MIRSANU.RO

publicat la: 21.09.2016  23:14

Fondul britanic de investiții 3i a preluat o fabrică de subansamble auto din Satu Mare cu afaceri de 20 mil. Euro în cadrul unei tranzacții internaționale

 

Investitorul financiar britanic 3i a finalizat achiziția unei fabrici de subansamble auto din Satu Mare în cadrul unei tranzacții internaționale prin care a devenit noul proprietar al grupului german Schlemmer Group.

Schlemmer România operează o unitate de producție a sistemelor de protecție a cablurilor pentru industria auto, investiție cifrată la zece milioane de euro.

Schlemmer România a raportat o cifră de afaceri netă de 19,6 milioane de euro în 2015 și un profit net de 3 milioane de euro la un număr mediu de 163 de salariați.

3i și managementul grupului au preluat pachetul de 100% din acțiunile Schlemmer Group din Germania de la fondul de investiții german Hannover Finanz și Mackprang Holding, compania – mama controlată de familia care a fondat afacerea.

Hannover Finanz a vândut în această tranzacție participația pe care o deținea, de aproximativ 70% din acțiuni.

Consiliul Concurenței a emis o decizie de neobiecțiune în acest dosar, având în vedere că grupul 3i nu este activ pe piața locală în domeniile de activitate ale Schlemmer Group.

Finalizarea tranzacției internaționale, semnată în luna mai 2016, a fost anunțată pe 1 septembrie de către grupul german Schlemmer.

Pe 31 mai 2016, 3i a anunțat printr-un comunicat că a fost de acord să investească 181 milioane de euro în grupul german Schlemmer. Părțile au convenit să nu facă public prețul achiziției.

Grupul Schlemmer a generat vânzări de 263 milioane de euro în anul 2015, are peste 2.500 de angajați și deține 23 de unități de producție în 14 state.

Schlemmer este unul dintre principalii producători și distribuitori mondiali de sisteme de protecție a cablurilor, de Air & Fluid and Mechatronic Systems pentru industria auto, precum și pentru distribuitorii de sisteme de cabluri din industrie și comert en-gross, în domeniile construcțiilor de mașini și nave.

3i este axat pe investiții în capitalul întreprinderilor mijlocii, în infrastructură și în administrarea datoriilor în Europa, Asia și America de Nord.

Fondul de investiții 3i este unul dintre investitorii Catalyst România, primul fond de investiții dedicat pieței locale de tehnologie, media și telecomunicații. Catalyst are un capital de 15 mil. Euro, din care a investit 10 mil. Euro în zece companii cu potențial de creștere.

3i a făcut pe piața românească în urmă cu mai mulți ani și investiții de calibru mai mare, din care și-a făcut exitul.

Astfel, fondul de investiții 3i a vândut în 2014 un pachet de 43% din firma de salubritate Romprest Service către oamenii de afaceri Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu.

De asemenea, în 2010, 3i a anunțat după vânzarea participației de 48,7 % pe care o deținea în cadrul operatorului de servicii medicale Centrul Medical Unirea (CMU) – care operează lanțul de servicii medicale Regina Maria – către fondul de investiții global  Advent Internațional, care a preluat atunci un pachet de 80% din afacere. Advent a vândut în 2015 afacerea împreună cu fondatorul Wargha Enayati către fondul de investiții Mid Europa Partners în cadrul unei tranzacții de circa 145 mil. Euro.

Fondul britanic 3i, consiliat de 3TS Capital Partners, a intrat ca acționar minoritar în CMU în februarie 2007.

Grupul de investiții 3i are organizate afacerile pe trei linii – administrare de fonduri de investiții, ifrastructură și administrare de datorii.

Ca administrator de capital privat, fondurile de investiții ale 3i investesc în sectoare precum servicii de consum, industrie (cum este cazul achiziției Schlemmer Group) și servicii de afaceri.

Țintele sale sunt companii cu valoare de întreprindere între 100 și 500 mil. Euro.

Pe bursa din Londra, capitalizarea de piață a 3i este de 6,32 miliarde de lire sterline.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fuziuni Şi Achiziții

Indienii de la JSW Steel, miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov și grupul italian Marcegaglia sunt așteptați să depună oferte pentru achiziția ArcelorMittal Galați

 

Producătorul indian de oțel JSW Steel, grupul ucrainean Metinvest și compania italiană Marcegaglia sunt așteptate să depună oferte pentru achiziția combinatului siderurgic ArcelorMittal Galați, potrivit unor surse citate de agenția Reuters.

  Citeşte articolul integral


post_image
Pieţe de capital

Banca Transilvania are nevoie de până la 285 mil. Euro și oferă investitorilor europeni obligațiuni negarantate subordonate. International Finance Corporation ar putea fi un investitor – ancoră al tranzacției care ar urma să aducă banii necesari unor scopuri generale de finanțare a activității

 

Banca Transilvania, proaspăt cumpărător al Bancpost și Victoriabank, a anunțat, astăzi, că intenționează să ofere investitorilor calificați din spațiul economic european obligațiuni de până la 285 mil. Euro.

Banii su  Citeşte articolul integral