MIRSANU.RO

publicat la: 04.05.2023  18:39

Consultantii EY si avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii au asistat Carrefour la achizitia operatiunilor Cora din Romania

 

Echipe de consultanti ale EY si cele de avocati ale Tuca Zbarcea & Asociatii au asistat investitorul strategic francez Carrefour la semnarea achizitiei operatiunilor Cora din Romania, potrivit informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Carrefour a anuntat la finele lunii aprilie 2023 ca a semnat un acord privind preluarea activitatilor Groupe Louis Delhaize din Romania, inclusiv 10 hipermarketuri si 8 magazine Cora Urban, respectiv a unui personal de aproape 2.400 de angajati. Tranzacția este supusa, in special, aprobarii autoritatilor relevante din domeniul concurentei si se preconizeaza ca va fi finalizata pana la finele anului 2023.

Echipa financiară si fiscala care a acordat consultanta din partea EY Romania a fost coordonata de catre Liliana Busoiu, Alexandra Brinzan si Alexandru Ontica, pentru asistenta financiara, si de Miruna Enache, Cristina Clujescu, Costin Manta, Claudia Sofianu si Horatiu Cocheci pentru asistenta fiscala si asistenta privind resursele umane. Echipa EY Franta care s-a ocupat de coordonarea si relațiile cu echipele grupului Carrefour a fost condusa de catre Jean-Daniel Oltz pentru aspectele financiare, respectiv de catre Cédric Devouges pentru aspectele fiscale.

De asemenea, o echipa multidisciplinara de avocati din cadrul casei Tuca Zbarcea & Asociatii a fost de partea cumparatorului in dosarul tranzactiei. Reprezentantul legal al Carrefour a lucrat cu o echipa ce a acoperit intregul spectru de chestiuni juridice, incluzand aspecte de drept societar si comercial, fuziuni si achizitii, drept imobiliar, dreptul concurentei, dreptul muncii sau proprietate intelectuala. 

Echipa casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a fost condusa de catre Razvan Gheorghiu-Testa (Partener), alaturi de Horia Ispas (Partener) si Raluca Vasilache (Partener), impreuna cu Veronica Aman (Managing Associate) si Dana Barbu (Managing Associate). Avocatii au asistat Carrefour si pe parcursul procesului de due diligence, precum si in legatura cu negocierea documentelor tranzactiei si semnarea acestora. 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Nicolae Kovacs, CEO Agista, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023

  Nicolae Kovacs, CEO Agista, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023. An entrepreneur with extensive experience in private equity and M&A, Nick already has over 15 years of experience in deal making, banking and real estate, including 7 years in investment Funds. Passionate ab  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Cristian Munteanu, Founder & Managing Partner Early Game Ventures, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023

  Cristian Munteanu, Founder and Managing Partner Early Game Ventures, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023. Early Game Ventures is  the most active venture capital firm in Romania. Cristian is an investor with experience as a tech ent  Citeşte articolul integral