MIRSANU.RO

publicat la: 28.08.2023  19:49

Familia antreprenorului Ferenc Korponay intentioneaza sa preia afacerea Montero Vet, controlata de catre familia unuia dintre consulii onorifici ai Romaniei in Slovenia

 

Consiliul Concurentei a anuntat pe 28 august 2023 ca analizeaza tranzactia prin care Biovet Distribution SRL intentioneaza sa preia Montero Vet SRL, companie care se ocupa cu vanzarea de produse farmaceutice si non – farmaceutice pentru animale.

Cumparatorul, Biovet Distribution SRL, activeaza in distributia angro de produse veterinare si pentru ingrijirea animalelor, in special hrana pentru caini si pisici, respectiv suplimente alimentare. Biovet Distribution este controlata de catre familia antreprenorului Ferenc Korponay, care a vandut in doua etape afacerea Maravet catre investitorul strategic american Henry Schein – companie cu o capitalizare de piata de peste 10 mld. USD pe bursa americana, potrivit informatiilor publicate de catre jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

De aceasta data, familia Korponay intentioneaza sa preia pachetul integral al Montero Vet SRL in cadrul unei tranzactii estimate sub 10 mil. euro, sustin surse din piata. Potrivit acestora, vanzarea Montero Vet are caracteristicile unei tranzactii de succesiune. Informatiile nu au fost confirmate pana acum de catre partile implicate in tranzactie.

Compania Montero Vet SRL este controlata in proportie de circa 60% de catre familia lui Ludovik Nazarij Glavina, consul onorific al Romaniei la Koper (Slovenia), un alt pachet in jurul a 40% apartinand familiei lui Cristian Susma, care ocupa pozitia de director general al companiei, conform ultimelor informatii disponibile.

„In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta tranzactie trebuie autorizata de Consiliul Concurentei, care va evalua operatiunea in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.ˮ, afirma reprezentantii Consiliului Concurentei.

Montero Vet SRL a fost infiintata in 1999 si a raportat pentru 2022 o cifra de afaceri de peste 47 mil. RON (aproape 10 mil. Euro), care s-a dublat in ultimii 7 ani, si un profit net de peste 3 mil. RON (0,6 mil. Euro), arata ultimul bilant public al companiei.

Slovenul Ludovik Narazij Glavina, 77 de ani, este activ de mai multi ani pe piata din Romania, de numele sau fiind legata infiintarea afacerii romano-slovene Montero de distributie de medicamente alaturi de familia lui Radu Tudorache, care a preluat ulterior controlul companiei.

Familia lui Ludovik Narazij Glavina are in portofoliul sau vinuri premium si ulei de masline sub brandul Santomas, produse de pe o suprafata de circa 25 hectare de vita-de-vie si aproape 7 hectare plantatie de maslini in zona localitatii Smarje, parte a municipalitatii Koper de pe coasta Marii Adriatice, unde Romania are deschis unul dintre cele doua consulate de pe teritoriul Sloveniei.

De cealalta parte, familia lui Ferenc Korponay mai detine active in domenii precum inchirierea de spatii de birouri sau depozite sau cresterea animalelor si a culturilor agricole, potrivit reprezentantilor Consiliului Concurentei. In 2022, familia Korponay a vandut afacerea Dachim catre ROCA Agri RDF, holdingul din agricultura al grupului de investitii ROCA.

Family office-ul Vetimex Capital al familiei Korponay este unul dintre investitorii si actionarii platformei de capital local ROCA Investments.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fuziuni Şi Achiziții

WDP face o achizitie strategica prin preluarea unui portofoliu de active de la Globalworth si Global Vision in cadrul unei investitii de circa 110 mil. Euro

  WDP, unul dintre cei mai mari investitori in piata spatiilor industriale si de logistica, a anuntat pe 18 iulie 2024 ca achizitioneaza un portofoliu de active de la un joint venture format din Globalworth, lider regional pe piata spatiilor de birouri, si Global Vision, in cadrul unei investitii de c  Citeşte articolul integral

Finanțări

BCR a semnat cu EIB un acord de garantare pentru finantari de pana la 200 mil. Euro prin PNRR

  BCR, banca locala aflata in portofoliul grupului bancar austriac Erste Bank, si Banca Europeana de Investitii (EIB) au anuntat pe 27 iunie 2024 ca au semnat un acord pentru implementarea garantiei de portofoliu PNRR, prin care banca comerciala urmeaza sa acorde credite de pana la 200 mil. companiilo  Citeşte articolul integral