Biroul din București al casei austriece Schoenherr, jucător de talie regională, a anunțat astăzi avansarea Adinei Jivan și a lui Emeric Domokos – Hancu în eșalonul de parteneri ai firmei începând cu 1 februarie, mișcare frecvent întâlnită în cadrul firmelor de avocați la fiecare început de an.
Schoenherr ajunge astfel la o echipă de 13 parteneri în cadrul biroului din București.
”Promovarea celor doi noi parteneri vine ca rezultat al contribuției pe care au avut-o aceștia la dezvoltarea biroului Schoenherr de la București și face parte din strategia de creștere organică a firmei. Extinderea structurii de parteneriat confirmă faptul că Schoenherr este una dintre cele mai mari firme internaționale de avocatură active local, într-un climat economic caracterizat de globalizare”, afirmă Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr și Asociații.
Adina Jivan este specializată în litigii și arbitraj, reprezentând clienți în fața instanțelor de judecată și a instanțelor arbitrale în dosare interne și internaționale în domenii precum dreptul concurenței, achiziții publice, contracte de infrastructură bazate pe condițiile FIDIC (contracte standard în domeniul construcțiilor și instalațiilor, utilizate ca referință pe plan internațional), drept administrativ și contencios administrativ, drept comercial și insolvență.
Adina Jivan a absolvit în 2000 cursurile Facultății de Drept ale Universității Babeș Bolyai din Cluj – Napoca, unde a obținut inclusiv o diplomă de master.
În perioada 2001 – 2007, a lucrat ca avocat în Arad în cadrul societății Valentin & Asociații, iar ulterior a trecut în echipa casei austriece de avocatură Schoenherr.
Emeric Domokos – Hancu este specializat în aria litigiilor comerciale precum și în insolvența națională și transfrontalieră. Acesta reprezintă clienți străini și români în diverse litigii și arbitraje complexe, inclusiv în proceduri de recuperare a creanțelor și a lucrat în proiecte de restructurare, legate inclusiv de finanțări.
Emeric Domokos – Hancu a absolvit în 2004 Facultatea de Drept din Cluj – Napoca a Universității Dimitrie Cantemir, unde a obținut și o diplomă de master în materie de legislație a Uniunii Europene. Din 2004, a intrat pe poziția de avocat asociat în cadrul biroului Mihaly Andor din Cluj – Napoca, iar un an mai târziu a lucrat ca asociat în cadrul biroului de avocatură Bejenaru, Filip & Partners. Din 2006, lucrează ca avocat în cadrul biroului local al Schoenherr, fiind membru al baroului din București din 15 ianuarie 2007.
„Odată cu aceste promovări, Schoenherr & Asociații se poziționează printre primele cinci firme din piață ca dimensiune a structurii de parteneriat”, spune Sebastian Guțiu.
Firmele cu cel mai mare număr de parteneri de pe piață sunt marile firme fondate de avocați locali, respectiv NNDKP, Țuca Zbârcea & Asociații sau Mușat & Asociații, care au și cele mai numeroase echipe de avocați.
De la începutul acestui an, dintre firmele de talie mare, Mușat & Asociații și Popovici Nițu Stoica & Asociații au numit noi parteneri în baza sistemului de avansări interne.
Schoenherr are o echipă locală de peste 50 de avocați, care acoperă arii de practică precum litigii, arbitraj, drept corporatist, fuziuni și achiziții, finanțe – bănci, piață de capital, tranzacții imobiliare, dreptul concurenței, dreptul muncii, proprietate intelectuală, media, tehnologie și comunicații, știință.
Firma vieneză de avocatură a intrat pe piața românească în 1996, odată cu primul val de investitori strategici austrieci care făceau aici primele lor achiziții locale, printre ei și producătorul de bere Brau Union.
Pe lista recentă de tranzacții, Schoenherr are la activ asistența acordată vânzătorului în cadrul vânzării liderului pieței de lactate Albalact către francezii de la Lactalis, asistența acordată BCR la vânzarea celui mai mare pachet de credite neperformante tranzacționat până acum pe piața locală cu o valoare nominală de 1,2 mld. euro, consultanța juridică pentru grupul german Rewe la vânzarea Billa România către francezii de la Carrefour sau asistență pentru banca austriacă Volksbank la tranzacția de exit din România.