MIRSANU.RO

publicat la: 06.08.2014  21:29

UniCredit Țiriac crește pe seama creditării populației și IMM-urilor. Profitul net a scăzut în primul semestru la jumătate față de anul anterior

Sursă: UniCredit Țiriac Bank
 

UniCredit Țiriac Bank a obținut în primul semestru al acestui an un profit net de 106,7 milioane lei (23,9 milioane euro), aproape la jumătate față de profitul înregistrat în aceeași perioadă a anului 2013, când avea valoarea de 46,2 milioane euro. Rezultatele raportate integrează achiziția portofoliului de retail a RBS, făcută anul trecut, în condițiile în care ieri banca a anunțat că a semnat și achiziția activelor corporate ale RBS România.

De asemenea creditele acordate IMM-urilor au cunoscut o creștere cu 10,4 % față de aceeași perioadă a anului precedent, creditele pentru persoane fizice majorându-se cu 13,5% în intervalul menționat.

Veniturile operaționale ale băncii au valoarea de 754,5 milioane lei (169 milioane euro), cheltuielile operaționale ajungând la 374,8 milioane lei (83,9 milioane euro). Profitul operațional este de 379,7 milioane lei (85 milioane euro), iar  provizioanele pentru credite au fost de 263,6 milioane lei (59 milioane euro).

„UniCredit Țiriac Bank a susținut și în primul semestru ritmul creditării, zonele IMM și împrumuturi ipotecare în lei dovedind un potențial mai ridicat. Preluarea portofoliului de clienți Corporate ai RBS România vine ca un pas firesc, dar și ca o confirmare a angajamentului nostru ferm de creștere pe piața românească, printr-o strategie echilibrată, adaptată realităților autohtone și orientată pe termen lung,” afirmă Răsvan Radu, CEO al UniCredit Țiriac Bank.

Activele consolidate au ajuns la valoarea de  28,9 miliarde lei (6,6 miliarde euro) la 30 iunie 2014. Portofoliul de credite era de 21,8 miliarde lei (23,4 miliarde lei incluzând creditele externalizate) fiind influențat de creșterea finanțărilor acordate IMM-urilor și  creditelor acordate persoanelor fizice. Depozitele clientelei aveau valoarea de 12,8 miliarde lei (2,9 miliarde euro).

Rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a fost 7,2% în primul semestru al acestui an, iar rentabilitatea activelor (ROA) a ajuns la 0,7%. Raportul între costuri și venituri era de 49,7% în luna iunie a acestui an.

UniCredit Țiriac Bank face parte din grupul UniCredit, acesta fiind prezent în  Europa Centrală și de Est.  În România, Grupul UniCredit are mai multe companii, cum ar fi UniCredit Țiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UniCredit Leasing România, Allib ROM, Debo Leasing, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

UniCredit Țiriac Bank a anunțat pe 5 august semnarea acordului de preluare a portofoliului de clienți Corporate ai RBS România, după ce anul trecut banca a preluat clienții persoane fizice ai RBS România. Practic, italienii fac în doi pași achiziția RBS România, ceea ce va ajusta corespunzător și cota de piață ocupată de banca aflată în careul de ași al pieței locale, din punct de vedere al mărimii activelor.

În ultima săptămână au mai raportat situațiile financiare și primele trei bănci din țară, BCR înregistrând o pierdere de 276,6 milioane lei (61,9 milioane euro), datorită creditelor neperformante. Profitul BRD este de 27,5 milioane euro, iar Banca Transilvania înregistrează un profit de 246,1 milioane lei (55,1 milioane euro), în creștere cu 17,5 % față de aceeași perioadă a anului trecut. CITEȘTE AICI DETALII DESPRE REZULTATELE PE PRIMUL SEMESTRU ALE BCR, BRD ȘI BANCA TRANSILVANIA.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Conținut Partener

Guvernul Romaniei si Fondul European de Investitii lanseaza un nou program de 100 milioane de euro pentru fonduri de equity dedicate inovarii

  Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) a semnat un nou acord de finantare cu Fondul European de Investitii (FEI) pentru lansarea programului „Innovation Romania”. Cu o finantare totala de 106,7 milioane euro, programul este sustinut prin Programul Crestere Inteligenta, Digitaliz  Citeşte articolul integral

Tranzacții

Fondul de venture capital GapMinder Fund II pariaza 1 mil. Euro pe un startup de automatizare a documentatiei medicale

  GapMinder Fund II, fond de capital de risc dedicate companiilor de tehnologie din Europa de Est, a anuntat pe 12 decembrie 2024 o investitie de 1 mil. Euro intr-un startup de automatizare a documentatiei medicale, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Runda t  Citeşte articolul integral