AmCham Romania

publicat la: 24.03.2023  12:58

AmCham Romania are un nou Consiliu Director, iar Cristian Sporis a fost ales presedinte

 

Bucuresti, 24 martie 2023 –  In urma Adunarii Generale a Membrilor din data de 23 martie 2023, Consiliul Director al AmCham Romania, pentru urmatorul mandat de un an, va avea urmatoarea componenta:

Presedinte: Cristian Sporis, Vice-President, Head of Corporate Banking – Raiffeisen Bank Romania

Vice-Presedinti:

Elisabeta Moraru, Country Director – Google Romania

Andrei Alexandru Andreescu, CFO/ Managing Director – IBM Romania

Trezorier: Alexander Milcev, Tax & Law Leader Romania, Partner – EY Romania

Membri:

Luminita Runcan, Deputy CEO –  Banca Transilvania

Jovan Radosavljevic, General Manager – Coca-Cola HBC

Vlad Boeriu, Tax & Legal Partner –  Deloitte Romania

Alina Orban, Global Partner Solutions Director – Microsoft Romania

Daniela Nemoianu, Senior Partner – Nemoianu Consulting Tax & Law

Mihaela Stancu, General Counsel, Legal & Government Relations for P&G SEE –  Procter & Gamble Romania

Dinu Bumbacea, Country Managing Partner – PwC Romania

Alexandru Mihailciuc, VP Sales Engineering EMEA – UiPath

Achilleas Kanaris, President & CEO – Vodafone Romania

Noul Presedinte, Cristian Sporis, a reconfirmat angajamentul AmCham pentru promovarea prioritatilor comunitatii de afaceri:  „Sunt deosebit de onorat de mandatul incredintat, cu atat mai mult cu cat 2023 este un an aniversar pentru AmCham, dar si un an foarte intens pentru agenda economica.  Alaturi de colegii din Consiliul Director vom continua să facem auzita vocea celor peste 530 de companii membre AmCham cu privire la provocarile si oportunitatile pe care Romania le are de gestionat.  Programul de reforme si investitii necesare atat pentru valorificarea PNRR cat si pentru indeplinirea conditiilor de aderare la OCDE, cele doua proiecte de tara majore, precum si pentru consolidarea cooperarii economice cu Statele Unite, sunt directiile strategice pentru Romania la care AmCham va contribui activ.”

In 2023 AmCham  sarbatoreste 30 de ani de prezenta si activitate in Romania, 30 de ani de reprezentare a comunitatii de afaceri in dialogul cu autoritatile, pe teme de politici publice cu impact in economie. AmCham Romania reunește peste 530 de companii americane, internationale si romanesti, care activeaza in 32 de  sectoare,  au o cifra de afaceri cumulată de 65 miliarde Euro, o contributie la PIB de aproximativ 13%  si au creat peste 250.000 de locuri de munca in Romania.

Impactul economic al membrilor AmCham în Romania si prioritatile au fost prezentate si cu ocazia editiei aniversare a Adunarii Generale a Membrilor, in prezenta invitatilor speciali: Ambasadorul  Statelor Unite in Romania, Kathleen Kavalec, Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, Prim Ministrul Romaniei, Nicolae Ciuca, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu si Prim Ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean.

Cele 13 locuri din Consiliul Director al AmCham Romania sunt ocupate de reprezentanti ai companiilor membre, alesi pentru un mandat de 2 ani, in cadrul Adunarii Generale Anuale a Membrilor.


Categorii: 


Cuvinte Cheie: 

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

Premier Energy inchide cu succes o oferta publica initiala de 140 mil. Euro si intra in top 5 IPO de pe bursa de la Bucuresti, fiind al doilea IPO ca marime al unei companii private. Top 10 IPO al Bursei de Valori Bucuresti a strans peste 3 mld. Euro, din care companiile antreprenoriale au o pondere sub 20%

  Premier Energy a anuntat pe 16 mai 2024 ca a incheiat cu succes oferta publica initiala derulata pe bursa de la Bucuresti, la capatul careia se asteapta la incasari brute de 695,1 mil. RON (circa 139,7 mil. Euro) din plasarea unui pachet de 28,75% din companie catre investitori, potrivit informatiil  Citeşte articolul integral