MIRSANU.RO

publicat la: 22.03.2024  14:03

EBRD se pregateste sa aloce pana la 15 mil. Euro pentru fondul de investitii Booster Capital, ce are ca tinta o capitalizare totala de circa 100 mil. Euro

 

EBRD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) se pregateste sa aloce un capital de pana la 15 mil. Euro pentru fondul de investitii Booster Capital, un jucator nou pe piata de private equity, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Institutia financiara internationala si-a programat pentru 24 aprilie 2024 sa ia in discutie aprobarea investitiei de capital in Booster Capital, fond de investitii ce are ca tinta o capitalizare de 100 mil. Euro.

Booster Capital a atras deja un angajament de investitii in valoare de 30 mil. Euro de la EIF (Fondul European de Investitii) prin programul PNRR, potrivit informatiilor facute publice in 2023.

Noua platforma de capital isi propune sa investeasca banii pe care ii strange de la investitori in IMM-uri din Romania, insa geografia sa de investitii cuprinde si alte piete din regiune precum Ungaria, Bulgaria, Croatia si Slovenia, propunandu-si astfel sa devina un investitor de private equity de talie regionala.

Din echipa de management a Booster Capital face parte Thomas Tuske, care a lucrat in perioada 2007 – 2021 pe pozitia de vicepresedinte si country director pentru Ungaria al Enterprise Investors, unul dintre cei mai mari si mai vechi manageri de private equity din Europa Centrala si de Est. Alaturi de acesta in echipa de fondatori si de parteneri ai noului fond este Serban Roman, care a lucrat 13 ani tot pentru Enterprise Investors, din care in ultima parte a acestei perioade a ocupat pozitia de country director pentru Romania al managerului regional de private equity, mandatul sau fiind marcat de exitul record al Enterprise Investors din afacerea Profi in 2017 dupa tranzactia semnata cu MidEuropa, unul dintre liderii sectorului private equity din Europa Centrala si de Est.

Un alt nume asociat cu infiintarea Booster Capital este Niculae Dinca, care a lucrat 10 ani pentru Bitdefender pe pozitia de CFO al grupului.

De asemenea, pe pozitia de Partener la fondul de investitii Booster Capital a fost cooptat in 2023 si Laurentiu Ispir, care a facut parte in perioada 2005 – 2020 din echipa Oresa – o companie privata de investitii detinuta de o familie antreprenoriala din Suedia, cu un istoric de aproape 30 de ani pe pietele din Romania si din Europa Centrala si de Est, potrivit informatiilor publice disponibile.

Intr-o privire mai ampla, din programul PNRR destinat capitalizarii fondurilor de private equity si venture capital in valoare de 400 mil. Euro, pana acum au fost aprobate 8 investitii in valoare de 175 mil. Euro, arata datele publicate de catre Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE). Pe lista fondurilor de investitii selectate pana acum in programul PNRR se mai afla manageri de capital precum Innova Capital, ACP (cu fondul AMC V), Morphosis Capital, Mozaik Investments, BoldMind, Gapminder si Early Game Ventures.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

Emma Capital, holdingul de investitii al antreprenorului ceh Jiří Šmejc, a anuntat ca spera sa finalizeze in mai 2024 IPO-ul companiei de energie Premier Energy Group pe bursa de la Bucuresti. Proprietarul companiei se asteapta sa incaseze circa 25 mil. Euro de pe urma listarii unui pachet minoritar din compania de energie

  Premier Energy Group, companie de energie aflata in portofoliul Emma Capital, a anuntat pe 18 aprilie 2024 ca intentioneaza sa listeze un pachet minoritar de actiuni pe bursa de la Bucuresti, conform informatiilor transmise jurnalului de tranzactii MIRSANU.RO. „Premier Energy Group intentioneaz  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Horia Braun – Erdei, CEO Erste Asset Management Romania, speaker of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024

  Horia Braun-Erdei, General Manager and President of the Board of Directors of Erste Asset Management Romania, is one of the speakers of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024. Erste Asset Management Romania is part of Erste Group and is the largest asset management company in Romania, having over 4.5 billion  Citeşte articolul integral