MIRSANU.RO

publicat la: 12.05.2023  11:18

Evomag preia elefant.ro dupa achizitia pachetelor de actiuni ale fondului de investitii Catalyst Romania si ale fostului premier moldovean Ion Sturza

 

Compania care opereaza platforma de comert electronic evomag.ro a semnat pe 10 mai 2023 un contract de achizitie a unui pachet de 68,4% din actiunile platformei elefant.ro, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Vanzatorii in aceasta tranzactie sunt Millenium Gold Resources Limited, companie controlata de catre fostul premier moldovean Ion Sturza, care a vandut pachetul majoritar de 58,8%, respectiv fondul de investitii Catalyst Romania, care isi face exitul din elefant.ro prin vanzarea participatiei de 9,6%.

Datele facute publice de catre Elefant Online, compania care opereaza platforma de comert electronic elefant.ro, indica faptul ca platforma de investitii EEAF condusa de catre veteranul private equity Horia Manda ramane in continuare actionar minoritar in afacerea elefant.ro prin vehiculul de investitii olandez Olif BV, raportat cu o detinere de 28,5% in companie, arata ultimele date publice disponibile.

Efectuarea transferului propriu-zis de la actiuni de la actionarii cedenti la actionarul cesionar se va efectua in baza indeplinirii unor conditii suspensive, conditii ce includ totodata si obtinerea aprobarii, din partea Consiliului Concurentei, cu privire la controlul concentrarilor economice, au informat reprezentantii companiei Elefant Online.

Platforma elefant.ro a continuat declinul afacerilor in 2022, cand vanzarile totale au scazut cu circa 19% pana la aproape 184 mil. RON (peste 37 mil. Euro), iar pierderile aproape s-au dublat ajungand la 27 mil. RON (5,5 mil. Euro).

Cumparatorul, Evolution Prest Systems S.R.L, este o companie cu o talie usor mai mica dupa ultimul bilant facut public pentru 2021, insa afiseaza o rata de crestere de 4% si un profit net mai mare cu 70% fata de 2020, care se apropie de 0,2 mil. Euro.

Pentru Evomag, achizitia elefant.ro aduce o dublare a dimensiunii afacerii, insa o provocare importanta ramane mentinerea unui prag de profitabilitate, dupa cum indica bilanturile celor doua companii care opereaza pe o piata competitiva dominata de la mare distanta de catre Emag, companie cu vanzari de 2,3 mld. USD in ultimul an fiscal raportat de catre grupul – mama Prosus.

 

 

 

MIRSANU IPO CHALLENGE 2023

Equity. Debt. Capital markets.

Jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO organizeaza pe 25 mai MIRSANU IPO CHALLENGE 2023, a doua editie a unui eveniment de continut concentrat asupra tranzactiilor IPO, a emisiunilor de obligatiuni si a tendintelor care preocupa investitori, antreprenori si comunitatea pietelor de capital in ansamblu.Detalii aici despre eveniment.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

post_image
EXCLUSIV

Vasile Tofan, Horizon Capital: IPO-ul Maib la Bucuresti va avea loc mai degraba in a doua jumatate a acestui an decat in a doua jumatate a anului viitor. ”Pentru noi, bursa de la Bucuresti este o oportunitate de a obtine lichiditati pe termen lung atat equity, cat si bonds”. Ce tip de companii din Romania sunt interesante pentru achizitii din partea noului fond regional de private equity de 300 mil. USD

  ”Credem ca bursa de la Bucuresti este o oportunitate pentru noi pentru a obtine lichiditati inclusiv pe termen lung atat equity (actiuni - n.r.), cat si bonds (obligatiuni - n.r.)”, a declarat Vasile Tofan, Senior Partner al Horizon Capital, la MIRSANU IPO CHALLENGE 2023, eveniment online organi  Citeşte articolul integral