MIRSANU.RO

publicat la: 05.08.2022  07:07

BERD se pregateste sa imprumute 30 mil. euro catre Premier Energy SRL pentru a acoperi cresterea pretului de gaze provocata de razboiul din Ucraina

 

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) intentioneaza sa aprobe pe 5 august 2022 o facilitate de credit revolving senioare garantata de pana la 30 mil. euro pentru Premier Energy SRL pentru finantarea capitalului de lucru, potrivit informatiilor disponiible pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Nevoia de finantare este generata de cresterea valorii contractelor de achizitie de gaze, ca urmare a scumpirii accelerate a gazului pe fondul razboiului din Ucraina.

Facilitatea de imprumut de la BERD ajuta la atingerea obligatiei de stocare de 30% in depozitele de gaze pentru iarna urmatoare.

Acest imprumut vine sa acopere golul de finantare creat ca urmare a conditiilor adverse de pe piata, potrivit reprezentantilor BERD.

Premier Energy SRL are in portofoliu o retea privata de distributie de gaze si este o casa de comert cu gaze, care detine infrastructuri de gaze si electricitate in Romania si in Moldova.

Premier Energy SRL a raportat pentru 2021 o cifra de afaceri de 971 mil. RON si un profit net de 132 mil. RON la un personal format din circa 426 de angajati.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

post_image
EXCLUSIV

Vasile Tofan, Horizon Capital: IPO-ul Maib la Bucuresti va avea loc mai degraba in a doua jumatate a acestui an decat in a doua jumatate a anului viitor. ”Pentru noi, bursa de la Bucuresti este o oportunitate de a obtine lichiditati pe termen lung atat equity, cat si bonds”. Ce tip de companii din Romania sunt interesante pentru achizitii din partea noului fond regional de private equity de 300 mil. USD

  ”Credem ca bursa de la Bucuresti este o oportunitate pentru noi pentru a obtine lichiditati inclusiv pe termen lung atat equity (actiuni - n.r.), cat si bonds (obligatiuni - n.r.)”, a declarat Vasile Tofan, Senior Partner al Horizon Capital, la MIRSANU IPO CHALLENGE 2023, eveniment online organi  Citeşte articolul integral