Farmexim

publicat la: 20.04.2018  13:02

PHOENIX achiziționează distribuitorul de top Farmexim și lanțul de farmacii cu acoperire națională Help Net

Sediul operațional al grupului Farmexim. Sursă foto: Farmexim.
 

Intrare pe piața din România

 

București (România), 20.04.2018 – Grupul PHOENIX își extinde prezența geografică prin intrarea pe piața din România. Cel mai important furnizor european de servicii de sănătate a semnat un contract de achiziție cu distribuitorul de produse farmaceutice Farmexim S.A. și lanțul național de farmacii Help Net Farma S.A. Tranzacția este supusă analizei Consiliului Concurenței.

“Piața românească de sănătate se află într-un proces dinamic de dezvoltare. Această achiziție ne dă șansa să ne oferim serviciile acestei piețe în creștere, unde nu am fost prezenti până acum”, a declarat Oliver Windholz, CEO al PHOENIX Pharma SE. Farmexim și Help Net sunt ambii jucători importanți în distribuția și retailul de produse farmaceutice din România, aspect care corespunde cu conceptul de business al PHOENIX, acela de a fi un furnizor de servicii integrate de sănătate. „Cultura corporatistă a Farmexim și Help Net este compatibilă cu a noastră. Suntem ferm convinși că, având această puternică echipă de management, vom dezvolta cu succes afacerea în viitor „, a explicat Windholz.

Fondată în 1990 de Ovidiu Buluc, Farmexim a fost prima companie privată de import și distribuție a produselor farmaceutice, din România. Acest important distribuitor de produse farmaceutice, cu sediul în București, are aproximativ 800 de angajați. În 2016, vânzările sale au depășit 400 de milioane de euro. Cele zece puncte de lucru care acoperă întregul teritoriu al țării la nivel de distribuție, deservesc aproximativ 3.900 de clienți – în principal farmacii și spitale. Help Net Farma S.A. deține și operează lanțul de farmacii Help Net. Retailerul este printre primele cinci lanțuri farmaceutice din România, cu o rețea de 220 de farmacii în întreaga țară. Cei 1.600 de angajați oferă servicii de înaltă calitate către pacienți și un portofoliu larg de produse farmaceutice și medicamente.

„Sunt convins că o companie de familie și un important furnizor european de servicii de sănătate, așa cum este PHOENIX, va continua succesul și popularitatea grupului Farmexim”, a declarat acționarul majoritar Ovidiu Buluc, semnatar al contractului. El a afirmat că actualele echipe de management ale celor două companii vor continua să lucreze alături de noul proprietar, asigurând astfel dezvoltarea prosperă pentru Farmexim și Help Net. „Transferul afacerii de la o familie la altă familie are o importanță foarte mare, pentru că nimeni nu poate înțelege mai bine valoarea unui produs construit de la zero decât cineva care a a făcut asta”, a concluzionat Buluc.

Informații suplimentare despre grupul PHOENIX |www.phoenixgroup.eu

Grupul PHOENIX, cu sediul în Mannheim, este un jucător important pe piața farmaceutică din Europa. Cu o prezență activă în 26 de țări, compania are o acoperire geografică unică în întreaga Europă și o contribuție esențială la serviciile integrate de sănătate, cu aproximativ 34.000 de angajați. Viziunea grupului PHOENIX este aceea de a fi cel mai bun furnizor de servicii integrate de sănătate – oriunde își desfășoară activitatea.

Grupul PHOENIX se consideră a fi o verigă de legătură între producătorul de medicamente și pacient. Producătorii de produse farmaceutice, farmaciile, medicii, spitalele, fondurile de asigurări de sănătate și pacienții din Europa pot beneficia de oferta noastră de servicii. În distribuția de produse farmaceutice, grupul PHOENIX își desfășoară activitatea prin 152 de centre de distribuție în 26 de țări și furnizează medicamente și produse farmaceutice către farmacii și instituții medicale. Numeroase alte produse și servicii pentru clienții-farmacii completează portofoliul – de la suport în consultanța pentru pacient și până la sistemele moderne de gestiune a mărfii sau programele de cooperare pentru farmacii. Cu peste 12.000 de farmacii membre, PHOENIX Pharmacy Partnership este umbrela pentru rețeaua noastră europeană, sub care se desfășoară 12 programe de cooperare și parteneriat în 15 țări. Pharma Services oferă servicii pentru întreg lanțul de aprovizionare pentru industria farmaceutică. Grupul PHOENIX operează deja peste 2.000 de farmacii proprii în 13 țări europene, cunoscând astfel la nivel profund activitatea de farmacie. Cei peste 17.000 de angajați ai farmaciilor noastre au în jur de 136 de milioane de interacțiuni cu clienții în fiecare an. Ei eliberează aproximativ 300 de milioane de cutii de medicamente către pacienți și le oferă consultanță cu privire la produsele farmaceutice sau la probleme generale de sănătate.

(Ultima actualizare: 31/01/2017).


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fuziuni Şi Achiziții

Indienii de la JSW Steel, miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov și grupul italian Marcegaglia sunt așteptați să depună oferte pentru achiziția ArcelorMittal Galați

 

Producătorul indian de oțel JSW Steel, grupul ucrainean Metinvest și compania italiană Marcegaglia sunt așteptate să depună oferte pentru achiziția combinatului siderurgic ArcelorMittal Galați, potrivit unor surse citate de agenția Reuters.

  Citeşte articolul integral


post_image
Pieţe de capital

Banca Transilvania are nevoie de până la 285 mil. Euro și oferă investitorilor europeni obligațiuni negarantate subordonate. International Finance Corporation ar putea fi un investitor – ancoră al tranzacției care ar urma să aducă banii necesari unor scopuri generale de finanțare a activității

 

Banca Transilvania, proaspăt cumpărător al Bancpost și Victoriabank, a anunțat, astăzi, că intenționează să ofere investitorilor calificați din spațiul economic european obligațiuni de până la 285 mil. Euro.

Banii su  Citeşte articolul integral