MIRSANU.RO

publicat la: 04.07.2022  19:34

Raiffeisen Bank Romania continua schimbarile in conducerea bancii. Dupa instalarea noului CEO, a fost anuntata si numirea noului CFO

 

Raiffeisen Bank Romania, subsidiara a grupului bancar austriac Raiffeisen, a anuntat pe 4 iulie 2022 ca Alina Rus a fost nominalizata pentru preluarea pozitiei de CFO (Chief Financial Officer) a bancii.

Numirea la conducerea diviziei de control financiar si contabilitate va deveni insa efectiva abia dupa ce va primi si autorizarea din partea bancii centrale (BNR).

„Ma bucur ca Alina completeaza echipa noastra de conducere executiva si sunt sigur ca o sa-si aduca o contributie semnificativa. A demonstrat abilitați deosebite ca leader si intelege foarte bine nevoile bancii. Ne asteapta o perioada provocatoare si interesanta in care vom contribui cu totii la transformarea si succesul nostru ca organizatie” a spus Zdenek Romanek, Presedinte si CEO Raiffeisen Bank Romania.

Alina Rus a intrat in echipa Raiffeisen Bank in 2003 in divizia IT, iar incepand cu 2004 a facut parte din divizia Risc, departamentul de analiza financiara. In 2008, ea a trecut pe pozitia de director al echipei Analiza Financiara si Rating. In 2015, Alina Rus a preluat functia de director executiv pe zona de risc de credit pentru toate segmentele non-retail ale bancii.

Conducerea bancii a trecut prin cele mai importante schimbari din ultimele doua decenii dupa ce Zdenek Romanek a preluat pozitia de CEO si Presedinte Raiffeisen Bank Romania de la Steven van Groningen, care a fost unul dintre cei mai longevivi bancheri straini la conducerea unei banci din Romania. De asemenea, seria de schimbari la varful Raiffeisen Bank Romania a continuat apoi cu Mihail Ion, care a fost mutat de pe pozitia de CFO pe pozitia de Vicepresedinte Piete de capital, servicii bancare de investitii si planificare financiara personala, pastrandu-si insa locul in echipa de sapte membri care formeaza conducerea executiva a bancii. Mutarea lui Mihail Ion pe noua pozitie are nevoie, de asemenea, de autorizarea bancii centrale.

In acest moment conducerea executiva Raiffeisen Bank este formata din sapte membri: Zdenek Romanek – Presedinte & CEO, Cristian Sporis – Vicepresedinte Corporatii, Vladimir Kalinov – Vicepresedinte Retail, Mircea Busuioceanu – Vicepresedinte Risc (CRO), Bogdan Popa, Vicepresedinte Operatiuni si IT (COO), Mihail Ion – Vicepresedinte Piete de Capital, Servicii Bancare de Investitii si Planificare Financiara Personala si Alina Rus care se alatura de astazi ca Vicepresedinte si CFO, sub rezerva confirmarii de catre BNR.

Grupul Raiffeisen are 25 de ani de activitate pe piata bancara din România si deserveste peste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are aproape 4.700 de angajati, 300 de agentii in toata tara,  1.131 ATM-uri & MFM-uri si o retea de peste 26.400 POS-uri.

Raiffeisen Bank Romania este una dintre cele mai mari banci locale aflate in portofoliul unui grup bancar strain, in contextul in care primele pozitii in piata sunt ocupate de Banca Transilvania, BCR (parte a grupului austriac Erste), BRD SocGen (parte a grupului francez Societe Generale) si ING Bank Romania (parte a grupului olandez ING). Piata bancara din Romania a devenit tot mai competitiva in ultimii ani dupa ce Banca Transilvania a devenit liderul  pietei dupa achizitia Bancpost si a detronat BCR, ING a inregistrat o crestere organica rapida, iar bancile aflate in portofoliul statului roman, CEC Bank si Eximbank, sunt in top 10 banci si isi majoreaza tot mai mult cota de piata.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Conținut Partener

Programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucuresti si-a desemnat companiile finaliste ale editiei a V-a, in cadrul Galei de premiere

 

Programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucuresti si-a desemnat in cadrul Galei de premiere de pe 22 septembrie cele 15 companii finaliste.

Trei dintre cele 15 finaliste au fost alese prin votul publicului, iar membrii Juriului Made in Romania au desemnat celel  Citeşte articolul integral


Avocați

Avocatii RTPR au asistat BERD la finantarea de 25 mil. euro pentru Banca Transilvania

 

Casa de avocatura RTPR a asistat Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cu privire la imprumutul de 25 mil. Euro acordat Bancii Transilvania.

Finantarea este destinata sustinerii creditarii de către Banca Transilvania a companiilor romanesti ce au  Citeşte articolul integral