MIRSANU.RO

publicat la: 25.07.2014  22:03

Un grup american preia un producător de macarale din Arad în urma unei tranzacții de 107 milioane de dolari

 

Producătorul de macarale Autogrupm Ro SRL din Arad va fi preluat de compania americană Manitex International Inc., în urma achiziţiei producătorului italian de macarale PM Group S.p.A pentru suma de 107 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei Manitex International Inc. de pe bursa americană NASDAQ.

Italienii au investit în România la jumătatea anului 2004 în construirea unei fabrici de macarale pe platforma industrială a orașului Arad. Procesul de producţie de la Arad este supervizat de către ingineri italieni, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul companiei-mamă.

PM Group a înființat astfel Autogrupm Ro SRL, care operează în zona industrială de vest a Aradului, platformă de producție industrială întinsă pe 150 de hectare unde companii străine precum Leoni Wiring Systems, Takata Petri sau Yazaki au activități de producție.

Autogrupm Ro SRL din Arad a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro și un profit de 761 de euro la un număr de 101 de angajați, conform ultimului bilanț al companiei făcut public.

Compania avea un capital subscris vărsat de 8,5 milioane de lei la 31 decembrie 2013.

Tranzacţia cu impact direct asupra fabricii de la Arad dintre americanii de la Manitex International și italienii de la PM Group are un preț structurat astfel. Aproximativ 24 milioane dolari sunt în numerar, bani furnizaţi de un nou împrumut la termen al companiei Manitex. O altă parte din bani, respective 15 milioane de dolari fac parte dintr-o nouă emisiune de acţiuni. În fine, o ultimă tranșă de 68 milioane dolari este aferentă obligațiilor preluate, care includ facilități de capital de lucru pentru compania PM.

Compania contribuie astfel la un plan de restructurare a datoriilor prin acordul de  cumpărare a principalului producător italian de macarale montate hidraulice PM Group S.p.A, acord care ar putea reduce cu mai mult de 65 de milioane de dolari din datoria companiei, afirma David Langevin, preşedintele şi CEO-ul companiei Manitex. Finalizarea tranzacţiei este preconizată pentru trimestrul al patrulea din 2014.

PM-Group SpA, producător italian de macarale, a fost înfiinţat în anul 1959 în Modena, Italia sub denumirea de “Precisione Meccanica SRL”, care mai apoi s-a numit AutogruPM S.p.A. În anul 2002, capitalul integral al companiei este achiziţionat de către un grup de manageri, ajutat de fondul de investiţii BS Private Equity. În anul următor, AutogruPM S.p.A. cumpără producătorul de platforme autopropulsate Oil & Steel. La jumătatea anului 2006, AutogruPM S.p.A. devine PM-Group SpA, cu scopul de a îngloba toate unitățile de afaceri.

PM Group SpA activează pe pieţele externe prin intermediul unei rețele de birouri de vânzări directe în America de Nord, Argentina, Chile, Anglia, Franța, Spania, Germania şi Rusia. Grupul italian dispune de facilităţi de producţie în localitatea San Cesario sul Panaro din provincia italiană Modena şi la Arad.

PM Group S.p.A., cu sediul la Modena (Italia), a înregistrat venituri de aproximativ 106 milioane dolari în ultimul an. Italienii au raportat o marjă a EBITDA de 9% din vânzări, comparabilă cu rezultatul înregistrat de Manitex.

Aceste venituri sunt preconizate să se înglobeze în veniturile nete ale companiei Manitex International în 2014, imediat după decizia tribunalului italian. Din fuziunea celor două companii, se preconizează venituri anuale pro forma care depășesc suma de 350 milioane dolari.

David Langevin, preşedintele şi CEO-ul companiei Manitex, a declarat că prin această achiziţie, se doreşte continuarea extinderii liniei de produse în ţări din America de Sud, Europa şi Africa, sporirea puterii de creştere a veniturilor şi creearea de valoare pentru acționari.

Potrivit acestuia, PM este una din companiile care s-a descurcat relativ bine în pofida recesiunii din Europa şi a îndatorării ca urmare a refinanțării în 2008 a unui credit anterior.
Manitex International Inc. a raportat în primul trimestru al anului 2014 venituri nete de 62,6 mil. dolari, în creştere cu 5,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, un total al activelor în valoare de 184,4 milioane de dolari la un profit de 1,9 mil. dolari, conform raportărilor financiare din primul trimestru al anului 2014.

În 2013, compania americană a obținut un profit net de 10,2 mil. dolari la venituri nete de 245 mil. dolari. Capitalizarea bursieră a Manitex pe Nasdaq este de 220 mil. dolari.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fuziuni Şi Achiziții

Investitorul ceh PPF a semnat achiziția imobilului de birouri Crystal Tower pentru aproape 50 mil. Euro. Vânzătorul a lucrat cu avocații Wolf Theiss, iar cumpărătorul a avut în echipa sa avocații DLA Piper, consultanți financiari ai KPMG și pe consultantul tehnic Gleeds

    Grupul ceh de investiții PPF, în spatele căruia se află miliardarul Petr Kellner, a semnat săptămâna trecută contractul de achiziție pentru imobilul de birouri Crystal Tower din București, potrivit informațiilor disponibile pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO. Surse din  Citeşte articolul integral

Comunicate

Grupul PHOENIX preia oficial Farmexim și Help Net în România

  Mannheim, Germania, 31 iulie 2018 – Grupul PHOENIX a obținut de la Comisia Europeană aprobarea pentru preluarea fără condiții a distribuitorului român de produse farmaceutice Farmexim S.A. și a lanțului național de farmacii Help Net Farma S.A. Prin această tranzacție, furnizorul de serv  Citeşte articolul integral