MIRSANU.RO

publicat la: 28.04.2015  22:01

Șefa departamentului de piețe de capital de la Clifford Chance Badea urcă după 13 ani de avocatură la rangul de partener global al firmei londoneze. Biroul firmei din București are de la 1 mai trei parteneri globali și alți doi avocați se pregătesc să facă acest pas

Sursă foto: Clifford Chance Badea.
 

Mădălina Rachieru ajunge după o carieră de 13 ani în avocatură la nivelul de partener global în firma britanică Clifford Chance, una dintre firmele londoneze de top din așa – numitul Magic Circle. Din 1 mai, devine al treilea român din biroul local care ajunge la acest nivel în ierarhia firmei internaționale, după soții Daniel și Nadia Badea.

Mădălina Rachieru coordonează aria de practică de piețe de capital în cadrul biroului Clifford Chance din București. Este absolventă a Universității București și a intrat ca avocat în baroul București în ianuarie 2003.

A lucrat încă de la început sub coordonarea avocatului Daniel Badea, fiind asociat la firma Badea & Asociații, fondată de actualul managing partner al biroului local al Clifford Chance. În 2005, Mădălina Rachieru l-a urmat pe Badea în procesul de asociere cu firma britanică preluând poziția de senior associate în echipa locală. În 2007, Mădălina a fost detașată pentru șase luni în cadrul grupului de piețe de capital al biroului Clifford Chance din Londra. În 2008, a avansat pe poziția de counsel. Ghidul juridic internațional Chambers and Partners o plasează în ediția globală din acest an pe Mădălina Rachieru în eșalonul al patrulea de avocați specializați în Bănci – Finanțe din România.

„Este un moment foarte important pentru biroul nostru. Unul dintre avocații alături de care ne-am început activitatea în 2002, avocat pe care l-am recrutat personal după absolvirea facultății, a atins vârful de performanță în carieră. Statutul de partener global într-o firmă de anvergura Clifford Chance este o mare onoare și recunoaștere profesională, dar și o mare responsabilitate. Nu am nicio îndoială că Mădălina se va ridica la nivelul așteptărilor, având în vedere evoluția și performanțele obținute în toți acești ani în care am lucrat împreună”, a spus Daniel Badea.

Mădălina Rachieru are experiență, în special în tranzacții de piață de capital, atât pe piața locală cât și pe piețele internaționale, precum și în domeniul financiar-bancar. Mădălina Rachieru a acordat asistență Fondului Proprietatea în legătură cu listarea secundară la bursa de valori din Londra (2014 – 2015), a lucrat pentru un consorțiu bancar în legătură cu dubla listare de acțiuni și certificate de depozit (GDR-uri) realizată de Romgaz pe bursele de la București și Londra (2012 – 2013). De asemenea, acesta a acordat asistență în 2013 UniCredit la emisiunea de obligațiuni denominate în lei, cu o valoare de 122 mil. euro, de pe Bursa de Valori București, a asistat producătorul chimic Ciech SA, acționarul Uzinelor Sodice Govora, în legătură cu lansarea cu succes a unor obligațiuni pe piața americană în 2012. Un alt proiect în care a fost implicat cel mai proaspăt partener global al Clifford Chance al biroului din București a fost asistența acordată Erste Group Bank AG în calitate de aranjor al programului MTN (emisiuni de obligațiuni pe termen mediu – Medium Term Notes) în valoare de 3 mld. euro, lansat de BCR în 2009.

„Pot spune că mă aflu, în acest moment, față în față cu cea mai mare provocare din cariera mea. Statutul de partener global al uneia dintre cele mai importante firme de avocatură din lume implică un grad enorm de responsabilitate, atât față de clienții noștri, cât și față de colegii mei și de partnership-ul global care m-au creditat cu încredere și recunoaștere”, afirmă Mădălina Rachieru.

În plus, încă doi dintre cei șapte oameni care ocupă poziția de counsel în echipa Clifford Chance Badea, cu expertiză în practicile Corporate, Fuziuni și Achiziții, respectiv Bănci – Finanțe și Project Finance sunt implicați în acest moment în procesul de promovare la parteneriatul global, precizează reprezentanții firmei de avocatură.

Clifford Chance a anunțat, astăzi, promovarea a 25 de avocați la poziția de Partener global, numărul total al partenerilor Clifford Chance ajungând la 581.

„Mulți dintre noii noștri parteneri sunt deja recunoscuți ca profesioniști cheie în domeniile lor de specialitate. Au un portofoliu impresionant, cu mandate extrem de importante și inovatoare, precum și rolul de lider al echipelor care asistă și ajută clienții să facă față unui mediu de afaceri și financiar din ce în ce mai complex la nivel global. Experiența lor juridică și de afaceri, angajamentul și entuziasmul lor sunt esențiale pentru firmă, în contextul viziunii noastre de a fi prima opțiune dintre firmele globale de avocatură pentru cele mai mari companii din lume”, a declarat Matthew Layton, Managing Partner Clifford Chance.

Pe lângă avansarea în biroul de la Bucureşti, au mai fost numiţi parteneri globali în cadrul practicii corporate (companii) Mark Jan Arends din biroul de la Amsterdam, Lee Askenazi (New York), Graham Phillips, Gareth Camp (Londra), Timothy Cornell (Washington), Mathias Elspass (Düsseldorf), Dieter Paemen ( Bruxelles), Jörg Rhiel (Frankfurt), Christian Vogel (Düsseldorf).

Pe aria de finanţări, au fost promovaţi Benjamin de Blegiers, Richard Tomlinson de la biroul din Paris, Paul Carrington,Matthew Dunn de la Londra, Hein Tonnaer (Amsterdam), Rodrigo Uría ( Madrid). Pe zona de pieţe de capital, au fost avansaţi Clare Burgess (Londra), Angela Chan (Hong Kong), Per Chilstrom (New York) şi Jurgen van der Meer (Amsterdam).

Pe litigii, Clifford Chance a promovat la rangul de partener global pe Thibaud d’Alès de la biroul din Paris, Megan Gordon (Washington) şi Edward Johnson (Hong Kong). În practica de arbitraje internaţionale, a fost promovat Kabir Singh (Singapore), iar în departamentul de imobiliare Angela Kearns (Londra).

Pe piaţa avocaturii din România, cele mai puternice poziţii sunt deţinute de firmele locale NNDKP, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Muşat & Asociaţii şi Popovici Niţu & Asociaţii. Din grupul firmelor internaţionale, CMS Cameron McKenna, Allen & Overy, respectiv Schoenherr, firmă de talie regională, au echipe locale puternice şi sunt bine poziţionate, mai ales, la nivelul clienţilor internaţionali care derulează proiecte în România.


Categorii: 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

Premier Energy inchide cu succes o oferta publica initiala de 140 mil. Euro si intra in top 5 IPO de pe bursa de la Bucuresti, fiind al doilea IPO ca marime al unei companii private. Top 10 IPO al Bursei de Valori Bucuresti a strans peste 3 mld. Euro, din care companiile antreprenoriale au o pondere sub 20%

  Premier Energy a anuntat pe 16 mai 2024 ca a incheiat cu succes oferta publica initiala derulata pe bursa de la Bucuresti, la capatul careia se asteapta la incasari brute de 695,1 mil. RON (circa 139,7 mil. Euro) din plasarea unui pachet de 28,75% din companie catre investitori, potrivit informatiil  Citeşte articolul integral