MIRSANU.RO

publicat la: 29.03.2016  10:20

Fondatorul firmei de avocatură bpv Grigorescu Ștefănică a intrat în Consiliul de administrație al Oil Terminal

Cătălin Grigorescu, Managing Partner bpv Grigorescu Ștefănică. Sursă foto: bpv Grigorescu Ștefănică.
 

Avocatul Cătălin Grigorescu, fondator și partener coordonator al casei de avocatură bpv Grigorescu Ștefănică, a fost ales ieri administrator al Oil Terminal, potrivit unei decizii a acționarilor companiei controlate de către stat.

Cătălin Grigorescu ocupă unul din cele șapte locuri în Consiliul de administrație al companiei, fiind desemnat prin metoda votului cumulativ cu un număr de 486.161.162 de voturi. Alături de acesta din noul board al Oil Terminal au intrat Toma Bogdan Costreie, Gabriela Tănase, Dan Codescu, Bogdan Ghiță, Dumitru Matei și SC Staar Rating SRL.

Grigorescu, ca și alți administratori, are suportul Ministerului Energiei, Întreprinderilor mici și mijlocii și mediului de afaceri.

„Cu votul acționarilor reprezentând 75,65% din capitalul social și 78,84% din drepturile de vot ale acționarilor prezenți/reprezentați, se aprobă stabilirea indemnizațiilor membrilor Consiliului de administrație al societății Oil Terminal SA, care nu vor depăși media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar din ramura în care își desfășoară activitatea societatea, comunicat de Institututul Național de Statistică anterior numirii, numai în condițiile încadrării în prevederile bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016, aprobat”, precizează reprezentanții companiei.

Compania, considerată a fi una de importanță strategică, operează unul dintre cele mai mari terminale petroliere din sud-estul Europei și cel mai important operator portuar petrolier românesc de la Marea Neagră.

Oil Terminal a obținut un profit net de 6,48 mil. lei în 2015 și are o capitalizare bursieră de 56,8 mil. lei. Statul român prin Ministerul Energiei este acționarul majoritar cu un pachet de 59,62% din companie. În 2014, Oil Terminal a raportat un profit net de 0,56 mil. lei la o cifră de afaceri de 107 mil. lei și 1.016 angajați.

Schimbările intervenite în componența Consiliului de administrație au loc în condițiile în care un raport al Curții de Conturi acuză conducerea Oil Terminal că a făcut cheltuieli nejustificate și ilegale la nivelul directorilor și administratorilor, respectiv că aceasta a angajat plăți nejustificate și neprevăzute de lege în cadrul programului de investiții derulat în perioada 2014 – 2015.

Reprezentanții companiei  au anunțat că a încetat de drept mandatul de administrator al lui Daniel Marius Crișan, Florin Cristian Gheorghe, Elena Daniela David și al lui Dan Păun.

Cătălin Grigorescu are o experiență de peste 15 ani în avocatura de afaceri. A fost șeful liniei de consultanță juridică în biroul din București al firmei germane Haarman Hemmelrath. În 2006, a fondat alături de alți avocați casa de avocatură care astăzi este cunoscută sub numele de bpv Grigorescu Ștefănică, care numără 22 de avocați pe listele baroului București. Grigorescu este cofondator al Fractal Insolvență, o societate specializată în practica de insolvență, și este asociat în cadrul BAC Grigorescu Capital Advisors, firmă de consultanță autorizată pentru listarea de companii pe segmentul alternativ al Bursei de la București, AeRo, creată alături de boutique-ul regional de investment banking BAC Investment Banking.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Ionut Lianu, Chief Treasury and ALM Officer at CEC Bank, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2024

  Ionut Lianu, Chief Treasury and ALM Officer at CEC Bank, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2024. He is an experienced treasury and finance professional with strong technical background and proven organizational skills with 20 years in various transformative positions in banking   Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

First View to MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2024. Adrian Mihalcea, Forvis Mazars Romania: In the Private equity space, we have seen a focus towards more bolt-on investments and less large platform deals

  “Romanian M&A activity demonstrates resilience in 2024, with transaction volumes surpassing 2023 levels, despite the year being incomplete. However, while the overall deal count has increased, the reported deal values have moderated, primarily due to the absence of several large-scale transact  Citeşte articolul integral