MIRSANU.RO

publicat la: 20.11.2014  18:22

Un prinț din familia regelui Arabiei Saudite a finalizat preluarea unui pachet de 50% din acțiunile firmei de inginerie Arcadia Engineering, o afacere românească fondată în urmă cu două decenii

 

Prințul saudit Khaled bin Alwaleed, membru al familiei regale a Arabiei Saudite, a finalizat astăzi preluarea unui pachet de 50% din acțiunile firmei Arcadia Engineering, companie cu operațiuni în România și Brazilia, a anunțat portalul arab Trade Arabia.

Astăzi a avut loc la Dubai ceremonia de semnare, care formalizează închiderea tranzacției parafate la începutul acestui an. La finalizarea tranzacției au participat prințul Khaled bin Alwaleed, fondatorul KBW Investments cu sediul în Dubai – cumpărătorul în această tranzacție, și românul Florin Nistor Chinole, fondator și partener al Arcadia Engineering. Compania Arcadia Engineering a fost înființată în 1993 la București, desfășurând în prezent activități de inginerie, design, consultanță tehnică și servicii de management pentru proiecte din sectorul construcțiilor.

În urma tranzacției, prințul saudit va prelua poziția de președinte al Arcadia Engineering. Khaled bin Alwaleed a mai făcut în acest an încă o preluare pe piața europeană, prin achiziția Raimondi Cranes, un producător italian de macarale turn înființat în urmă cu 150 de ani.

Prințul saudit, născut în 1978 în statul american California, este membru al uneia dintre cele mai bogate familii din lume, familia regală a Arabiei Saudite. El a fondat afacerea KBW, care face investiții pe mai multe piețe din lume. Deține participații în peste 20 de firme pe Glob. A investit bani în afaceri din Orientul Mijlociu, Europa, America de Sud în sectoare precum inginerie, construcții, start-up – uri de tehnologie, petrol, gaze, infrastructură, logistică și minerit, conform informațiilor postate pe site-ul său personal.

Cu investiția de capital a KBW Investments, prințul saudit se așteaptă ca Arcadia să înregistreze o creștere puternică a afacerilor în zona Orientului Mijlociu și în America de Sud. Arcadia are deja planuri de extindere a activității în țările din zona Golfului Persic – Arabia Saudită, Qatar și Emiratele Arabe Unite.

Dealtfel, Arcadia Engineering și-a mutat sediul central în acest an în Dubai.

Firma din România, Arcadia Engineering SRL a raportat pentru anul trecut o cifră de 3,5 mil. lei (0,8 mil. euro, calculat la cursul mediu anual pentru 2013) și un profit net de 188.523 lei (42.662 euro) la un personal format din 30 de angajați.

Managementul firmei este format din Florin Nistor Chinole, director general executiv la nivelul firmei – mamă Arcadia Engineering cu sediul în Dubai, Cristian Chiriazi – director general executiv al Arcadia Engineering România și Ionuț Sava – director general executiv al Arcadia Engenharia do Brasil, subsidiara din America de Sud.

Arcadia Engineering are în portofoliu lucrări variate de la proiecte de birouri ca Electronica Office Park pentru clientul Immofinanz, sediul Poliției Române de Frontieră, Otopeni Business Center, până la clădiri de utilitate publică precum gara din Craiova, centrul comercial Mega Mall București sau facilități industriale pentru Xella, P&G sau Lisa Draxlmeier.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

EBRD intra actionar minoritar in compania antreprenoriala AROBS in cadrul ofertei publice de 38 mil. Euro derulata pe bursa de la Bucuresti

  EBRD a anuntat pe 15 iulie 2024 ca a devenit actionar minoritar al companiei antreprenoriale AROBS in cadrul ofertei publice de actiuni pe care aceasta a derulat-o pe bursa de la Bucuresti, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Investitia EBRD a facut parte d  Citeşte articolul integral

Tranzacții

Early Game Ventures face prima investitie de 900.000 euro din noul sau fond EGV II intr-un start-up de cybersecurity fondat de antreprenori polonezi

  Managerul de capital de risc Early Game Ventures a anuntat pe 11 iulie 2024 ca face prima investitie de 900.000 euro din noul sau fond intr-un start-up de cybersecurity fondat de antreprenori polonezi, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Banii din fondul EG  Citeşte articolul integral