MIRSANU.RO

publicat la: 24.11.2023  22:03

UniCredit a strans 480 mil. RON dintr-o emisiune de obligatiuni negarantate pe 5 ani cu un cupon anual fix de 7,82%

 

UniCredit Bank, subsidiara locala a grupului bancar italian UniCredit, a anuntat pe 24 noiembrie 2023 ca a atras de la investitori 480 mil. RON printr-o emisiune de obligatiuni negarantate pe 5 ani la un cupon anual fix de 7,82%, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Banca a anuntat ca a vizat atragerea unei sume totale de 400 mil. RON, insa oferta fiind suprasubscrisa de 2 ori de catre investitori, in final suma alocata in cadrul noii emisiuni de obligatiuni corporative de rang senior negarantate a fost majorata la 480 mil. RON.

“Aceasta noua emisiune de obligatiuni reprezinta confirmarea faptului ca suntem preocupati constant de dezvoltarea pietei locale de capital, de oferirea de oportunitati pentru investitori, precum si de cresterea accesului la finantari pentru clientii nostri. Suntem foarte recunoscatori pentru interesul puternic din partea investitorilor care reafirma astfel increderea lor in directia noastra strategica, in pozitia solida ca organizatie.“, a declarat Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank Romania.

Emisiunea de obligatiuni corporative in lei a UniCredit Bank este parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finantare, destinate cresterii accesului la finantare pentru clientii băncii. Oferta a fost încheiata cu succes, pe baza subscrierilor realizate de investitori institutionali locali si institutii financiare internationale, au mai precizat reprezentatii bancii. Acestia au adaugat ca obligatiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti. 

Suma totala emisa in cadrul programului de emisiune de obligatiuni pe termen mediu, prin intermediul a doua emisiuni (21 decembrie 2022 si 24 noiembrie 2023) ajunge astfel la 968,5 mil. RON. 

Intermediarul emisiunii a fost Alpha Bank Romania S.A., iar casa de avocatura Clifford Chance Badea a asigurat consultanta juridica.

Tranzactia Unicredit se inscrie unui trend mai larg in care bancile au iesit in mod repetat pe piata financiara cu emisiuni de obligatiuni pentru a-si intari capitalul si a-si diversifica sursele de finantare. Raiffeisen Bank Romania, BCR, Banca Transilvania si CEC Bank au avut emisiuni de obligatiuni corporative in ultimul an.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

ING Bank Romania a sustinut in 2023 finantari sustenabile de peste 1 mld. Euro

  Subsidiara locala a grupului bancar olandez ING Bank a sustinut cu peste 1 mld. Euro in 2023 tranzactii sustenabile, ce includ emisiuni de obligatiuni, precum si credite bilaterale sau sindicalizate, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Comparativ in 2022, a  Citeşte articolul integral

Fonduri de investiții

GapMinder a lansat al doilea sau fond de venture capital, prin care va investi in companii din regiune. GapMinder Fund II dispune de un capital de 80 mil. Euro, din care circa jumatate vin de la EIF si EBRD

  Managerul de capital de risc GapMinder Ventures a anuntat pe 22 februarie 2024 lansarea celui de-al doilea sau fond de venture capital, care vizeaza investitii in companii de tehnologie din Romania si din alte piete ale Europei Centrale si de Est (CEE), conform informatiilor disponibile pentru jurna  Citeşte articolul integral