MIRSANU.RO

publicat la: 03.09.2017  23:59

Sigma Alimentos va finanța preluarea Caroli Foods Group din lichiditățile sale curente. Afacerea familiei libaneze El Solh devine încă un cap de pod în Europa de Est pentru al treilea gigant al Mexicului, grupul Alfa cu venituri anuale de 16 mld. Dolari

 

Compania mexicană Sigma Alimentos va finanța achiziția pachetului de 51% din afacerea Caroli Foods Group de la familia libaneză El Solh din propriile lichidități.

“Achiziția va fi finanțată cu lichiditățile curente”, a declarat pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO Jose Vivanco, Vicepreședinte responsabil de comunicare și relația cu investitorii în cadrul Sigma Alimentos, care a adăugat că structura tranzacției înseamnă plată integrală de numerar pentru pachetul de acțiuni preluat.

Întrebați care este valoarea tranzacției, reprezentanții Sigma Alimentos afirmă că nu dezvăluie o astfel de informație din motive de confidențialitate.

“În calitate de companie globală, Sigma evaluează în mod constant oportunitățile din regiunile în care are în prezent participare și regiuni noi pentru a-și extinde amprenta globală”, a mai spus Jose Vivanco din partea Sigma Alimentos.

Sigma Alimentos a anunțat pe 1 septembrie achiziția pachetului de acțiuni care duce compania mexicană în postura de 100% acționar în afacerea Caroli Foods Group, lider pe piața de mezeluri și una dintre cele mai mari afaceri locale de pe piața cărnii.

Caroli Foods Group dispune de o unitate de producție la Pitești, unde are circa 1.200 de angajați. În 2016, Caroli a avut vânzări de circa 88 mil. Euro. Compania are în portofoliu mărci precum Caroli, Sissi și Primo.

Pe piața locală de profil, Caroli concurează cu jucători precum Unicarm, Cris-Tim, Meda Prod ’98 sau Aldis.

Achiziția permite Sigma Alimentos să își continue strategia de creștere în regiunea atractivă a Europei de Est.

Operațiunile Sigma Alimentos, companie globală cu venituri de 5,7 mld. dolari pe an, sunt puternic ancorate în America de Nord și America Latină, respectiv Europa Occidentală astfel că preluarea unei platforme de top pe piața din România deschide porțile de intrare în această regiune a Europei de Est.

Pe 2 februarie, Sigma Alimentos a vândut obligațiuni pe piața europeană în valoare de 600 mil. Euro, la o dobândă de 2,625% pe an cu maturitate la 7 ani, banii fiind destinați refinanțării datoriilor.

Sigma Alimentos dispunea la 30 iunie de numerar și echivalent numerar de 584,8 mil. dolari. După primul semestru al anului, compania raporta o datorie netă de 1,9 mld. dolari, echivalentul unui multiplu de 3,1 x EBITDA.

Sigma Alimentos face parte din gigantul global Alfa, al treilea grup ca mărime din Mexic după America Movil (controlată de miliardarul Carlos Slim Helu) și Femsa, potrivit clasamentului Forbes privind cele mai mari companii publice din lume.

Alfa a raportat pentru 2016 venituri de 15,8 mld. Dolari, EBITDA de 2,3 mld. Dolari și o valoare de piață de 7,3 mld. Dolari pe bursa din Mexic.

Holdingul Alfa controlează mai multe afaceri – Sigma Alimentos (multinațională în sectorul industriei alimentare), Alpek – unul dintre cei mai producători din lume de poliesteri, Nemak – furnizor de soluții pentru industria auto, Axtel în sectorul de IT&C și Newpek – companie petrolieră de explorare și producție cu operațiuni în Mexic și SUA.

Alfa este activă în Europa de Est prin producătorul de componente auto din aluminiu Nemak, ce are operațiuni la scară globală, inclusiv în Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria. Pentru subsidiara Sigma Alimentos România este prima și singura piață din Europa de Est în care este activă.

Printre cei mai mari acționari ai Alfa se numără fondurile americane de investiții Vanguard Group (cu 1,88% din acțiuni), Dimensional Fund Advisors – 1,36%, fonduri administrate de către BlackRock sau fondul guvernamental de pensii din Norvegia.

 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

post_image
EXCLUSIV

Cristian Pop, antreprenor Animax, vine speaker la MIRSANU DEALMAKERS FORUM

  Cristian Pop a absolvit în 1993 Facultatea de Aeronave și a activat exclusiv în domeniul vânzărilor. El a intrat în anul 2001 în sectorul de retail, începând dezvoltarea rețelei de magazine Animax. În vara anului 2018, Cristian Pop a făcut exitul din afacerea Animax cu produse pentru   Citeşte articolul integral

post_image
EXCLUSIV

Florin Vișa, Principal Banker Equity BERD, vine speaker la MIRSANU DEALMAKERS FORUM

  Florin Vișa este Principal Banker în echipa de Investiții Directe din cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare din noiembrie 2018, având 18 ani de activitate în domeniul tranzacțiilor în cadrul unor prestigioase bănci și firme de consultanță. Florin Vișa este absolven  Citeşte articolul integral