MIRSANU.RO

publicat la: 18.10.2023  14:26

Avocatii Dentons au oferit consultanta Polenergia la achizitia unui portofoliu de energie eoliana al Naxxar

 

Firma globala de avocatura Dentons a oferit servicii de consultanta juridic investitorului polonez Polenergia privind un acord conditionat pentru achizitia unei parti majoritare in Naxxar Wind Farm Four (NWF 4).

NWF 4 detine actiuni in societatile de proiect (SPV-uri) care dezvolta parcuri eoliene in apropierea Marii Negre, unul dintre cele mai mari din aceasta parte a Europei. Proiectul, cu o capacitate totală de pana la 685,6 MW, este situat in judetul Tulcea, Romania.

In cadrul acordului, Polenergia a furnizat un imprumut care a permis companiei NWF 4 sa achizitioneze actiuni noi in SPV-urile care dezvolta proiectul. Acordul prevede, de asemenea, finantare suplimentara, precum si dreptul Polenergia de a cumpara actiunile ramase in companie. Incheierea tranzactiei este supusa obtinerii aprobarii pentru investitiile straine directe de catre Polenergia.

In cadrul acordului cadru privind actionariatul, odata ce proiectul atinge o anumită etapa, compania va avea dreptul de a cumpara actiunile ramase in SPV-uri si, astfel, de a deveni unicul actionar al acestora.

Echipa Dentons din tranzactie a fost condusa de catre partenerul Christian Schnell, co-coordonator al practicii Dentons in domeniul energiei la nivel european, si de Pawel Grabowski, partener M&A in biroul din Varsovia. De asemenea, Bartosz Juszczak si Joanna Świostek (senior associates, Varsovia) au acordat asistenta juridica in cadrul tranzactiei.

Echipa Dentons din Bucuresti care a consiliat clientul privind aspectele pe drept romanesc ale tranzactiei a inclus partenerii Claudiu Munteanu-Jipescu, Raul Mihu, Bogdan Papandopol si Liviu Togan, counsel Elena Vlasceanu, precum si Andreea Predescu, Angelica Pintilie (senior associates) si Alexandra Sofineti, Alin Dimache si Nadia Al Battah (associates).

Polenergia este cel mai mare grup cu capital privat din sectorul energetic din Polonia, format din companii integrate vertical care activeazq in domeniul productiei de energie din surse regenerabile si cu emisii reduse de carbon, precum si in distributie, comert si vanzare de electricitate catre clienti din segmentul de retail si business.


Categorii: 


Cuvinte Cheie: 

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Andrei Dudoiu, Managing Partner & President BoD at SeedBlink, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023

  Andrei Dudoiu, Managing Partner & President BoD at SeedBlink, a tech-focused equity management and venture investment platform, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023. After 20 years of banking, in 2018 Andrei pivoted his career and entered the entrepreneurship world. He fir  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Mihai Patrulescu, Head of Investment Properties CBRE Romania, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023

  Mihai Patrulescu, Head of Investment Properties at CBRE Romania, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023. With a strong financial background, Mihai Patrulescu brings a different approach, having experience in complex projects, financial analysis, and project management for large   Citeşte articolul integral