MIRSANU.RO

publicat la: 27.09.2022  21:13

Producatorul de vinuri Purcari cumpara 76% din actiunile unei crame din Bulgaria

 

Producatorul moldovean de vinuri Purcari Wineries a anuntat pe 27 septembrie 2022 ca a semnat achizitia unui pachet de 76% din actiunile Cramei Angel’s Estate  din Bulgaria.

Angel’s Estate este o crama cu ciclu complet de producere langa Stara Zagora, in una din cele mai proeminente regiuni vinicole din Bulgaria, Thracian Lowlands. Crama detine circa 100 hectare de podgorii proprii, iar capacitatea anuala de producere depaseste un milion de sticle, producand unele dintre cele mai cunoscute branduri de vin in Bulgaria, inclusiv Angel si Stallion.

 Ca parte a tranzactiei, actionarii actuali ai Angel’s Estate vor pastra 24% din actiunile Cramei si vor continua sa contribuie la dezvoltarea afacerii.

Finalizarea tranzactiei este planificata in termen de pana la doua saptamani de la semnarea contractului de achizitie al actiunilor. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

„Achizitia Angel’s Estate este un pas inainte spre realizarea viziunii noastre de a deveni campionul vinicol incontestabil in Europa Centrala si de Est, actionand ca un consolidator al acestei industrii fragmentate. Adaugam la Grupul nostru o noua geografie si vedem aceasta ca pe un mare privilegiu sa construim pe traditiile vinicole milenare ale Bulgariei, inclusiv prin extinderea activitatilor de export existente ale Angel’s Estate. Anticipam sinergii puternice de la venirea Angel’s Estate in familia extinsa Purcari si vom munci in a valorifica la maxim potentialul acestei afaceri in gestiunea noastra.” – Eugen Comendant, Director Operational al Purcari Wineries PLC.

Crama Angel’s Estate din Bulgaria a fost fondata in 2010 pe o suprafata de 14.000 mp, iar un rol important in dezvoltarea afacerii l-a avut Tsvetomila Georgieva, fosta absolventa a International Business School din Sofia, potrivit presei bulgare. Tsvetomila Georgieva a venit in companie in 2011 ca director de vanzari, iar din 2014 a preluat postul de CEO al Angel’s Estate. In 2020, crama bulgara ajunsese la o productie de 700.000 de sticle si raporta exporturi catre piete externe precum Japonia, SUA, Belgia, Tarile de Jos si Germania, potrivit sursei citate.

De cealalta parte, Purcari Wineries Public Company Limited este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri si brandy din regiunea Europei Centrale si de Est. Grupul gestioneaza aproximativ 1.350 de hectare de podgorii si opereaza cinci platforme de productie in Romania si Moldova. Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor Premium din Romania, cu o cota de 30% si cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrand in peste 40 de tari. Fondat in 1827, Chateau Purcari este cea mai premiata vinarie din regiunea Europei Centrale si de Est la Decanter Londra 2015-2021, precum si cea mai bine cotata crama pe Vivino cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 70.000 de recenzii. Din februarie 2018, grupul Purcari este listat la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul WINE.

Grupul Purcari este condus de Victor Bostan, un veteran cu peste 30 de ani de experienta in domeniul vinicol, si este sustinut de investitori institutionali de top precum Conseq, East Capital, Franklin Templeton, Fiera Capital, Horizon Capital si Norges Bank. Pe bursa de la Bucuresti, capitalizarea bursiera a Purcari este de 353 mil. RON (peste 71 mil. euro, la cursul de schimb al zilei).


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

First View to MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022. Madalina Neagu, Schoenherr: Turbulent times create M&A opportunities

 

“2022 has been a challenging year and the M&A world has not been spared by this turmoil. The year debuted with optimism and record high deals. Fast – forward into mid-year, not only have the headwinds grown stronger, but new challenges were added to the M&A landscape, such   Citeşte articolul integral


post_image
DealSOUND

Andrei Perianu, COO & Co-founder Bankata.ro, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022

 

Andrei Perianu, COO & Co-founder Bankata.ro, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022

He star  Citeşte articolul integral