MIRSANU.RO

publicat la: 27.07.2022  21:33

Consiliul Concurentei a avizat achizitia Simbeton de catre Romcim, parte a grupului irlandez de materiale de constructii CRH

 

Consiliul Concurentei a anuntat pe 27 iulie 2022 ca a aprobat tranzactia prin care Romcim SA, parte a grupului irlandez CRH, preia producatorul de betoane Simbeton.

Simbeton dispune de o statie de betoane la Oradea, in vestul Romaniei. De cealalta parte, cumpararorul, Romcim SA este una dintre cele mai mari companii locale din industria materialelor de constructii, avand in portofoliu doua fabrici de ciment la Medgidia si Hoghiz, o statie de macinare la Targu-Jiu, precum si o retea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, statii de betoane si statii producatoare de elemente prefabricate de beton.

Aceasta tranzactie nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal, noteaza reprezentantii Consiliului Concurentei.

Romcim SA, subsidiara a grupului irlandez CRH, a raportat pentru 2021 un profit net de 190 mil. RON la o cifra de afaceri de 1,37 mld. RON (circa 280 mil. Euro).

Recent, grupul elvetian Holcim, unul dintre principalii competitori ai CRH in Romania, dar si la nivel global, a raportat achizitia producatorului de betoane General Beton Romania SRL, care detine in prezent o retea de 8 statii de betoane in principalele orase din Romania.

CRH a intrat pe piata din Romania ca urmare a fuziunii globale dintre rivalii Lafarge si Holcim in 2015, cand grupul irlandez a cumparat activele Lafarge Romania pentru un pret de circa 400 mil. euro, conform unui interviu realizat in 2015 in exclusivitate de catre jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO cu CEO-ul Lafarge Romania.

CRH a raportat la nivel global vanzari de 31 mld. euro pentru 2021 si are o capitalizare bursiera de peste 27 mld. USD.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

post_image
DealSOUND

Andrei Perianu, COO & Co-founder Bankata.ro, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022

 

Andrei Perianu, COO & Co-founder Bankata.ro, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022

He star  Citeşte articolul integral


post_image
EXCLUSIV

Catalin Ciuperca, CFO Monsson Sarl, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022

  Catalin Ciuperca, CFO of Monsson Sarl, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022. Catalin, CFA, is the CFO of the holding company of the group Monsson, Monsson s.a.r.l. (Luxembourg) , starting with June 2022. He has over 22 years of experience in banking, consulting, energy and  Citeşte articolul integral