MIRSANU.RO

publicat la: 26.07.2022  12:46

Banca Transilvania imprumuta 25 mil. euro de la BERD pentru recapitalizare interna si finantarea microintreprinderilor si IMM-urilor afectate de razboiul din Ucraina

 

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat pe 15 iulie 2022 un imprumut senior preferential negarantat de 25 mil. euro catre Banca Transilvania, liderul pietei locale bancare din Romania.

“Proiectul urmareste sustinerea rezilientei Bancii Transilvania, cea mai mare banca sistemica din Romania, intr-un context care a devenit tot mai dificil, avand in vedere perturbarea pietei cauzata de razboiul din Ucraina, presiunile inflationiste si riscurile inca existente legate de COVID-19. Prin acest proiect, Banca Transilvania se va concentra pe creditarea mai departe a companiilor din Romania, in special microintreprinderi si IMM-uri, care au fost afectate direct sau indirect de razboiul in desfasurare si efectele acestuia asupra economiilor din regiune”, precizeaza reprezentantii BERD.

Banii de la BERD sunt destinati Bancii Transilvania pentru recapitalizare interna in 2022, un proiect cu o finantare eligibila totala de 100 mil. euro la care pe langa institutia financiara internationala vor contribui si investitori privati, mai arata BERD.

Tranzactia va sprijini calitatea de tranzitie rezilienta prin sustinerea Bancii Transilvania in a se conforma cerintelor de reglementare cu privire la baza de finantare menita sa absoarba potentiale pierderi si, de asemenea, sustinerea rezilientei unei banci sistemice la socuri de piata sau regulatorii, crescandu-i astfel sustenabilitatea pe termen lung. Tranzacția va contribui la calitatea incluziune prin facilitarea finantarii companiilor din Romania, in special microintreprinderi si IMM-uri, care au fost afectate direct sau indirect de razboiul in desfasurare si efectele acestuia asupra economiilor din regiune.

Banca Transilvania este cea mai mare banca din Romania dupa active, detinand o cota de piata de 19,5% la finele anului 2021. BERD este un actionar – ancora al bancii locale, avand un pachet de 6,88% din Banca Transilvania, potrivit datelor din martie 2022.

Banca Transilvania este listata pe bursa de la Bucuresti, unde valoarea sa bursiera este de aproape 14,1 mld. RON (circa 2,8 mld. Euro).


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

post_image
DealSOUND

Andrei Perianu, COO & Co-founder Bankata.ro, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022

 

Andrei Perianu, COO & Co-founder Bankata.ro, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022

He star  Citeşte articolul integral


post_image
EXCLUSIV

Catalin Ciuperca, CFO Monsson Sarl, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022

  Catalin Ciuperca, CFO of Monsson Sarl, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022. Catalin, CFA, is the CFO of the holding company of the group Monsson, Monsson s.a.r.l. (Luxembourg) , starting with June 2022. He has over 22 years of experience in banking, consulting, energy and  Citeşte articolul integral