MIRSANU.RO

publicat la: 21.07.2015  20:14

Consultanții de la McKinsey se ocupă de integrarea post achiziție a Lafarge România în structurile irlandezilor de la CRH. Borc, Lafarge România: ”Pentru 2016, costurile integrării sunt estimate la câteva milioane de euro”. Primul pas: fuziunea companiilor – satelit ale Lafarge

 

Firma americană de consultanță strategică McKinsey se ocupă de procesul de integrare al companiilor Lafarge din România în structurile grupului irlandez CRH.

”Procesul de integrare începe de la 1 august, există vizite acum în teritoriu. Care este locul României (în grupul CRH – n.r.) este prea devreme de discutat. Lucrăm cu McKinsey pe partea de consultanță strategică de integrare”, a declarat Costin Borc, directorul general al Lafarge România, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate jurnalului de tranzacții MIRSANU.RO.

”Pentru 2016, costurile integrării sunt estimate la câteva milioane de euro”, adaugă Costin Borc.

CRH a ajuns în a ajuns în februarie la un acord de preluare a pachetului de active scoase la vânzare de giganții Lafarge și Holcim din industria cimentului în cadrul unei tranzacții totale de 6,5 mld. euro, din pachetul de active făcând parte și grupul de opt companii Lafarge din România.

”În ceea ce privește companiile – satelit, suntem în proces de simplificare a entităților din România. Am delistat Lafarge Agregate Betoane. Am preluat participațiile unor acționari minoritari din Lafarge Ciment. Pasul următor este fuziunea lor”, explică șeful Lafarge România.

CRH a intrat pe piața românească pe 17 decembrie 2007, când a cumpărat producătorul de BCA Elpreco Craiova, după ce anterior tatonase achiziția Macon Deva și a Celco Constanța. Valoarea tranzacției prin care irlandezii au pus piciorul pe piața locală este estimată la circa 65 mil. euro.O altă companie deținută de CRH este Ferrobeton România SRL, care operează fabrica de la Negoiești (județul Prahova) de pe platforma Brazi.

Cumulate, cele două companii ale CRH din România au afaceri de peste 27,3 mil. euro, 467 angajați și sunt pe pierdere.

În 2014, cele opt companii Lafarge din România au o cifră de afaceri cumulată de 227,3 mil. euro, un profit net de 15,8 mil. euro și 898 angajați.

Irlandezii de la CRH vor anunța până la finele anului o strategie de dezvoltare pentru operațiunile din România. Aceasta va lua în calcul și achiziții pe alte segmente din piața de materiale de construcții, care se regăsesc de exemplu în portofoliul din regiune al grupului irlandez.

McKinsey este una dintre cele  mai  mari firme de consultanță strategică din lume. Pe piață, sunt și alte contracte de consultanță de integrare în derulare. AT Kearney lucrează pentru integrarea Volksbank România în structurile Băncii Transilvania, iar Roland Berger se ocupă de integrarea benzinăriilor cumpărate de la Eni de către Mol.

CITIȚI INTERVIUL INTEGRAL CU COSTIN BORC, DIRECTORUL GENERAL AL LAFARGE ROMÂNIA, PE TEMA TRANZACȚIEI CU CRH.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fonduri de investiții

IFC intentioneaza sa investeasca pana la 15 mil. Euro in fondul de private equity Morphosis Capital II, ceea ce aduce noul fond al Morphosis mai aproape de tinta sa finala de 110 – 120 mil. Euro. Institutia financiara internationala nu finanteaza insa investitii in afaceri din sectorul educatiei de baza

  International Finance Corporation (IFC) intentioneaza sa aloce un capital de pana la 15 mil. Euro pentru a participa ca investitor LP in fondul de private equity Morphosis Capital II, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Institutia financiara internationala   Citeşte articolul integral