MIRSANU.RO

publicat la: 08.04.2015  20:28

Romcab ia o finanțare de 25 mil. euro de la Banca Internațională de Investiții pentru investiții și capital de lucru. Bancherul de investiții Matei Păun de la BAC Investment a aranjat finanțarea, a doua după cea pentru BT Leasing de 10 mil. euro din 2014

 

Producătorul de cabluri Romcab Târgu Mureș, condus de omul de afaceri Zoltan Prosszer, a semnat săptămâna trecută contractul pentru o finanțare de 25 mil. euro de la Banca Internațională de Investiții, a declarat pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO Matei Păun, managing partner al băncii de investiții BAC Investment Bank, cel care a aranjat finanțarea.

”Finanțarea este atrasă pentru capital de lucru și investiții. Are o maturitate de 3 ani pe componenta de capital de lucru și o perioadă de grație de un an la care se adaugă încă șase ani pentru rambursarea finanțării pentru investiții”, explică bancherul de investiții.

Anul trecut, Matei Păun a intermediat o finanțare de 10 mil. euro tot de la Banca Internațională de Investiții pentru BT Leasing, companie membră a grupului Băncii Transilvania.

Matei Păun, managing partner al BAC Investment Bank

Matei Păun, managing partner al BAC Investment Bank

”Sunt posibile astfel de finanțări și în continuare pentru companii care activează în diferite sectoare ale economiei – industrie, servicii financiare și nu numai. Dobânzile sunt competitive”, mai spune șeful BAC Investment Bank.

Banca Internațională de Investiții este o instituție financiară internațională fondată în 1970 de foste state comuniste, printre care și România, cu scopul de a aocrda finanțare de dezvoltare pentru diferite proiecte de investiții. Membrii băncii sunt Bulgaria, Vietnam, Cuba, Mongolia, Rusia, România, Cehia și Slovacia, iar din noiembrie 2014 a revenit în rețea și Ungaria. Sediul central al băncii este la Moscova. Fondurile proprii ale băncii sunt de circa 374 mil. euro. Activele totale ale acesteia erau la finele anului trecut de 611 mil. euro, banca raportând un profit net de peste 4 mil. euro. România are o cotă de 6,7% din capitalul băncii, fiind al cincilea stat ca mărime, cel mai important contributor fiind Rusia cu 55%.

Compania ce a contractat împrumutul de la Banca Internațională de Investiții, Romcab Târgu Mureș, derulează acum programe de investiții pentru a-și extinde talia de afaceri și de a deveni lider locală de cabluri și jucător important pe piața europeană de profil, susțin reprezentanții companiei.

În acest context, obiectivele Romcab sunt continuarea investițiilor în echipamente tehnologice în vederea creșterii capacității de producție, pentru lărgirea portofoliului de produse, scăderea costurilor și reducerea consumului de energie și creșterea vânzărilor. Strategia companiei are în vizor cinci industrii – cheie – auto, transport de energie, construcții, industria electrocasnică și piața cablurilor speciale (cabluri de telecomunicatii, cabluri feroviare, cabluri emailate, cabluri de medie tensiune).

Înființată în urmă cu 20 de ani, Romcab a raportat pentru 2013 o cifră de afaceri de 466 mil. lei (105,5 mil. euro) și un profit net de 21,4 mil. lei (4,8 mil. euro) la un personal format din 349 de angajați.

BAC Investment Bank este o bancă de investiții independentă care activează de peste 10 ani, concentrându-și activitățile pe câteva piețe din regiune – România, Bulgaria, Serbia, Macedonia xau Belarus. Are birouri la București, Belgrad, Sofia și Skopje. BAC Investment a avut mandate de fuziuni și achiziții la Biofarm, Romstal Leasing, Delta. BAC Investment asigură servicii de consultanță în fuziuni și achiziții, finanțări corporative, administrare de active și brokeraj, dar, oportunistic, se implică și ca investitor în companii.


Categorii: 


Cuvinte Cheie: 

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Analize

Colliers: Investitiile pe piata imobiliara ar putea scadea in 2021 la circa 500 – 600 mil. Euro fata de 900 mil. Euro in 2020 pe fondul lipsei de claritate privind veniturile viitoare la active precum imobile de birouri si hoteluri

  Investitiile pe piata imobiliara din Romania ar putea inregistra o scadere de circa 40% in 2021 fata de anul precedent in contextul unei lipse de claritate privind incasarile ce pot fi generate de active precum imobile de birouri sau hoteluri, potrivit estimarilor firmei de consultanta imobiliara Co  Citeşte articolul integral

post_image
EXCLUSIV

Robert Miklo, Colliers: Tranzactii mari vom avea in zona de birouri, iar in sectorul industrial vom vedea in masura stocului disponibil. Lichiditatea este o ecuatie din doua parti, trebuie sa ai oferta, nu doar cerere

  Topicuri principale
  • Tendinte pe piata tranzactiilor imobiliare din Europa Centrala si de Est
  • Tendinte pe piata tranzactiilor imobiliare din Romania
  • Tranzactii mari pe piata de profil in 2021
  Declaratiile si prezentarea   Citeşte articolul integral