MIRSANU.RO

publicat la: 20.03.2024  18:09

Un sindicat bancar condus de catre banca elena Alpha Bank a acordat o facilitate de imprumut de 200 mil. Euro catre dezvoltatorul imobiliar CTP pentru refinantarea unui portofoliu de proiecte logistice si industriale „verzi”

 

Un consortiu de banci coordonat de catre Alpha Bank Romania SA si Alpha Bank SA, impreuna cu BRD – Groupe Societe Generale SA si ING Bank Romania, au intermediat o facilitate de credit sindicalizat de 200 mil. Euro pentru CTPark Romania, parte a dezvoltatorului imobiliar european CTP, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

„Fondurile vor fi utilizate pentru refinantarea dezvoltarii a 40 de cladiri logistice si industriale verzi (Green buildings) de clasa A, cu o suprafata inchiriabila combinata de 565.000 mp in cadrul CTPark Bucharest, situat la km 13 pe autostrada A1.”, au spus reprezentantii consortiului bancar intr-un comunicat de presa din 19 martie 2024.

Alpha Bank Romania si Alpha Bank SA au actionat impreuna in calitate de coordonatori, aranjori principali mandatati, agenti de facilitate si securitate, si creditori. De asemenea, BRD – Groupe Societe Generale, subsidiara locala a grupului francez Societe Generale, a actionat in calitate de aranjor principal mandatat, creditor, banca de cont si contraparte pentru hedging, in timp ce ING Bank N.V., prin intermediul ING Bank Romania – subsidiara locala a grupului financiar olandez ING, a contribuit in calitate de aranjor principal si creditor, iar ING Bank N.V. in calitate de contraparte pentru hedging. 

Aceasta facilitate de imprumut sindicalizat subliniaza angajamentul bancilor participante de a sustine dezvoltarea durabila si cresterea in cadrul sectorului logistic si industrial din Romania, sustin reprezentantii bancilor.

Parteneriatul isi propune sa contribuie la eforturile ambitioase ale CTP Romania, consolidand si mai mult pozitia de lider in spatiul logistic verde, au mai adaugat acestia.

CTP este lider pe segmentul local de spatii industriale si logistice din piata imobiliara, unde au portofolii si alti investitori straini majori precum WDP sau P3 Logistic Parks. CTP, companie imobiliara fondata de catre olandezul Remon Vos si listata pe bursa Euronext Amsterdam, a ajuns recent la un acord de achizitie a unui portofoliu de parcuri logistice din Romania ale Globalworth, un investitor de talie regionala axat in principal pe piata spatiilor de birouri, in cadrul unei tranzactii cu o valoare totala estimata peste 168,2 mil. Euro, dpa cum arata un anunt al Globalworth din 11 martie 2024.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

Romgaz are in planul pe 2024 o emisiune de obligatiuni de 500 mil. Euro si credite de 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit

  Producatorul de gaze Romgaz Media, companie listata aflata sub controlul statului, va cere pe 1 iulie aprobarea actionarilor companiei pentru o emisiune de obligatiuni corporative de pana la 500 mil. Euro si credite de circa 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit, conform informatiilor   Citeşte articolul integral

Fuziuni Şi Achiziții

Grupul italian Intesa Sanpaolo a finalizat achizitia First Bank si isi anunta intrarea in top 10 banci din Romania dupa dublarea cotei sale de piata. Fondul american de investitii JC Flowers a rezistat doar 6 ani concurentei locale – a cumparat in 2018 o banca cu o cota de piata de 1,5% si dupa ce a adaugat achizitia Leumi si-a facut exitul prin vanzarea unei banci cu o cota de piata de 1,1%

  Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca italiana, a anuntat pe 31 mai 2024 finalizarea achizitiei First Bank, tranzactie care ii permite cumparatorului sa isi dubleze cota de piata si sa intre in top 10 banci dupa active din Romania, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSAN  Citeşte articolul integral