MIRSANU.RO

publicat la: 27.08.2014  15:40

Consiliul Concurenței a decis aprobarea preluării de către GDF Suez a 57,18 % din acțiunile Congaz

 

Consiliul Concurenței a decis în data de 9 iulie aprobarea preluării de către GDF Suez a 57,18 % din acțiunile Congaz, potrivit unui anunț al instituției. După această preluare GDF Suez va deține 85,77 % din capitalul social al Congaz.

GDF Suez Energy România este subsidiară a grupului francez GDF Suez Energy, iar prin această achiziție își întărește poziția în domeniul distribuției de gaze în sudul țării.

Compania Congaz a fost înființată în anul 1999, dezvoltându-se astfel rețeaua de gaze din Constanța și unele localități din județ. Compania a luat ființă prin asocierea fostelor companii de stat Petrom și Distrigaz Sud și compania germană Ruhrgas, parte a concernului german de utilități E.ON.

În anul 2004 companiile de stat au fost privatizate, 51 % din acțiunile Petrom fiind preluate de OMV, iar conducerea Distrigaz Sud a fost preluată de compania Gaz de France, actuala GDF Suez Energy.

Profitul companiei la finele anului 2013 era de 13,7 milioane lei (3,1 milioane euro), de 2,4 ori mai mare față de profitul înregistrat în 2012, înregistrând o cifră de afaceri de 158,1 milioane lei (35,8 milioane euro), la un număr de 248 angajați, potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe.


Categorii: 


Cuvinte Cheie: 

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Cristian Pascu, Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF): Este o stare a investitorilor de tipul “wait and see”. Din perspectiva investitorilor de retail care au vazut volatilitate in piata si scaderi, au retras bani din fondurile de investitii in actiuni si au intrat cu ei in fonduri cu investitii in obligatiuni si venit fix

  “Ce am observat din punct de vedere al pozitionarii investitorilor pe tipurile de instrumente, uitandu-ne din decembrie 2024 pana in martie 2025, observam ca sunt miscari foarte mici intre <<equity>> (investitii in actiuni) si <<debt>> (investitii in obligatiuni, n.r.) in s  Citeşte articolul integral