MIRSANU.RO

publicat la: 16.12.2014  23:48

Tranzacția anului: Austriacul Markus Piuk a condus echipa de avocați a vânzătorilor Volksbank România în negocierile cu Banca Transilvania. Cine sunt avocații Schoenherr care lucrează în acest dosar

Sursă date și foto: Schoenherr.
 

Casa vieneză de avocatură Schoenherr a asigurat consultanța juridică a acționarilor Volksbank România la vânzarea acesteia către Banca Transilvania cu o echipă condusă de către austriacul Markus Piuk, partener în cadrul firmei pe aria de corporate și fuziuni și achiziții. Schoenherr a lucrat în acest dosar cu patru parteneri și un asociat, fiind implicate astfel birourile firmei din Viena și București.

”Echipa Schoenherr care a consiliat vânzătorii a fost condusă de către Markus Piuk (partener pe zona de corporate și fuziuni și achiziții) și a inclus pe Mădălina Neagu (partener în cadrul biroului din București în aria de corporate și fuziuni și achiziții), Matei Florea (partener în cadrul biroului din București responsabil de practica de Bănci și Finanțe), Cătălin Suliman (partener în cadrul biroului din București pe partea de legislație a Uniunii Europene și Concurență) și Clemens Leitner (asociat în cadrul practicii de corporate și fuziuni și achiziții)”, afirmă reprezentanții firmei de avocatură austriece.

Pe 10 decembrie, reprezentanții Volksbank AG, ai Groupe BPCE, ai DZ Bank AG și ai WGZ Bank au semnat la București contractul de vânzare a 100% din acțiunile Volksbank România către Banca Transilvania, a treia bancă de pe piața românească după mărimea activelor.

Acțiunile Volksbank România sunt împărțite în acest moment astfel: austriecii de la Volksbank AG au un pachet de 51%, francezii de la Groupe BPCE dețin 24,5% din bancă, în timp ce băncile germane DZ Bank AG și WGZ Bank au participații de 16,36%, respectiv de 8,14%.

Tranzacția este așteptată să se finalizeze în primul semestru al anului 2015, după ce vor fi obținute aprobările necesare din partea Băncii Naționale a României și a Consiliului Concurenței. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Banca de investiții Rothschild & Cie a avut mandatul de vânzare al Volksbank România. De cealaltă parte, cumpărătorul lucrează cu banca de investiții Vienna Capital Partners, KPMG și cu avocații de la PeliFilip.

Markus Piuk, omul care a coordonat echipa de avocați pe partea de vânzare, este partener în cadrul Schoenherr de șase ani și lucrează pentru firma austriacă din 1998.

El coordonează în cadrul firmei echipa de avocați specializați în corporate și fuziuni și achiziții din Europa Centrală și de Est. Piuk acoperă o gamă largă de practici, care include energie, infrastructură, piețe de capital, finanțe, taxe și litigii penal comerciale (așa – numitele ”white collar crime”). Este membru al barourilor din Viena și București din 2004, al baroului din Sofia din 2007 și al baroului din Chișinău din 2011. Are din 2004 un MBA al ESADE Business School din Barcelona (Spania) și studii la Universitatea din Bologna, la Universitatea din Viena și la Universitatea din Virginia (SUA).

Folosește ca limbi de lucru germana, engleza, româna, spaniola, italiana, sârba și croata.

Mădălina Neagu

Mădălina Neagu

Mădălina Neagu, partener în cadrul biroului din București pe aria de corporate și fuziuni și achiziții, lucrează la Schoenherr din 2009. A fost admisă în baroul București în 2000.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București în anul 2000. În perioada 2000 – 2005, a lucrat la firma de avocatură Boștină & Asociații, iar apoi timp de un an ca asociat în cadrul Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

În perioada iulie 2006 – decembrie 2008, Mădălina Neagu a ocupat poziția de șef al departamentului juridic al Cuprom. Folosește ca limbi de lucru româna și engleza.

