MIRSANU.RO

publicat la: 21.02.2018  22:10

Vodafone își extinde portofoliul local și cumpără Evotracking

 

Vodafone România a semnat un acord pentru achiziția Evotracking, companie românească specializată în internetul lucrurilor (Internet of Things), care deține marca EVOGPS.

Fondată în 2009, compania Evotracking este specializată în implementarea de soluții telematice avansate, fiind unul dintre cei mai importanți jucători pe piața locală a serviciilor destinate administrării flotelor auto.

Evotracking SRL a raportat pentru 2016 un profit net de 1,4 mil. lei la o cifră de afaceri de 10,69 mil. lei și un personal mediu format din 55 de angajați, potrivit ultimului bilanț făcut public.

Portofoliul companiei cuprinde peste 40 de produse de management al flotelor care permit urmărirea și monitorizarea în timp real a autovehiculelor, controlul consumului de combustibil, analiza comportamentului șoferului, precum și alte soluții telematice adaptate pentru companii din orice industrie, indiferent de dimensiunea acestora.

Vodafone România oferă în prezent soluții de management al flotelor auto pentru companii de toate dimensiunile, indiferent de domeniul de activitate, folosite pentru localizare și monitorizare prin GPS a autovehiculelor. Vodafone Fleet Management este o soluție care poate fi utilizată pentru flote auto de orice mărime, iar Vodafone Auto Manager, lansată recent, este prima soluție plug-and-play de pe piața românească, adresată companiilor cu flote de maximum zece autovehicule.

Vodafone România oferă din 2003 soluții IoT pentru companii din diverse industrii precum retail, auto, logistică și utilități. Portofoliul serviciilor IoT răspunde unei game extinse de nevoi, de la cele legate de administrarea flotelor auto, la telemetrie, gestionarea de la distanță a automatelor de distribuție, servicii de securitate și supraveghere a clădirilor rezidențiale și de birouri.

„Aceasta este prima achiziție integrală pe care Vodafone România o face pe piața locală și reflectă calitatea business-ului Evotracking. Tranzacția ne consolidează poziția de lider în furnizarea soluțiilor IoT pe piața din România și ne va permite să le oferim clienților o gamă mai variată de tehnologii și de servicii”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Vodafone este lider global în domeniul Internet of Things, cu peste 63,9 milioane de SIM-uri de servicii IoT, iar acoperirea 4G în roaming pentru serviciile IoT este cea mai extinsă din lume, incluzând 109 țări. Prima rețea Narrowband Internet of Things (NB-IoT) lansată comercial de Vodafone a fost disponibilă în Spania, în ianuarie 2017, între timp, grupul lansând NB-IoT în nouă țări. În România, Vodafone este primul operator de telecomunicații care a testat cu succes o soluție bazată pe tehnologia NB-IoT, pentru industria de petrol și gaze, în noiembrie 2017.

Clasamentele întocmite de analiști independenți reprezentând mai multe companii de analiză specializată pe industrii desemnează Vodafone drept lider în domeniul IoT, datorită opțiunilor unice de soluții pe care le oferă în domeniul IoT, care utilizează toate tipurile de tehnologii – fixă, mobilă și cloud.

Încheierea procesului de achiziție intră sub incidența îndeplinirii unor anumite condiții uzuale în cazul unor astfel de tranzacții.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de țări, 49 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 țări.

Pe piața de telecomunicații, compania britanică Vodafone concurează cu operatorul francez Orange, liderul pieței de telefonie mobilă, Telekom România, subsidiara locală a grupului elen OTE al cărui principal acționar este operatorul german Deutsche Telekom, cu Digi Communications – lider pe piața de cablu TV și cu firma americană UPC, parte a gigantului Liberty Global. Recent, reprezentanții Vodafone au declarat că au loc negocieri cu Liberty Global pentru o tranzacție ce ar putea viza operațiunile UPC din mai multe piețe europene, inclusiv în România.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Razvan Popa, CEO of Jantzen Renewables, speaker of THE SUSTAINABILITY CHALLENGE 2024

  Razvan Popa, CEO of Jantzen Renewables, is one of the speakers of THE SUSTAINABILITY CHALLENGE 2024. Razvan is the CEO and shareholder of Jantzen Renewables. Before assuming the CEO role, Razvan Popa served as Partner and Head of Transactions at Jantzen Renewables, where he was instrumental in se  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Andrei Brinzea, Partner Business Development at Cushman & Wakefield Echinox, speaker of THE SUSTAINABILITY CHALLENGE 2024

    Andrei Brinzea, Partner Business Development at Cushman & Wakefield Echinox, is one of the speakers of THE SUSTAINABILITY CHALLENGE 2024. With over 18 years of experience in the real estate market, Andrei Brinzea holds the position of Partner, Business Development. In this role, And  Citeşte articolul integral