MIRSANU.RO

publicat la: 02.08.2022  14:01

Avocatii NNDKP au asistat gigantul petrolier american ExxonMobil la finalizarea tranzactiei de vanzare a participatiei de 50% din proiectul Neptun Deep catre Romgaz, tranzactie de circa 1 mld. euro

 

Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a anuntat pe 2 august 2022 ca a asistat gigantul petrolier american ExxonMobil la finalizarea tranzactiei de vanzare a participatiei de 50% din proiectul Neptun Deep din Marea Neagra.

Romgaz a anuntat, la randul sau, pe 1 august 2022 ca a finalizat achizitia participatiei ExxonMobil, ceea ce ii va permite companiei de stat romanesti sa investeasca intr-un perimetru, in care partenerul sau de proiect este OMV Petrom, liderul pietei petroliere locale aflat in portofoliul grupului austriac OMV.

Tranzactia Romgaz – ExxonMobile are stipulat un pret de achizitie ce va fi platit vanzatorului de 1,06 mld. USD, suma ce putea fi majorata cu maxim 10 mil. USD, potrivit unor informatii facute publice anterior de catre Romgaz.

Avocatii NNDKP au asistat ExxonMobil in toate fazele tranzactiei, gestionand toate aspectele juridice pe care le-a implicat proiectul de exit, precum efectuarea analizei due diligence, acordarea de asistenta privind chestiuni legate de reglementare si revizuirea documentatiei aferente.

De asemenea, echipa NNDKP a acordat asistenta ExxonMobil pe intreaga perioada a derularii acestei investiții strategice in Romania, in toate etapele acestui proiect offshore. NNDKP a lucrat timp de 12 ani alaturi de ExxonMobil in legatura cu intreaga componenta juridica a proiectului, de la etapa explorarii si apoi etapa de dezvoltare, inclusiv in ceea ce priveste relatia cu autoritatile de reglementare, procesul de autorizare, procedurile de achizitie publica, conectarea proiectului la reteaua de transport de gaze si comercializarea gazelor naturale.

„Pe perioada colaborarii, precum si in cadrul acestei tranzactii, am beneficiat de vasta experienta a NNDKP in domeniul energiei, de viziunea strategica si de recomandarile practice furnizate cu privire la legislatia locala. Multumim echipei NNDKP pentru intregul sprijin acordat in cadrul acestui proiect”, a declarat Samuel Shehadeh, Senior Counsel ExxonMobil.

„Dorim sa multumim echipei ExxonMobil pentru increderea acordata si colaborarea pe care am avut-o timp de mai bine de un deceniu, precum si pentru oportunitatea de a contribui, prin cunostintele si experienta noastra, la realizarea acestui proiect de referinta in sectorul energetic local si extrem de important pentru Romania. Pentru noi acest proiect a presupus, din multe puncte de vedere, o activitate de pionierat, avand in vedere noutatea aspectelor juridice gestionate, fiind prima initiativa de dezvoltare in zona de explorare de mare adancime a perimetrului offshore. Acest lucru a implicat numeroase provocari din perspectiva aspectelor de reglementare si a cadrului juridic, necesitand solutii inovatoare si o buna intelegere a acestui sector. De asemenea, doresc sa multumesc membrilor echipei pentru dedicare si pentru contributia valoroasa adusa proiectului”, a declarat Ruxandra Bologa, Partener si unul dintre coordonatorii practicii de Energie si Resurse Naturale si Corporate/M&A.

Din echipa NNDKP care a lucrat cu ExxonMobil la proiectul sau petrolier din Romania coordonata de Ruxandra Bologa au mai facut parte Mirela Preda – Counsel, Emanuel Flechea – Asociat Senior, Adina Chilim-Dumitriu  – Partener si unul dintre coordonatorii practicii de Achizitii Publice si PPP, Alexandru Aman – Counsel, Georgeta Dinu  – Partener in practicile de Concurenta, Ajutor de Stat si Drept UE, Anca Diaconu – Partener, practicile de Concurenta, Ajutor de Stat si Drept UE, respectiv Roxana Ionescu – Partener si  coordonator al practicii de Dreptul Mediului.

Tranzactia Romgaz – ExxonMobile are stipulat un pret de achizitie platit de vanzator de 1,06 mld. USD, suma ce putea fi majorata cu maxim 10 mil. USD, potrivit unor informatii facute publice anterior de catre Romgaz.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

Raiffeisen Bank plaseaza prima emisiune de obligatiuni sustemabile in lei dupa ce a atras 500 mil. RON pe 5 ani la un cupon anual de 8,92%

 

Raiffeisen Bank, una din bancile de top 5 din Romania dupa active, a anuntat pe 11 august 2022 ca a plasat prima emisiune de obligatiuni sustenabile in lei, continuand astfel strategia de a atrage lichiditati de la investitori prin emiterea de instrumente cu venit fix.

  Citeşte articolul integral


Fuziuni Şi Achiziții

Green Group intra pe piata din Lituania cu o achizitie M&A. Liderul pietei locale de reciclare controlat de fondul de investitii Abris Capital Partners anunta investitii de pana la 200 mil. euro pentru achizitii add-on si investitii pentru a-si intari pozitia de varf in Europa Centrala si de Est

 

Green Group, grup de companii de pe piata de reciclare aflat in portofoliul managerului regional de private equity Abris Capital Partners, a anuntat pe 8 august 2022 achizitia UAB Ecso, o companie lituaniana de reciclare a polietilenei de joasa densitate (LDPE).

Gree  Citeşte articolul integral