MIRSANU.RO

publicat la: 27.09.2022  15:40

Autonom a primit o finantare de 15 mil. euro de la Banca Europeana de Investitii pentru extinderea flotei auto electrice si hibride

 

Compania Autonom Services SA, afacere antreprenoriala controlata de fratii Marius si Dan Stefan, a anuntat pe 27 septembrie 2022 ca a primit o finantare de 15 mil. euro de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI) pentru extinderea flotei auto electrice si hibride.

Este primul sprijin acordat de catre BEI in Romania afacerilor verzi din sectorul de transport si prima finantare a institutiei financiare internationale catre grupul Autonom.

Acordul va permite celui mai mare furnizor de servicii de mobilitate din Romania sa cumpere 895 de vehicule electrice si hibride, din care 705 masini electrice si 190 vehicule hibride. Inchirierea vehiculelor cu emisii reduse de carbon va ajuta utilizatorii companii sa isi optimizeze costurile si sa isi reduca amprenta de carbon, iar investitia va sprijini reducerea emisiilor, poluarii si a zgomotului generat de masinile oferite spre inchiriere.

Autonom ia in calcul, de asemenea, instalarea de panouri solare si statii de incarcare electrica in tara pentru ca vehiculele sa se poata incarca cu energie verde.

Autonom isi deruleaza operatiunile prin intermediul unei retele formate din 46 de agentii prezente in peste 33 de orase din Romania si Ungaria.

BEI, bratul financiar al Uniunii Europene, a asigurat in 2021 o suma de 907 mil. euro pentru noi investitii in Romania, potrivit datelor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

In ultimii 31 de ani, grupul Bancii Europene de Investitii, care include si Fondul European de Investitii (EIF), a asigurat fonduri de 18 mld. euro pentru sectoarele public si privat din Romania.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

ING Bank Romania a sustinut in 2023 finantari sustenabile de peste 1 mld. Euro

  Subsidiara locala a grupului bancar olandez ING Bank a sustinut cu peste 1 mld. Euro in 2023 tranzactii sustenabile, ce includ emisiuni de obligatiuni, precum si credite bilaterale sau sindicalizate, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Comparativ in 2022, a  Citeşte articolul integral

Fonduri de investiții

GapMinder a lansat al doilea sau fond de venture capital, prin care va investi in companii din regiune. GapMinder Fund II dispune de un capital de 80 mil. Euro, din care circa jumatate vin de la EIF si EBRD

  Managerul de capital de risc GapMinder Ventures a anuntat pe 22 februarie 2024 lansarea celui de-al doilea sau fond de venture capital, care vizeaza investitii in companii de tehnologie din Romania si din alte piete ale Europei Centrale si de Est (CEE), conform informatiilor disponibile pentru jurna  Citeşte articolul integral