 2015, grupul elen ATE Insurance a transferat către Piraeus Bank Grecia participația deținută, de 99,47% din acțiuni. Pentru anul 2015, compania a raportat venituri din prime brute subscrise de 1,9 mil. Lei (0,4 mil. Euro). Capitalul social la 31 decembrie 2015 era de 19,3 mil. Lei, iar capitalul propriu se situa la nivelul de 15,2 mil. Lei.

Piața de asigurări din România este dominate la vârf de grupuri precum Vienna Insurance Group din Austria, Allianz Țiriac Asigurări, parte a grupului financiar german Allianz sau grupul francez Groupama.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Cristian Pascu, Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF): Este o stare a investitorilor de tipul “wait and see”. Din perspectiva investitorilor de retail care au vazut volatilitate in piata si scaderi, au retras bani din fondurile de investitii in actiuni si au intrat cu ei in fonduri cu investitii in obligatiuni si venit fix

  “Ce am observat din punct de vedere al pozitionarii investitorilor pe tipurile de instrumente, uitandu-ne din decembrie 2024 pana in martie 2025, observam ca sunt miscari foarte mici intre <<equity>> (investitii in actiuni) si <<debt>> (investitii in obligatiuni, n.r.) in s  Citeşte articolul integral