Matei Florea

Matei Florea

Matei Florea coordonează din poziția de partener practica de finanțe și bănci din cadrul biroului Schoenherr din București. El acoperă o gamă mai largă de practici, care include și piețe de capital, proiecte de infrastructură, parteneriate public-privat, energie, litigii penal comerciale și cadrul de reglementare.

Lucrează pentru firma austriacă din 1999, când a intrat pe poziția de asociat. În ianuarie 2007, a fost avansat pe poziția de partener local al Schoenherr, iar apoi pe cea de partener la nivelul întregii rețele. În perioada martie 2008 – februarie 2009, a fost Senior Associate în cadrul firmei britanice Slaughter and May, membră a prestigiosului Magic Circle – elita caselor de avocatură londoneze.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București în 2002 și are o diplomă de studii a Universității Sorbona din Paris. A fost admis în baroul București în 2003. Limbile sale de lucru sunt româna, germana, engleza, franceza și italiana.

Cătălin Suliman

Cătălin Suliman

Cătălin Suliman este partener Schoenherr din iulie 2013 și este responsabil de coordonarea practicii locale a firmei din zona de concurență și cea aferentă Uniunii Europene. Este specializat, de asemenea, în practica de farma și cea de proprietate intelectuală.

În perioada 2006 – 2013, Cătălin Suliman a lucrat pentru casa de avocați David & Baias, firmă corespondentă a PwC în România. A absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universității din București în 2005. Din 2009, este cadru didactic al acestei facultăți. Este membru a baroului București din 2006.

Limbile sale de lucru sunt româna, engleza și germana.

Clemens Leitner

Clemens Leitner

Un alt membru al echipei de avocați Schoenherr în dosarul vânzării Volksbank România este austriacul Clemens Leitner.

Acesta activează în cadrul biroului din Viena al firmei austriece începând din 2012. Clemens Leitner lucrează în cadrul practicii de corporate și fuziuni și achiziții. Este absolvent al Universității din Graz (Austria) din 2009 și are studii la University College din Londra. Limbile sale de lucru sunt germana și engleza.

Firma Schoenherr a intrat pe piața din România în 1996 odată cu primul val de investitori austrieci. Casa de avocatură, fondată la Viena în 1950, și-a creat o rețea cu acoperire regională în Europa de Est și Turcia și are un birou deschis și la Bruxelles, unde sunt prezente cele mai importante foruri de decizie ale Uniunii Europene. Echipa biroului din București numără aproximativ 50 de avocați și este condusă de către Sebastian Guțiu, managing partner.

Pe piața avocaturii sunt prezente mai multe firme internaționale precum Allen & Overy, Clifford Chance, CMS Cameron McKenna, Dentons, Wolf Theiss, Kinstellar sau Noerr. Poziții puternice la nivel local sunt deținute de firmele locale Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Țuca, Zbârcea & Asociații, Mușat & Asociații și Popovici, Nițu & Asociații.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fuziuni Şi Achiziții

Fondul de investitii SARMIS Capital anunta noi achizitii de companii cu care isi consolideaza pozitia de lider pe piata serviciilor de facility management. Noua platforma din portofoliul investitorului de private equity combina operatiunile BMF Grup cu cele ale AEK – Deziclean Grup si genereaza o cifra de afaceri anuala de peste 80 mil. Euro

  Managerul de private equity SARMIS Capital, condus de catre Cezar Scarlat, a anuntat pe 11 septembrie 2024 o noua mutare M&A, prin care isi consolideaza pozitia de lider al serviciilor integrate de facility management din Romania, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii M  Citeşte articolul integral

Tranzacții

Un start-up energytech a atras o runda de finantare de 3 mil. Euro condusa de Verbund X Ventures, la care a participat si noul fond EGV II

  Start-up-ul din sectorul energytech Ogre AI a anuntat pe 11 septembrie 2024 ca a atras o runda de investitii de 3 mil. Euro, condusa de catre investitorul de corporate venture capital Verbund X Ventures, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. La runda de inves  Citeşte articolul integral