MIRSANU.RO

publicat la: 20.11.2014  18:22

Un prinț din familia regelui Arabiei Saudite a finalizat preluarea unui pachet de 50% din acțiunile firmei de inginerie Arcadia Engineering, o afacere românească fondată în urmă cu două decenii

 

Prințul saudit Khaled bin Alwaleed, membru al familiei regale a Arabiei Saudite, a finalizat astăzi preluarea unui pachet de 50% din acțiunile firmei Arcadia Engineering, companie cu operațiuni în România și Brazilia, a anunțat portalul arab Trade Arabia.

Astăzi a avut loc la Dubai ceremonia de semnare, care formalizează închiderea tranzacției parafate la începutul acestui an. La finalizarea tranzacției au participat prințul Khaled bin Alwaleed, fondatorul KBW Investments cu sediul în Dubai – cumpărătorul în această tranzacție, și românul Florin Nistor Chinole, fondator și partener al Arcadia Engineering. Compania Arcadia Engineering a fost înființată în 1993 la București, desfășurând în prezent activități de inginerie, design, consultanță tehnică și servicii de management pentru proiecte din sectorul construcțiilor.

În urma tranzacției, prințul saudit va prelua poziția de președinte al Arcadia Engineering. Khaled bin Alwaleed a mai făcut în acest an încă o preluare pe piața europeană, prin achiziția Raimondi Cranes, un producător italian de macarale turn înființat în urmă cu 150 de ani.

Prințul saudit, născut în 1978 în statul american California, este membru al uneia dintre cele mai bogate familii din lume, familia regală a Arabiei Saudite. El a fondat afacerea KBW, care face investiții pe mai multe piețe din lume. Deține participații în peste 20 de firme pe Glob. A investit bani în afaceri din Orientul Mijlociu, Europa, America de Sud în sectoare precum inginerie, construcții, start-up – uri de tehnologie, petrol, gaze, infrastructură, logistică și minerit, conform informațiilor postate pe site-ul său personal.

Cu investiția de capital a KBW Investments, prințul saudit se așteaptă ca Arcadia să înregistreze o creștere puternică a afacerilor în zona Orientului Mijlociu și în America de Sud. Arcadia are deja planuri de extindere a activității în țările din zona Golfului Persic – Arabia Saudită, Qatar și Emiratele Arabe Unite.

Dealtfel, Arcadia Engineering și-a mutat sediul central în acest an în Dubai.

Firma din România, Arcadia Engineering SRL a raportat pentru anul trecut o cifră de 3,5 mil. lei (0,8 mil. euro, calculat la cursul mediu anual pentru 2013) și un profit net de 188.523 lei (42.662 euro) la un personal format din 30 de angajați.

Managementul firmei este format din Florin Nistor Chinole, director general executiv la nivelul firmei – mamă Arcadia Engineering cu sediul în Dubai, Cristian Chiriazi – director general executiv al Arcadia Engineering România și Ionuț Sava – director general executiv al Arcadia Engenharia do Brasil, subsidiara din America de Sud.

Arcadia Engineering are în portofoliu lucrări variate de la proiecte de birouri ca Electronica Office Park pentru clientul Immofinanz, sediul Poliției Române de Frontieră, Otopeni Business Center, până la clădiri de utilitate publică precum gara din Craiova, centrul comercial Mega Mall București sau facilități industriale pentru Xella, P&G sau Lisa Draxlmeier.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Comunicate

BEI pune la dispozitia IMM-urilor agricole 7,5 milioane EUR fonduri noi prin Agricover Credit IFN Romania

    19 iulie 2021 Bucuresti - Fermierii mici si mijlocii din Romania vor beneficia de acces imbunatatit la finantare datorita noilor fonduri acordate prin intermediul Agricover Credit IFN de catre Banca Europeana de Investitii (BEI), pe baza acordului formalizat în 2020 pentru suma totală a   Citeşte articolul integral

Pieţe de capital

One United Properties intra pe bursa de la Bucuresti cu o capitalizare de piata de peste jumatate de miliard de euro la capatul unei tranzactii de listare de 52 mil. euro prin care si-a majorat capitalul cu 10%

 

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties s-a listat pe 12 iulie 2021 pe bursa de la Bucuresti, dupa incheierea unei tranzactii de majorare de capital cu 259 mil. lei (circa 52,6 mil. euro) pentru un pachet de circa 10% oferit investitorilor de pe piata de capital.

  Citeşte articolul integral