MIRSANU.RO

publicat la: 09.07.2014  16:46

Cum arată structura oficială a acționariatului Electrica după listarea pe bursă

 

Banca Mellon din New York, depozitar al titlurilor Electrica, deține 10,2% din acțiunile companiei după listarea pe bursă, în timp ce un pachet de 31,2% aparțin investitorilor persoane juridice, potrivit primei raportări oficiale a Depozitarului central.

Astfel,investitorii persoane fizice au luat 33,4 milioane de acțiuni după listarea pe bursă a companiei energetice, ceea ce corespunde unui pachet de 9,8% din capitalul Electrica. Statul după ce a renunțat la controlul companiei mai are în portofoliu 48,8% din acțiuni, potrivit situației acționariatului din 3 iulie, adică în ziua precedentă intrării acțiunilor la tranzacționare pe bursă.

Compania Electrica, ale cărei acțiuni sunt cotate pe bursa de la București sub simbolul bursier EL, a reușit cea mai mare listare din istoria pieței de capital locale la finele lunii trecute. Banii obținuți prin metoda majorării de capital prin acțiuni noi emise în favoarea investitorilor de pe bursă vor fi folosiți pentru finanțarea programelor de investiții de modernizare a infrastructurii învechite de distribuție de electricitate.

În total, din listarea duală pe bursele de la București și Londra, compania a strâns în conturi circa 428 de milioane de euro.

Tranzacția a fost intermediată de un consorțiu format din Citigroup, Raiffeisen Bank, Societe Generale, BRD și casa locală de brokeraj Swiss Capital.

După intrarea pe 4 iulie la tranzacționare, acțiunile Electrica nu au impresionat ca evoluție, cotația acestora scăzând de la 11,25 lei per titlu până la 11 lei pe titlu acum, adică exact prețul de subscriere în cadrul listării.

Capitalizarea bursieră a companiei este 3,8 miliarde de lei (867 milioane de euro).


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fonduri de investiții

IFC intentioneaza sa investeasca pana la 15 mil. Euro in fondul de private equity Morphosis Capital II, ceea ce aduce noul fond al Morphosis mai aproape de tinta sa finala de 110 – 120 mil. Euro. Institutia financiara internationala nu finanteaza insa investitii in afaceri din sectorul educatiei de baza

  International Finance Corporation (IFC) intentioneaza sa aloce un capital de pana la 15 mil. Euro pentru a participa ca investitor LP in fondul de private equity Morphosis Capital II, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Institutia financiara internationala   Citeşte articolul integral